Kazna za ribolov ribe u razdoblju нерестового zabrane

Kroz dugo vremena ribolov, kao i prije ne gubi svoju popularnost. Za neke, ona je na odmoru u prirodi, a za druge — sportski konkurencija. Mnogi ribari vole otići u mirovinu, kako da se sami s prirodom.

Što se podrazumijeva pod nezakonitim ribolovom?

1

Na temelju važećeg zakona, riba se može bilo gdje, pri tom potpuno besplatno.

Ali uvijek treba imati na umu o raspolaganju sljedeća ograničenja:

 1. U nekim područjima loviti ribu prostorijama, ograničenja se odnose na pritvor važnih vrsta.
 2. Пойманная riba ne smije biti veća od dozvoljene veličine i težine.
 3. Uređaj koji se koristi za lov ribe, ne smije prelaziti određenu količinu i biti odgovarajuće vrste i veličine.
 4. Postoji vrijeme kada se na ribolov odbili.
 5. Postoji određeni limit na ulov s jednog građanina.

Više detalja o ograničenjima možete saznati u razgovoru za online savjet naših advokata.

Kakve su kazne predviđene za ribolov?

U skladu sa zakonom Ruske Federacije, prekršitelj može dobiti kaznu, a u nekim slučajevima moguće je i oduzimanje uređaja za ribolov i svim ulovljene proizvodnje, gubitak podliježe vozilo. Pri težim povredama nije uključen u cijenu uhićenje.

Kazne propisane u periodu нерестового zabrane

Ljubitelji ribolova posebnu pažnju treba posvetiti razdoblje, tijekom kojeg ribolov nije moguće, jer može nastati sljedeće troškove:

 1. Za kršenje postojećih pravila u lov ribe ili drugih propisa o provedbi ribarstva prekršitelj se oslanja kaznu 2000-5000 tisuća rubalja, kao i oduzimanje uređaja za ulov ribe i broda.
 2. Za ribolov riba u periodu mrijesta utvrdio kaznu foreclosure novčanih sredstava u iznosu do 300 000 tisuća.
 3. Za ilegalnu lov ribe pomoću zabranjenih uređaja u vrijeme mrijesta i u zabranjenim mjestima za ulov naplaćuje se kazna od 100 000 do 300 000 rubalja ili uhićenja počinitelja na 6 mjeseci.
 4. Za oštećenje ili uništenje maraka, određuju granice zaštićenih mjesta, dodjeljuje se naknada od 300 do 500 rubalja.
 5. Za ribolov bez dozvole ili kršenje normi, postavlja se novčanom kaznom u iznosu od 500 — 1000 rubalja.
 6. Za ribolov rijetke vrste riba dodjeljuje kaznu u iznosu od 1000 — 2000 rubalja s oduzimanjem ulovljene rudarstva i uređaja za ulov.
 7. Za nepravilno plivanje sudova imenuje kazna od 500 do 1000 eura po osobi ili oduzimanje prava do 1 godine.
 8. Za nepropisno parkiranje će morati platiti više od 3500 do 4000 eura.
 9. Za nepravilno korištenje voda dodjeljuje se novčana kazna od 1500 — 2000 eura.

Kako uhvatiti ribu, ne krši zakon?

2

S vremenom je ekološka situacija u zemlji loša. Neke vrste životinja i riba potpuno nestali s našeg planeta. To je uglavnom zbog nepoštivanja pravila ribolova.

Svatko od nas prije odlaska u ribolov treba proučiti zakon i da se pridržavaju pravila, inače se kazniti će se suočiti administrativne kazne.

Potrebno je pridržavati se sljedeći popis uputa:

 • besplatno ribolov je dozvoljen u bilo kojem jezeru, osim svetišta, uzgajivačnice i privatnih vodnih tijela;
 • u lov ribe može se koristiti спиннинги, поплавочные i донные štap, čičak, stanovnici i šalice, njihov broj ne bi trebao premašiti pet komada na svakog čovjeka, istovremeno;
 • zabranjeno je koristiti scuba kada se voda za ribolov;
 • ribe moguće je na udaljenosti većoj od 500 m od mostova, brana ili vodene gateway, i od samih tih objekata loviti ribu strogo je zabranjeno;
 • ograničenja na broj probitak se mogu razlikovati ovisno o regiji i vrsti ribe, kao i obično, ne mogu uhvatiti više od 5 kilograma ribe po osobi;
 • postoje i vrste riba na koje se ograničenja težine ne vrijede, na primjer, škrpine, minnows i уклеек;
 • u lov ribe možete koristiti mrežu (u nekim regijama postoje iznimke) i šiljaste predmete, također je zabranjeno koristiti взрывчаткой i toksičnim tvarima;
 • u regijama u kojima je dozvoljeno korištenje mreže, mora dobiti dozvolu, koja se izdaje ona u Росрыболовстве, tamo na svaku mrežu se primjenjuje označavanje s podacima o domaćinu;
 • loviti ribu u roku od cijele godine, iznimka je нерестовый razdoblju, ona je potrebna za daljnji uzgoj riba i u svakoj od njih ovaj period je različit;
 • od svibnja do lipnja dozvoljen ribolov samo sa jednom udicom;
 • u lov zabranjene pasmine ribe, te bi trebao dobiti u Росрыболовстве именное dozvolu za ovaj dokument vam morati dati u prosjeku 200 rubalja (za svaki rakova će morati dati 200 rubalja, za горбушу — 35, a za семгу – 300);
 • karta ribolov je također izdaje Росрыболовства, zahvaljujući ovom dokumentu, možete obavljati ribolov na cijelom području naše zemlje, za kartu morati platiti 500 kuna/godišnje, ili 100 kuna/mjesečno.

Zapamtite da je za kršenje gore navedenih pravila, u skladu sa zakonom može dobiti kaznu. Dodatne informacije možete saznati u razgovoru za online savjet naših advokata.

Svatko bi trebao znati, da ima zabrana i pravila doprinosi očuvanju okoliša. Zahvaljujući njihovoj usklađenosti, naša djeca će uživati u prirodi, kao i mi.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: