Radimo motor za čamac svojim rukama

Za razliku od drevnih vremena, kada se nade na pojavu sajam vjetar je bilo moguće samo oslanjajući se na moć prirode, ovih dana se možete kretati po površini vode u bilo kojem smjeru bez većih fizičkih napora i uz punu штиле.

Zahvaljujući znanstvenicima koji su osvojili za čovječanstvo elektricitet i ukrotiti vatru motora s unutarnjim izgaranjem, bilo je lađar može samostalno ih priključiti na svom плавсредству nekom моторчик.

Od čega se može napraviti лодочный motor?

Лодочный motor se može proizvoditi od mnogih mehanizama koji prikupljanje prašine u šupi ili garaži i po dogovoru se ne primjenjuju.

iz_chego_mogno_izgotovit_lodochni_motor

Često se događa da tehnika ne uspije, a da joj popravi morate potrošiti više od pola cijene novog uređaja. Mnogo je lakše u tom slučaju kupiti novi aparat, a stari odgoditi i koristiti ga kao izvor rezervnih dijelova i različitih vijaka-vijaka. Upravo s takvih uređaja možete napraviti лодочный motor.

Ako u prisutnosti takvih uređaja nema, onda se može jeftino kupiti takav mehanizam na sekundarnom tržištu. Što je najvažnije, da u takvim uređajima bio upotrebljiv motor.

Лодочный motor od trimer

Minimalno mijenja strukturu trimer može dogovoriti odličan тяговый agregat za brod bilo koji dizajn. Motor i mjenjač u tom instrumentu već je dovoljno napraviti nosač za brod, a umjesto namotaja sa леской ili disk instalirati propeler.

Prije nego proizvoditi лодочный motor od trimer, treba shvatiti da je snaga takvih uređaja je vrlo mali, i kreću se protiv jake struje je malo vjerojatno.

Trimer kao brod motor idealan je kada se koristi na jezero ili ribnjak. Nedostatci korištenja instrumenta treba uključiti visoke razine buke. Osim toga, pri maloj brzini kretanja morati disati u apsolutno svim proizvodima funkcioniranje tog sustava.

Лодочный motor od križnog

Odlične performanse u smislu proizvodnje buke i zaštite okoliša su vanbrodski motori na električni pogon. Možete napraviti motor za čamac od križnog, ali snaga uređaja ne smije biti manja od 300 Vata. Za prijenos okretnog momenta na винту, koji se nalazi pod vodom, može se koristiti fleksibilni vratila iz trimer.

Kao propelera se koristi mali aluminijski propeler od auto fan, a kako bi se osigurala dugo vremena rada takvih uređaja primjenjuju se auto baterije kapaciteta 60 A/h

Nedostaci takvih struktura je potrebno nositi sa sobom komplet baterija potpuno napunjena. Masa takvih detalja iznosi više od 20 kg. U nedostatke se ubrajaju ograničenja odvijanje takvog motora, nakon pražnjenja baterije biti potrebno ponovno ručno dovesti brod u pokretu.

Лодочный motor od мотоблока

Najmoćniji od domaćeg vanbrodskih motora smatra se da je uređaj izrađen je od мотоблока. Tehnika za obradu oranica rabi izdržljiva i izdržljiva четырехтактными motorima s unutarnjim izgaranjem, koji, budući da je instaliran na плавсредство,

lodochni_motor_iz_motobloka

omogućiti mu da se razvije pristojnu brzinu toka, tako i protiv njega. Takvi motori imaju veliku masu i obično se ne koriste na brodovima PVC.

Najjednostavniji je način instalacije brod motor takvog dizajna je minimalne переделках osnovne konstrukcije. Dovoljno priložiti na trup broda мотоблок, i postaviti umjesto šikare aluminijske lopatice. Lopatice trebaju biti smještene su u jednoj ravnini s osovinom, koja je u ovom slučaju nalazi se okomito kretanje čamac Lopatice imaju pogled pravokutne ploče, donji pol mora biti izostavljen u vodu, a gornji dio se slobodno kretati kroz zrak. Takav uređaj veslačkog kotača, omogućit će se kretati velikom brzinom, čak i na mjestima, gdje dubina ne prelazi pola metra. Savršeno ispunjava лодочный motor je izrađen od мотоблока s brzim protokom.

Druge opcije

Proizvoditi domaće motor ne samo da pomoću trimera i шуруповерты osnovu. Ako imate želju dizajnirati лодочный motor samostalno i ima značajnu količinu vremena i sredstava, kao polje agregata može se koristiti bilo koji tehnički uređaj je opremljen motorom s unutarnjim izgaranjem ili pogonom u pokret uz pomoć elektromotora.

Mnogi majstori stavljaju na brod motori motocikala. U tom slučaju moguće je podešavanje broja okretaja propelera pomoću prebacivanja mjenjača. Snažan 12 volt motori koji se koriste u različitim mehanizmima, mogu uspješno primijeniti kao лодочных motora.

Radimo лодочный motor svojim rukama

Proizvoditi лодочный motor je sasvim jednostavan — dovoljno je pripremiti sve potrebne dijelove i sastaviti uređaj da izbjegava vjerojatnost oštećenja plovila u radu ove jedinice, i osigurati sigurnost za ljude.

Najjednostavnija opcija izrade domaće motora od trimer. Za montažu potrebni su vam sljedeći materijali i alati:

  1. Trimer.
  2. Iščašenje.
  3. Kombinacije kliješta.
  4. Odvijač.
  5. Болгарка ili pila za metal.
  6. Bušilica i spiralna svrdla za metal.
  7. Klinac od 12 mm.
  8. Grip.

Za izradu radne opcije brod motor je potrebno kupiti trimer. Možete koristiti bilo koji model, ali od snažniji uređaj, kako brod će imati veće brzina karakteristike

Izrada propelera, kao prvo, odakle treba početi. Za vijak se koristi дюралевая ploča veličine 100 — 30 mm. Točno u sredini takve ploče potrebno je napraviti otvor za ugradnju na osovine trimer. Promjer rupe ovisi o debljini vratila prijenosnika i obično iznosi 17 mm. Pred krivinom дюралевой ploče je potrebno zagrijati. Zatim kliješta lagano отгибается svaka strana tako da se, kada aksijalnog se takve ploče korak iznosila je više od 10 mm.

Zatim, s kosilice oguli бобину i na njezino mjesto postaviti vijak. Treba dobro zategnuti maticu, da se vijak za vrijeme rada ne проворачивался. Diskovi trimer pričvršćeni pomoću matice s lijeve navojem, tako da pri radu brod motor ne može bojati gubitka vijka kroz откручивания matice.

Zatim je potrebno napraviti pouzdan pričvršćivanje pomoću kojih trimer će biti postavljen na brod. Na kućištu trimer u mjestu zglobova dva dijela ima prsten za pričvršćivanje remena. Upravo ovaj detalj je i da će spojiti kućište trimer sa čamcem. Potrebno je napraviti nosač, koji će sigurno povezivanje trup plovila s «uha» trimer. Za ovu svrhu možete koristiti stroj za mljevenje mesa, u kojoj se s pomoću kutnih ili ножовки za popravak automobila odvaja donji dio. Zatim u kućištu primljene stezanje učinio rupu promjera 12 mm Otvor bi trebao biti smješten u poprečnom avion vijak za stezanje.

Od metalne šipke promjera 12 mm potrebno je izrezati komad dužine 100 mm Sa jedne strane ovaj segment klinac lagano сплющивается i u njemu se obavlja provrt s promjerom od 6 mm U rupu umeće vijak 6 mm, na koji je postavljen «alka» trimer. Bolt je potrebno prikupiti самостопорящейся maticom.

Proces instalacije motora na brod se događa u toj sekvenci:

samodelnii_lodochii_motor

  • nosač je postavljen na транец i sigurno pričvršćivanje pomoću navojni priključak;
  • postavljena domaći лодочный motor u otvor za pričvršćivanje.

Motor se može napraviti i upravljati čamcem, točno drži telo u moru motora, a po potrebi i odbija ga u suprotnom smjeru okretanja broda.

Reduktor i njegov utjecaj na rad

Primjena uređaj za brod motor omogućuje vam da promijenite smjer aksijalnom rotacijom. Reduktor mijenja nekoliko puta brzina vrtnje vratila, što pozitivno utječe na radnom mjestu motora. Kod dogradnje reduktorom brod motor treba staviti na sredinu, a ne staviti uređaj s velikim prijenosni omjer. Nepridržavanje ovog pravila dovodi do pretjeranog trošenja goriva, niske brzine kretanja čamca i pregrijavanje motora. Najsigurniji način da se uspostavi reduktor s optimalni prijenosni omjer za ovaj motor — to doživjeti nekoliko različitih uređaja. Ako pri radu ne će osjetiti pretjeranog opterećenja, koja se očituje u nemogućnosti brzog biranja najviših obrtaja i brzinu kretanja čamac će biti dovoljno visoka, onda je ovaj omjer je omjer se može smatrati optimalnom za ovaj motor.

Prosječan omjer omjer, koji će raditi i sa mnogim motorima s unutarnjim izgaranjem koji se koriste kao brod motor, jednaka 1/5. Električni motori kao vuče za brodove možete koristiti bez prijenosnika. Тяговой snage takvih uređaja dovoljno za stabilan rad u načinu izravan prijenos okretnog momenta na vijak. Odličan inženjerski rješenje je korištenje motora pod vodom. U takvom aranžmanu vijak pričvršćeni direktno na osovinu motora.

Domaći motor s mjenjačem

Sami napraviti motor s mjenjačem nije lako, ali takav dizajn će mijenjati brzine kretanja čamca i mijenjati vuče karakteristike propelera. Takav dizajn pogodan u lov ribe metoda троллинга, osim toga, prebacivanje na niže prijenos će omogućiti učinkovitije potez čamac protiv jakog vjetra i sa značajnim opterećenjem.

Najviše kompaktan izbor motora, koji možete sami napraviti, je uređaj u kojem se kao snažan agregat se koristi dvotaktni motor od mopeda «Karpata». Takav uređaj će imati samo dvije brzine, ali to je sasvim dovoljno.

Motor je postavljen na samostalno izrađen okvir, koji predstavlja obrezanu dio okvira mopeda. Desna poklopac i vodeća zvjezdicom su povučene, a na vratilu pričvršćen mali reduktor, koji se zatim pridružuje standard «noga» od brod motor «Vihor», u kojoj se i događa prijenos okretnog momenta. Svi detalji moraju biti instalirani tako da se dizajn je kao uravnotežena, inače prilikom vožnje će se osjetiti ikakve pristranosti, a ako koristite takav motor s brodom PVC možda rollover čamac. Ručka za upravljanje na taj uređaj mora biti ne manje od 0,5 dužine, inače, dok se brod može dobiti opekline od vruće motora i koljena ispušnog sustava.

Prednosti ovog brod motor je u vrlo mirnom radu, maloj potrošnji goriva i prilika da se prebacite u niži stupanj prijenosa kad je to potrebno.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: