Tie šok vođa uz pomoć čvor «Mrkva»

U lov ribe фидером, gdje se primjenjuje teška oprema s maksimalnim opterećenjem, šok vođa postaje jedan od glavnih atributa lov. On jača linija i preuzima sav teret na sebe.

Ribolov pomoću šok-vođa

šok-lider-варивас-svjetlo-igra-fluoro-šok-lider-30m-2-кенго-com-val-е3а

Često pri ribolovu se to dogodi da linija se prekida. U tom slučaju, i koriste šok vođa. On predstavlja više čvrstih linija dužine obično u dvije dužine štapa, koji je, kada se забросе preuzima sva opterećenja, nego i smanjuje mogućnost litice.

Svaki ribič je poznato da je za fine linije provodi se relativno najdalje baciti sa obale, a to je snaga takva linija je loša.

Da ona nije uspio završiti, a udaljenost baci je ostao isti visoke, ribari kombinira tanka (osnovne) linija je šok-lider (debelog леской).

Kao i obično, njegova dužina se kreće između 8 i 10 метрами. Sve ovisi o vrsti alata i njegove mase. Šok vođa je pogodna apsolutno za bilo koju vrstu ribe, pogotovo veliki, kada se na uže čini glavni teret.

Šok vođa događa u tri vrste:

 1. Iz jedne velike debelog леской. Njegova prednost je низкаяцена.
 2. U obliku pleteni kabel.
 3. U stožastom obliku linije. Smatra se da je najpovoljniji pogledom, jer podnosi visoka opterećenja i pri tom ostao trajan.

Načini vezivanja šok-vođa

Najčešće kako bi se povezali šok vođa i glavnu liniju koriste četiri ribarski čvor:

 • bloodknotR15

  Blood Knot (Krvavi čvor);

To je najčešći tip čvora, tko zna, vjerojatno, bilo ribar. Ga koriste za povezivanje šok-vođa i jednog ili dva malo drvo. Za korištenje ove web stranice, trebate se okrenuti jednu liniju oko druge i napraviti par okretaja, a dalje se protežu kroz centar, navlažiti i stegnite.

Za veću snagu, možete prikvačiti čvor суперклеем.

 • albrightR12

  Albright;

Za njegovu proizvodnju potrebno je formirati malu petlju od linije šok-vođa. U nju propustiti glavnu liniju i napraviti 10 okretaja, a zatim vrh glavne linije protežu se kroz petlju, navlažiti i naplatiti.

 • Klinch;

improved_clinch_knot

Klinch obično koriste za povezivanje kuka, ali za šok-vođa on je, također, odgovarati. Na području vrška glavne linije morate izgraditi malu petlju i da joj se vežu šok vođa, zatim navlažite i naplatiti.

 • Mahin Leader Čvor (Čvor «Mrkva»).

Čvor «Mrkva»

Čvor «Mrkva» smatra se jednim od najboljih ribarskih čvorova za vezanje linije za šok-vođa. Osim toga, možete ga također koristiti za spajanje dvije obične malo drvo ili za otklanjanje jaza.

«Mrkva» je poznat po svojim jakim čvor, koji lako prolazi kroz prstenje фидерных i šarana удилищ, jačanje i утолщая linija na mjestu komunikacije. Njegova snaga je u pitanju 100%, što je najvažnije znati i biti u mogućnosti to učiniti.

Način izrade

Za self-objekata čvor «Mrkva» treba liniju šok vođa i glavni drva. Dalje, potrebno je izvršiti sljedeći algoritam akcija:

 1. Махин-Lider-Čvor

  Prvo, odvojiti 5 cm od kraja šok-vođa i zasvirati na njemu obični čvor, ali ne i odgoditi ga.

 2. U ovaj čvor je potrebno provesti glavnu liniju, proteže se na oko 15 cm, kako bi mogli napraviti veliki broj okretaja ovog vremena.
 3. Imajući petlju, koji je podignut u prvom stavku, omotati glavnu liniju oko linije šok-vođa. To bi trebalo polako kreće duž pletenice šok-vođa. Imate treba dobiti pletenica.
 4. Drži rukom mjesto završetka posljednjeg kruga, napraviti 10 okretaja oko pletenice u stranu šarke iz prvog stavka.
 5. Nakon što 10 okretaja ispunjeni, treba pružiti glavnu liniju u petlji šok-vođa i stegnite. Čvor «Mrkva» je spreman.

Prije nego što zategnuti, potrebno navlažiti čvor, inače to neće biti tako krupan, što bi trebao biti. Također možete pokriti ga суперклеем za glatkoću i konsolidacije.

Prednosti i mane

Pro web stranice «Mrkva»:

 • visoka čvrstoća;
 • najmanje klizanja;
 • najmanje rješenja.

Kontra stranice «Mrkva»:

 • često je potrebno перевязывать čvor nakon ribolov, jer on će se istrošiti;
 • treba raditi dugo i sporo zbrku, da čvor ne распустился.

Na kraju potrebno je spomenuti o važnosti poštivanja tehnologija pletenja čvor kako bi se izbjegle neugodne situacije u ribolovu ribe. Zapamtite da rotirati liniju oko šok-vođa treba kika dostupne, jer «Mrkva» расползется, a također ne zaboravite namočenom u čvor tekućine kako biste izbjegli opasnost od požara.

Što je sve uredno i pažljivo čvor «Mrkva» će izaći visoke čvrstoće, a stvar će postati nezamjenjiv pomoćnik pri ribolovu na трофейную ribu. Nemojte se bojati da nećete uspjeti iz prvog puta, jer samo praksa dolazi iskustvo. Zamolite nekoga od prijatelja ribara pomoći, obratite pažnju na sitne detalje i uvijek to učiniti. Uspješan ribolov!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: