Ribolov u Novosibirskoj oblasti

U okviru Novosibirskoj oblasti postoji dovoljno veliki broj jezera i rijeka na kojima se možete dobro odmoriti i dobiti lijep ulov. Na izbor ribar ju je oko 400 rijeke s različitim uvjetima i za lov ribe.

Većina velikih je rijeke Ob. Među rezervoara treba izdvojiti «Обское more». Godišnje posjećuju tisuće ribolovci s različitim razinama obrazovanja. Također treba napomenuti da je na području Novosibirskoj oblasti nalazi se više od 2500 slatkim i slanim jezerima, na kojima se može očekivati da će bogati ulov.

U vodama rijeka i jezera na ovom području obično je drugačiji riba:

 • елец;
 • žohari;
 • šaran;
 • štuka;
 • razrokost;
 • bas;
 • налим itd

Slobodan prostor

Svake godine pojavljuje se sve veći broj turističkih i ribarskih baza podataka, koji omogućuju određenu naknadu dobro opustiti se ili otići u ribolov. Međutim, za one kojima je važno samo sam proces ribolov i količinu ulova, a ne nužno posjetiti plaćeni parcele ribogojilišta. Veliko iskustvo, određene savjete i sreća vam omogućiti uhvatiti veliku ribu u velikom opsegu. Na promatranom području regije nalazi se dovoljno mjesta gdje možete provesti ribolov potpuno besplatno s obzirom na propisima рыбнадзором.

Rijeka Ob

Treća po veličini u Rusiji, rijeka Ob svake godine privlači dosta ribara. Dužina kanala iznosi 3650 kilometara. Na osobitosti ribolov na toj velikoj rijeci uključuju sljedeće točke:

 1. o'

  Obično u svojim vodama više od 50 vrsta riba.

 2. Najvredniji plijen može se smatrati široka, bjelica, jesetra, нельму, пелядь.
 3. Na lijevoj obali, tamo gdje je obala обрывистый, možete uhvatiti šarana, карася, deverika i язя.
 4. Rijeka ima dosta ribljih mjesta. Pri tome se dokaže kao iskusni lovac na predenje, tako i početnik s поплавочным štap.
 5. Iskustvo pokazuje da je u ovoj velikoj rijeci ima dovoljno veliki primjerci, težina koje do 10 kg i više. Stoga treba obratiti pozornost na izbor štapa, koji bi trebao biti utemeljen na mogućnost opterećenja.
 6. Popularan među ribara stanovnik Obi smatra štuka. Pri tom se mnogi odlučuju da dođu na ovu rijeku zbog činjenice da se u njoj nalaze trofej instance, težina koja do 15 kg.

Dovoljno je teško odabrati mjesto za lov, kao i uvjeti ribolova znatno razlikuju. Samo ako imate iskustva možete pokupiti riblji mjesto u skladu s tim svoje alata i vještina.

Ušće rijeke Иня

Rijeka Иня je priliv Obi. Njegova dužina iznosi 663 km. Zbog relativno несильного struje zamrzava početkom studenog, led odstupa sredinom travnja. To je razlog zašto ona je popularna kod ljubitelja zimske ribolov. Na osobitosti ribolov na ušću rijeke Иня se može pripisati:

 1. Окун

  Uhvaćen sljedeća riba:

  • bas;
  • štuka;
  • deverika;
  • okovratnik;
  • язь;
  • вьюн.
 2. Obale su uglavnom blago nakošeno.

Rijeka je pogodan kako za početnike tako i za profesionalce, može se koristiti i поплавочное štap, vrti.

Обское rezervoar

Omiljeno mjesto za ribolov u ovoj regiji je Обское rezervoar. Mnogi nazivaju ovaj ribnjak «Обским od mora». Stvorili su ga umjetno. Za to je podignuta brana na rijeci Ob. Na osobitosti ribolov na Обском rezervoar uključuju sljedeće točke:

 1. 2

  Mnogi dolaze ovdje da bi vidjeli na predstavnike сиговых i jesetre obitelji. Riba na njih zabranjen, što treba uzeti u obzir.

 2. Na spremnik se može loviti štuka, deverika, плотву, šarana, налима, smuđ, карася i drugu ribu, koja ne spada pod zabranu.
 3. Imajte na umu da se na rezervoar prilično rijetko trofej ulovljene primjerke, ali je prosječna ribica se događa prilično često.
 4. Riba na Обском more mogu kako početnici, tako i profesionalnih. Predenje, uobičajena удочка, donka, šalice ili кораблики – možete koristiti gotovo sve vrste opreme.
 5. Riba je moguće tijekom cijele godine. Pri tome je dozvoljeno koristiti vodeni prijevoz.

Обское rezervoar svidjela mnogim ribolovcima, jer još uvijek u ljetnim mjesecima na jezeru, gotovo u potpunosti nedostaje komarci i мошки.

Бердский zaljev

Neki ribolovci odluče posjetiti rijeku Бердь. Opisati to mjesto za ribolov može se ispraviti obale, što određuje potrebu za izvršenje dugih baci. Često pohađaju Бердский zaljev mnogi uzimaju sa sobom vodeni prijevoz, kao i s njega držati ulovim puno lakše. U rijeci Бердь vrste deverika i ide. Druga riba, koja je zajedničko za rijeke u regiji, javlja prilično rijetko.

Jezero Сартлан

Jezero Сартлан-treći po veličini na području Novosibirskoj oblasti. Smještena je duž Blizini: staze. Površina ribnjaka iznosi 240 četvornih metara. Na osobitosti navedenog ležišta može se pripisati:

 1. молога

  U svojim vodama ima najrazličitija riba: šaran, štuka, smuđ, crvenperka, язь i mnoge druge.

 2. Povremeno jezero зарыбляют.
 3. Na tom području je organiziran uzgoj пеляди i šarana za prodaju.
 4. U okviru rezervoar se nalazi baza odmor.
 5. S trijem u suhu godišnjoj vrijeme nema problema, ali u trenutku pada kiše, zime bez pogona na sve kotače gotovo ne može učiniti.
 6. Parkirno mjesto ribe stalno mijenjaju, potraga mogu prolazi dugo, jer se površina ribnjaka je dovoljno velik.
 7. Чебак i bas je uhvaćen u gotovo svim mjestima, na ušću male rijeke Таскаево možete uhvatiti язя.
 8. Šaran je uhvaćen od lipnja, ali grizu neaktivno.

Ako se osloniti na usnimanje samo чебака, onda sigurno može odabrati jezero Сарлтан.

Jezero Je Dobro

Još uvijek besplatno možete ići u ribolov na jezeru «Dobro». Ona je povezana s rijekom «Бурла. Smješteno jezero na udaljenosti od 45 kilometara od grada Карасук. Lokalni ribari tvrde da je ovo jezero dovoljno bogata ribom.

Uhvatiti na njemu možete:

 • šarana;

 • smuđa;
 • язя;
 • štuka;
 • deverika;
 • карася i mnoge jednu ribu.

Površina jezera je relativno mali – 40 kvadratnih metara. Pri tome je pokazatelj dubine ne prelazi 6-7 metara. Na jezeru nema dobre ceste, što znatno otežava ulaz. Tako da vlasnici automobila sa spuštenim podvozjem treba pažljivo odabrati vrijeme za ribolov ili u neposrednoj blizini naselja ići pješice.

Ribolov baze

Putničke i ribarske baze nalaze se u cijeloj regiji. Pri tome imajte na umu da se svake godine aktivan odmor postaje sve više popularan. Za one koji vole ići u ribolov na nekoliko dana ili čak tjedana, provoditi vrijeme s udobnošću, najpogodniji plaćeni baze, gdje možete iznajmiti:

 1. Potrebne opreme.
 2. Vodeni prijevoz.
 3. Smještaj i koristiti druge usluge.

Super mjesto

To je mjesto za odmor uživa veliku popularnost, tako da što je moguće uzeti u najam male kućice. Pri tome imajte na umu da:

 • ribolov može se održati na rijeci Ob i nekoliko ga притоках;
 • možete iznajmiti prijevoza, uključujući i motorne sanke za ribolov u zimskom periodu;
 • možete računati na veliki ulov.

Područje baze su dobro opremljeni s modernim sadržajima, ali nije namijenjen za odmor velike tvrtke.

Plava Laguna

Ova turistička baza se nalazi na obali jezera Bačve. Ovo jezero je omiljeno mjesto za provesti ljetne i zimske ribolov, kao i na njemu se može uhvatiti oko 16 vrsta riba. Turistička baza je dizajnirana za odmor velikog broja ljudi, u sklopu se nalazi:

 1. Dva kafića.
 2. Bar.
 3. Kupelj.
 4. Sportsko igralište.

Cijena boravka po danu kreće se u rasponu od 1000 do 3000 eura.

Дубровино

Turistička baza Дубровино je daleko od velikih lokalitetima u samom srcu prirode. Treba napomenuti da je ovo mjesto nije specijalizirana u širokom spektru usluga za ribolovce, a ribolov na rijeci Ob nude kao aktivnog odmora. Postoji i mogućnost najma broda. Cijena boravka je 2000-4000 eura.

Navedene informacije određuje ono što Новосибирскую područje možete posjetiti za ribolov na ljetno i zimsko vrijeme. Na njenom području nalazi se dovoljan broj besplatnih i plaćenih mjesta za ribolov. Prilikom odabira treba uzeti u obzir da su mnogi plaćeni vode nalaze se na najvećem rijeci regije — Ob. Takođe ima dosta jezera koja su bogate ribama.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: