Mjerač ugriza za фидера

Danas postoji veliki broj različitih metoda hvatanja ribe. Takva raznolikost je dovelo do poboljšanja oruđa i njihova nova видоизменениям. Pojavljuje se sve više vrsta сигнализаторов, koja se kontinuirano ažuriraju, a ne poboljšanja.

Bilo mjerač odabrati?

Svaki mjerač predstavlja uređaj koji je zahvaljujući audio, vizualne ili na bilo koji drugi način pokazuju da je riba pecked na mamac. Takvi uređaji koriste se ribarima već prilično dugo. Upotreba ovog uređaja zajedno s фидером popularan iz više razloga:

 1. mechanical1

  Učinkovitost ribolov.

 2. Ribolov mogućnosti kako noću tako i danju dana.
 3. Mučan faktor fizzles (u odnosu na ribolov i pomoću спиннинга).
 4. Kombinacija sa drugim tehnikama ribolova, kao i mogućnost korištenja nekoliko opreme.

Svi alarmi se dijele na:

 • svjetlosni;
 • zvučni model.

Prvi tip se u većoj mjeri boduje za lov noću dana. Često takvi uređaji mogu podnijeti zvučne signale. Ovdje se također može pripisati i e alarmi.

Zvučnih uzoraka puno više. Na njih se odnosi na razne vrste: zvona, бубенчики i sl. Su više praktične i mogu se primijeniti u svim uvjetima ribolova.

E-mail

Prije zvučni alarmi izdane glasna buka koja mogao je panika off ribu i smetao susjednim od strane ribara. Međutim, napredak nije na mjestu. Zahvaljujući tehnologija inovacije su se pojavile e alarmi, čime uvelike olakšati život moderne ribara. Takvi uređaji imaju mnogo prednosti nad drugim vrstama сигнализаторов.

signal

Tako e modeli imaju sljedeće neprijeporne prednosti:

 1. Osjetljivost i trajnost. Uređaji su pouzdani, oni omogućavaju loviti ribu bez obzira na vremenske uvjete. Magla, mraz, kiša – sve to nema vrijednosti. E alarmi savršeno zaštićeni od vlage, prljavštine i drugih tvari, koje zbog prisutnosti hermetičkog korpusa. Dok электроплата popunjava posebnim silikon.
 2. Upotrebljivost. Čovjek s velikim rukama u stanju nositi se daleko od svake сигнализатором, pogotovo ako su mokri. Dok je e model prikladan za korištenje svima.
 3. Mala potrošnja električne energije. Za rad сигнализатора će biti potrebno samo par baterija, koje je potrebno redovito mijenjati.

Preporuča se uvijek imati sa sobom rezervnu par galvansko elemenata za ribolov nije pretvorila u fijasko.

Klatno

Маятниковый warner – to je posebna plastična cijev, fiksni na oprugu u uspravnom položaju. Na kraju ovog cijevi nalazi se signalni predmet koji može biti svijetla loptu ili cilindra. Ovaj element je dobro vidljiv u bilo koje doba dana i u svim vremenskim uvjetima.

Takav uređaj se razlikuje visoke osjetljivosti. Osim toga, маятниковый mjerač ima slobodan hod pokretni dio pokazatelja i svijetle boje. Sve to zajedno sugerira visoku učinkovitost ribolov. Također, uređaj daje mogućnost da se znatno smanji broj praznom rezanja.

Klimanje glavom

Кивки se koriste za zimski ribolov, ili pri gradnji laganih ljetnih bavi (u slučaju ribolov мормышку). Među ribara takav mjerač tekstu kao «strani glavom».

Vatra

Slične vrste uređaji koriste se dovoljno dugo. Dizajn маятниковых сигнализаторов jednostavna. Oni se sastoje od:

 • poklyovka

  metalne žice;

 • drvenim štapićem;
 • cijevi od plastike.

Svi ti detalji su povezani. U cijevi i nalazi se poseban vatra, koji se pojavljuje u ulozi сигнализатора. Međutim, takav način lov nije bez svojih nedostataka. Ne možete ga koristiti kada puše jak vjetar, kao i uređaj će biti jako vrtjeti i ne može sudjelovati u jednom položaju.

Poziv

Prije zvono je bio najpopularniji i najčešći pogledom сигнализатора. Ovaj tip сигнализаторов se koristi noću dana. Zvono je vrsta audio uređaje.

Mjerač «klatno» svojim rukama

Nije nužno kupiti skupe uređaje u specijaliziranim trgovinama. Često se nađu loše kvalitete, ili brzo uspjeti zbog negativnih vanjskih čimbenika. Najjednostavniji za nezavisne proizvodnje je маятниковый mjerač.

Kratke upute:

 1. samodel-signal2

  Za početak morate uzeti 30 cm mekana i elastična (njegova upotreba puno teže) žice

 2. Jedan od svega je potrebno загнуть tako da se dobije petlja, promjer kojoj doći do više centimetara
 3. Treba staviti na петлевой pin cijev od plastike, dužine kojoj mora biti od 10 do 15 centimetara. Treba pratiti, kako savijena kraj žice je ušao u cijev samo na centimetar
 4. Na štap nosi jednostavan predmet, koji će se razlikovati svijetle boje. Možete koristiti tijelo starog float, ili kapsula od kinder iznenađenje (u ovom slučaju, poželjno je staviti unutra za zvuk malo)
 5. Dalje, izvan žice, treba staviti na duljinu cijevi, duljine od kojih će biti više od 2 cm. Na samom kraju žice potrebno je napraviti petlju tako da joj šupljinu koja je bila u položaju okomito u odnosu na prvi, dok je izrezati vrh mora ići prijaviti na 1 centimetar u malu cijev. Prva petlja se montira na ring štapa, a drugi drži liniju.

Takav dizajn radi prilično jednostavno. Nakon toga, kao što bi se baciti, treba stegnuti liniju tako da mjerač stooped na 45 stupnjeva u odnosu na бланку. Pri slabljenju on će potonuti, a kad подтяжке – uspon.

Izrada e сигнализатора

Kako samostalno napraviti mjerač e-tipa, važno je imati barem najmanji znanja u oblasti elektronike, a također imaju i dizajnerska vještine. Važno je utvrditi s kućištem, gdje će se ugrađivati elektronika.

Što je potrebno za montažu сигнализатора:

mjerač

 • punjiva baterija (najbolje je koristiti трехвольтную kruna);
 • reed prekidač bez magneta;
 • led (također je pogodan пищалка od starih mobilnih telefona);
 • klimanje glavom izrađen od plastike;
 • kontakti alarm.

Proces montaže:

 1. Na удилищу, koja se koristi u ribolovu, treba priložiti glavom. U tome mogu pomoći, metalne ili plastične obujmice. To bi trebalo pod 45-градустным kutom.
 2. Kroz glavom (željeni savijati ga bliže удилищу) treba pružiti liniju.
 3. Na kraju šipke montira magnet, a na štap baterije, пищалка ili led i reed prekidač.

Radi takav mjerač na prilično jednostavnom principu:

 • kada ribe grizu, reed prekidač se primjenjuju na magnet;
 • zbog toga электросхема zatvara;
 • struja je poslan u led ili gica i dovodi ga u akciju.

Sastaviti takav uređaj bez iskustva i imate minimalne vještine prilično teško. Prije nego što mjerač će опробовано prvi put, potrebno je provjeriti radi li ispravno. Nepravilno sastavljanje uređaja može ne pokazuju točno vrijeme spaja i imati zakašnjeli signal.

Ne gleda na to domaće elektronske alarmi – dovoljno udoban jelo, koje znatno olakšavaju proces hvatanja ribe i čine ga ugodnijim. Zahvaljujući njima može omesti od opažanja i baviti svojim poslovima: riba s običnom štap, kuhati uho i tako dalje

Ako koristite sigurnosni prsten, onda obratite pažnju na тяжелоподвижность. To će dati mogućnost odrediti ili promijeniti stupanj заглубления uhvatiti u koštac. Na kraju, važno je napomenuti da je samostalna izrada za сигнализатора super riba u mnogim slučajevima više mogućnosti nego kupnja gotovog uređaja. Često skupe aparate uspjeti prilikom naglih ускорениях, mehaničkom djelovanju, ili kada je mokro. Napraviti mjerač svojim rukama mnogo jeftinije, dok će učinkovitost biti ništa lošije.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: