Priprema aktivator super svojim rukama

Danas su postali iznimno popularni активаторы super. Možete ih pronaći u bilo kojoj trgovini za ribolovce, прикормив dakle ribu. U stvari, aktivator super je specijalizirana za mamac, pa čak i stručnjaci ističu da je ona dobro se pokazao. Možete napraviti aktivator super sebe? Da, to je moguće, samo je potrebno shvatiti da to može privući ribu.

Aktivator super svojim rukama: korak po korak vodič

2) poticatelj

U prodaji se može naići активаторы super u različitim oblicima:

 • tablete;
 • tekuća sredstva;
 • пеллетсы ili катышки različitim veličinama i tako dalje.

Proizvode se kao ruski tvrtke, tako i stranih. Svi oni su prilično popularni u našoj zemlji. Naravno, nije nužno kupiti aktivator super u trgovini, ga možete učiniti i sami.

U ovom poslu su važni:

 1. Sastav (o njemu ćemo objasniti u nastavku).
 2. Oblik (ako da tekući aktivator će trebati dobar okus).

Okviran korak po korak vodič za pripremu mamac izgleda ovako:

 • okupljaju sve sastojke biljnog podrijetla (npr. kukuruz);
 • oni заливаются vodom i inzistirati na duže vrijeme (1-3 dana);
 • smjesu kuhati u roku od sat vremena u metalnoj;
 • nakon hlađenja u dobivenu kašu dodaju razne dodatke.

Arome i dodaci ovise o vrsti ribe koju ribar planira uhvatiti. Postoji ogroman broj recepata s pomoću prirodnih mirisa. Nakon kuhanja kaše, možete napraviti od njega kuglice male veličine ili скатать tanke kobasice, a nakon isječem na male štapiće.

Svaka riba svoje prehrambene navike. Za svaku vrstu se može stvoriti svoj aktivator super, ako se uzme u obzir ovaj faktor. Роспотребнадзор planira da zabrani prodaju aktivator, u ovom slučaju, sposobnost privući ribu sebe vrlo trebati.

Za карася

Šaran — to je jedan od najvažnijih mušičav vrsta ribe, grickati, koja ovisi o velikom broju faktora:

 1. Pore godine. 3) poticatelj
 2. Atmosferski tlak.
 3. Temperature vode.
 4. Vrijeme u cjelini.

Šaran — riba донная, ali često ga se može uhvatiti i površine u neposrednoj blizini obale. Hrani se ova riba uglavnom čistilice i зоопланктоном, ali u prehrani ulazi i raznolika vegetacija. Kao mamac vole žitarice, kruh, razne žitarice (kada se koristi kao aktivator super nije kukuruza i pšenice, majmun ili перловки, bolje ih je ipak запаривать, a ne kuhati), crva, опарышей i мотылей.

U proizvodnji aktivator super za карася svojim rukama bilo bi dobro da u njega dodati prirodni sastojci su posjeduju privlačan za карася mirisom (par komada na izbor, ne više):

 • kakao;
 • med;
 • češnjak;
 • anis;
 • sjemenke kopra, pire u prahu;
 • vanilin.

Dodatno se može dodati sitno нарубленные dijelovi takvih postrojenja, kao i aprs, trska, rogoz, ako im je pri ruci. Aktivator super mora biti скатан u male loptice ili koristiti raspršenje. Šaran ne voli velike komade.

Za плотвы

Плотву se može loviti tijekom cijele godine, a posebno dobro se grizu u rano proljeće prije mriještenja pretraživanja. Ova осторожная, ali vrlo vrijednu za ribar riba može doći do dva kilograma težine, međutim, najčešće naići na primjerke ne više od 500 grama.

Kao hrana bodorke vole skupljati sa dna larve insekata, larvi, lovi za мотылем. Ljeto u svojoj prehrani uključen i zelje. Kuhati aktivator super za плотвы može biti na mnogo načina. Na primjer, u zimskim mjesecima često su poznati jednostavne krušne mrvice, rasute po površini vode.

U proljeće i ljeto poticatelj mora sadržavati:

4) poticatelj

 1. Stočna hrana moljac u dovoljnim količinama.
 2. Krušne mrvice (možete zamijeniti slatkim kolačićima, mekinje od žita).
 3. Premaz sa vodom.

Mamac ne bi trebalo otjerati ribu ni svijetle mirisima, ni svojim pogledom. Dobro bi stvoriti mrak u jezeru. Aktivator super postepeno pasti na dno, privlačeći veći primjerci плотвы.

Mirise koji privlače плотву:

 • češnjak (trljati poseban);
 • korijander;
 • kopriva;
 • kumin;
 • timijan;
 • čokolada;
 • bademi.

Eksperimenti su uvijek dobrodošli.

Za šarana

Šaran — slatko, koji je, za razliku od плотвы, ne voli мелкодисперсный hrane. Mush za aktivator super će biti potrebno запаривать, a ne разваривать. Dodati kao zaslađivač može kao što su šećer i med.

Šaran — riba dovoljno velik, proljeće je rijetko grizu, a to je ljeto i toplo jesen aktivira. Od svih vrsta riba to je šaran najviše прожорлив i skroman u hrani. To je kvaliteta primjenjuje se u proizvodnji aktivator super svojim rukama. Možete ga pripremiti kao od kukuruza, tako i od graška (dobrodošli to zeleno), dodatak u obliku nedovoljno kuhanog krumpira samo da će pojačati efekt. Glavna tajna mamac je u tome što aktivator super čine мелкодисперсным, a mamac je dovoljno veliki.

Postoje dvije vrste mamac:

 1. Pomoću izvoda pod nazivom «rocket».
 2. Stvaranjem muti vodu. 5) poticatelj

Kao arome možete koristiti:

 • češnjak;
 • majčina dušica.

Za pikes

Štuka — riba pohlepni i veliki. Za nju je lov često koriste vrti i umjetni mamac. Nakon mrijesta grickati posebno dobar.

Štuka se hrani raznovrsnom ribom (uključujući i veliki), žaba ribom svih vrsta, rakovima, školjkama, crva i ponekad biljkama. Korištenje aktivator super za pikes mora biti oprezan da ne panika off ga pretjerano puno hrane.

Ponekad je prikladno прикармливать ne i samu štuka, a riba, koja je njen hranom za životinje:

 1. Карася.
 2. Плотву.
 3. Smuđa.

Kao arome možete odabrati jedan-dva, ali ne više. Korištenje umjetnih dodataka za ove ribe se ne preporučuje.

Dodatno kao aktivator koriste sitnu ribu, разбросанную na površini vode.

Arome prirodne mirise

Ranije smo već indirektno dotakli teme arome u активаторах super. Oni su uvijek u njima prisutni. Važno je shvatiti da upotreba umjetnih dodataka bolje ograničiti, ako je razbojnički riba.

Tekući okusi možete koristiti unaprijed kupnjom ih u trgovini, ali ribari, koji su sebe učinile активаторы super, preferiraju korištenje prirodnih dodataka:

 • kurkuma (iznimno dobra za плотвы); 6) poticatelj
 • cimet (koristi se za плотвы i deverika);
 • češnjak (koji se koristi za mnoge vrste riba, prvo ga slomiti i sušeno);
 • timijan (dobar za šarana);
 • бадьян (odličan okus za нехищной ribe);
 • korijander (voli deverika).

Veliki broj prirodnih dodataka štedi na ароматизаторах iz dućana.

Značajke dobar aktivator

Koristiti samostalno kuhani aktivator super je potrebno, držeći se određenih pravila. Oni su proizvedeni s obzirom na klimatske i sezonskih uvjeta, kao i prema ponašanju same ribe.

Dakle, pravila su:

 1. Što manje aktivator super, jer ako pretjerivati, efekt će biti suprotan.
 2. U jesen i zimi, kada temperatura vode padne, riba najviše voli više stočne hrane (možete dodati crva, moljac i riblje ulje).
 3. U ljeto i početkom jeseni broj začin (koji god se ne koristi) treba biti smanjena, jer topla voda aktivira te mirise, i oni mogu uplašiti ribe, a ne privući.
 4. Ne može se koristiti veliki broj okusa odjednom, dovoljan je jedan, maksimalno dva.
 5. Većina vrsta riba u proljeće i ljeto radije сладковатые mirise.

Kada koristite aktivator super rookie, unaprijed je dobro da proučavaju navike onaj riba, koji žele loviti u odabranom jezeru. Može se provoditi pokuse, mijenjati prostor i sastav mamac. Posebno to vrijedi u lov плотвы i pikes, oni su vrlo oprezni i svako svoje djelovanje dobro продумывают.

Alternativa: e-mamac

Iskusni ribar zna da kada koristite aktivator uvijek postoji opasnost od prekomjernog hranjenja ribe. To je razlog zašto na tržištu se pojavio elektronski mamac. Oni predstavljaju uređaj je cilindričnog oblika, radi od punjača.

Ona radi na sljedeći način: uzimajući u vodu, mamac počne vibrirati, zvukove i sjaj. Dakle, to utječe na ribu. Bilo predator će privući vibracije i neobične vibracije.

Pri uporabi potrebno je uzeti u obzir:

 • dubina tijela vode u mjestu za ribolov;
 • vrsta ribe;
 • ostali podaci uređaja navedenih u uputama.

Naravno, ne svi ribari ocijenili najnoviji uređaj. Cijena nije velika, i svatko može pokušati dobiti koristi od korištenja. Međutim, aktivator super — to je odličan način da privuku ribu, važno je da koristite alat u umjerenim količinama.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: