Sušara za voće i povrće kako odabrati

Ljeto i jesen vrijeme je idealno kako biste se nabaviti voće i povrće za zimu i svaki dan primati takve su potrebne tijelu vitamine, kao asistent na ovom predmetu može postati kosu. S njom je lako raditi brzo suši voće, povrće, bobice, gljive, čak i na vlažnim, sunčanih dana. Analizirati što postoje varijante sušači za voće i povrće, po kojim kriterijima ih je odabrati elemente koji moraju biti prisutni u takvoj tehnici.

Vrste sušači za povrće i voće

Postoje vertikalne i horizontalne aparati za sušenje voća. Format prva pretpostavlja postojanje posude ili slova, koji se stavljaju u aparat kroz otvor na vrhu. Horizontalna sušenja su proizvedeni prema vrsti običnu pećnicu, gdje mrežu postavljeni su s jedne strane. Svaka domaćica sama određuje koji tip joj je zgodan, što je najvažnije, da pri tome treba uzeti u obzir mogućnost da uzmu jedno od pisama, a ne ometa da se osuši povrća na druge. Na principu djelovanja voćni dehydrators dijele ovako:

Vrste sušači za voće

 • Infracrveni vrste sušači za povrće i voće održavaju temperaturu unutar aparata od 40 do 60 stupnjeva, što omogućuje očuvanje vitamina u voću se u najvećoj mjeri. Voće i povrće, просушены pomoću infracrvenog sušenja, imaju veću debljinu i lako размягчаются u vodi. Ako marelica obraditi u tom uređaju, onda iz njega će izaći suhe marelice.
 • Konvekcijske kosu rade pomoću vrućeg zraka, koji je služio na vrhu ili na dnu. Oni su sušeno voće, tako da je na kraju dobio čvrste i male sušenja. Prednost ove vrste uređaja je niska cijena aparata i mogućnost sačuvati vitamine u voću i povrću. Stupanj suho određuje vrijeme odmora proizvoda u sušenju.

Kriteriji za odabir sušara za povrće i voće

Postoji mnogo parametara koje treba uzeti u obzir pri odabiru sušenje za voća, povrća. Prije nego što bi se narudžba u web shopu ili kupiti uređaj na tržištu, vrijedno je analizirati postojeće modele, proizvođača i najnovije vijesti. Nakon toga svaka domaćica može lako razumjeti na koji je uređaj je idealan za svoje kuhinje. Razmislite važne postavke sušači za voće, povrće.

Kapacitet

Prostrana sušenje voća i povrća

Količina povrća i voća, koji se može staviti u uređaj za sušenje, mora biti maksimalan. Tako misli svaka domaćica želi pripremiti za zimu više korisnih proizvoda. Ali ovdje valja također uzeti u obzir da se dodatni listovi (prazne) moraju выниматься. Kapacitet sušenja ovisi o količini paleta, koje postoje, tako i od njihove veličine. Važno je da na svaki list dozvoljeno stavljanje bilo koje povrće i voće istovremeno, ali je najvažnije da oni nisu imali oštrog mirisa, koji se može miješati.

Na teretu razlikovati sušenje za voća i povrća, od 0,5 kg na pliticu do 2 kg. Takav težina proizvođači nude staviti na jedan list, da je sve plod imali pristup zrake svjetlosti i lako высыхали. Svaka domaćica treba uzeti u obzir da ako voća, povrća za sušenje u nju malo, onda se ne isplati izabrati vrlo snažan i вместительную kućanskih aparata, jer će potrošiti višak energije. Plinski štednjak također je pogodna za sušenje, ali ona troši više električne energije.

Snaga

Sve sušenje za voća, povrća koriste za rad električne mreže. Postoje modeli sa snagom od 100 W do 1000 W. Što je veća brojka, brže isušuje voće. Pri tome se navodi maksimalna koristi snaga, jer ako je postavljena temperatura 40 stupnjeva, onda će se konzumirati manje količine električne energije, a ako je 60 – više. Optimalna snaga za kosu za kućnu upotrebu od 300 do 500 W (poput marke Saturn, Супра, Bosh). Ako je ovaj pokazatelj manji, onda uređaj ne uspije osušite velike plodove.

Materijal kućišta

Muškarac suši voće

Postoje metalni i plastični sušara za povrće, voće, bobice. Materijal kućišta utječe na prijenos topline i sačuvati visoku temperaturu unutar uređaja. Metalne kosu ili modela, od nehrđajućeg čelika brže obavljaju proces sušenja, od plastike, ali su i skuplji. Posebne originalnosti razlikuju dehydrators u prozirnim plastici. Takva oprema je jasno predstavlja proces sušenja svih plodova, tako da žena ne morate svaki put vaditi pisma i prikaz gotovosti proizvoda.

Mjesto grijaća

Grijaći element u kosu može biti kako gore, tako i dole. Bočno smještaj proizvođači rijetko koriste, jer na tom mjestu će se povećati veličinu instrumenta, a to nikome ne treba. Smatra se da više dugotrajan kosu s lokacije grijaći element na vrhu, jer na njega ne uđe voda, vlaga i mogući sok od voća. Pri tome, najviše vrući zrak će se nalaziti na gornjoj, a već onda je on u suprotnosti sa drugim противням.

Regulator temperature

Najviše poboljšani model sušači su opremljeni regulatorom temperature, koji vam omogućava da postavite kako vrijednost treba suho povrće i voće. Cijeli trešnja treba sušiti na temperaturi od 40 do 45, a marelica bez koštice pri 50-60 stupnjeva. Jeftinije modele sušači nemaju takvog regulatora, ali u njima je uspostavljena optimalna vrijednost – 45-50 stupnjeva, što omogućuje suho voće, ostavljajući u njima najviše vitamina. Takvi modeli imaju brandova Мулинекс, Atlant, Терммикс.

Timer

Vrlo je važno u pripremi sušenog povrća, voća, bobičastog voća uzeti u obzir za vrijeme kuhanja, tako da mnogi proizvođači montirana svoju opremu vremena. Pomoću ovog elementa domaćica može staviti sve voće, uključiti stroj, postavite svoj rad na 1 (3, 5, 7) sat i odsutni na svoja pitanja. Nakon što prođe određeno vrijeme, sušenje se automatski isključuje i da će čekati sljedećih imenovanja. U jeftini varijante takvih aparata ne brojila, tako da vlasnici sami morati isključiti kosu na kraju kuhanja.

Sigurnost

Sigurna sušilica za povrće i voće

Jer za sušenje povrća, voća je električni instrument za mjerenje, koji se može koristiti duže vrijeme, onda je važno da se kod njega je zaštita od pregrijavanja. Takva mjera sigurnosti nije samo plod spasiti od пересушивания, ali i produžiti vijek vjerna služba tehnike. Proizvođač rijetko pokazuje informacije o sigurnosti na instrumentu, ali u detaljne upute ovi podaci moraju biti. Pri odabiru kosu valja pažljivo analizirati opis parametara sigurnosti, da shvate koji su rizici postoje. Sušilice se rade u rasponu od 220-230 volti.

Korisni savjeti i preporuke

Korištenje электросушилкой će biti ugodan i koristan za obitelj, ako je vlasnik odmah upoznati s našim savjetima. Ih malo, ali oni olakšavaju rad s девайсом, подсказывают, kako bolje organizirati proizvodi unutar sušare:

 • Pri okomitom položaju polica u kosu analizirati, možda nekoliko paleta izvaditi, ako za njih nije dovoljno plodova. Dobrim modelima smatraju one kod kojih je ova promjena je dostupan.
 • Postoje posude s rupama (rešetke) i bez njih. Prvi rekviziti su praktičniji jer zrak do plodova u kosu dolazi kako odozgo tako i odozdo. Tako će se osigurati brzo sušenje povrća i voća.
 • Okrugli ili pravokutni oblik дегидратора posebnu važnost pri sušenju ne ima. Ali većina proizvođača proizvoditi model sa zaobljenim rubovima, jer u takvim uvjetima, plodovi se suše istovremeno.
 • U većini novih modela sušači može biti prisutan funkcija kuhanja jogurta. To je učinjeno zbog uklanjanja nekoliko polica i ugradnju u aparat posebne posude s poklopcem. U takvu napravu izlije mlijeko s закваской i zbog dostupnosti niske temperature jogurt priprema u samo nekoliko sati.

Sušenje povrća, voća i gljiva

 • Ako je odabran model sušilice s ventilatorom na dnu aparata, onda stavi voće, bobice i povrće moraju zasebno na stolu, a tek onda instalirati odgovarajući pladanj. Tako uspjeti osigurati mehanizam od pada na njega vlage i vode.
 • Susilica za rublje u radnom stanju stvara mali šum, kao kada uključite ventilator. Takav zvuk će se stalno pratiti mehanizam, ali on je неназойливым.
 • Prilikom kupovine provjerite postoji li posude za kuhanje пастилы i drugih jela. Osim kosu može ići knjiga sa mnoštvom recepata.
 • Ne sušiti ribe i drugih proizvoda s jakim mirisom zajedno s voćem i povrćem, jer drugi će dobiti specifičan miris.
 • Gljive dozvoljeno sušiti zajedno s voćem i bobicama. Optimalna temperatura za njih – oko 40 stupnjeva.

Pregled najpopularnijih brandova sušači

Popis proizvođača i modela, sušači veliki, to je zadovoljan kupac. Odabirom, vrijedi obratiti pozornost i na karakteristike i dizajn, a na raspolaganju tehničku službu (jamstveni i послегарантийный popravak) u vašem gradu. Ovo su glavni predstavnici:

 • «Rotor». Najpopularniji model ovog brenda «Diva» je napravljen od plastike. U uređajima te postoji skidaju palete, a grijač s ventilatorom nalazi gore.
 • «Дачник». Stručni sušara za primjenu u kuhinji, opremljen keramičkim infra crvenim svjetiljkama, u većini slučajeva izvode se od metala. Grijaći element se nalazi na sredini aparata, što omogućuje brzo i ravnomjerno u sve suho voće.
 • «Povjetarac». Klasični aparati za sušenje ne industrijske svrhe. Model proizvođača nalaze se u klasi proračuna. Količina proizvoda na 1 plitici do 3 kg.

Sušači Дачник, Rotor i Povjetarac

 • «Суховей». Kante za sušenje povrća, voća, bobičastog voća. Ruski brand lansira model za donji grijaći element, koji je zaštićen posebnim posude. U kompletu se nalaze dodatnih kapaciteta za tijesto i jogurta.
 • «Беломо». Электросушилки za proizvode od moskovske proizvođača sa ugrađenim u терморегуляторами. U većini modela, postoji 3 termičkih profila koji omogućuju da se osuši gljive, bobičasto voće, bilo koje voće.
 • «Чудесница». Na takav jeftin svemir lako se uklapaju do 20 kg plodova. Sušilice su dostupni u klasičnoj bijeloj boji s funkcijom zaštite od pregrijavanja.

Sušači Суховей, Беломо i Кудесница

 • «Zelmer». Model od poljskog proizvođača stekle popularnost zahvaljujući visokoj kvaliteti. Iako je većina pisama je izrađeno od plastike, ali oni ne pucaju čak i prilikom značajnih opterećenja.
 • «Izidri». Sušenje luksuznih za kućnu uporabu. U modelima ove marke uključene su sve potrebne elemente: termostatima, zatvarači, brojila, odgoda starta.
 • «Tefal». Model sušači «FruitAir» od ovog proizvođača imaju mehanički tip kontrole i nekoliko načina rada uređaja. Prozirni poklopac omogućuje vidjeti kako radi centrifuga unutar сушильного aparata.

Сушарки Zelmer, Izidri ta Tefal

 • «Polaris». Najveća prednost modela ovog proizvođača smatra se da je dostupnost, ili za dodatni pribor za pripremu jogurta. Mnogi sušilice imaju 8-10 температурными načina.
 • «Excalibur». Dehydrators luksuzni dolaze iz crne упрочненного plastike. Bočno smještaj grijaći element omogućuje dobru cirkulaciju zraka između slojeva. Model opremljen uređajima za uštedu energije.
 • «Sedona». Dehydrators Američkog proizvođača «Tribest» imaju visoke troškove, budući da su opremljeni sa digitalnim prikazom, a objavljene su u najvišoj kvaliteti. Modeli su vrlo udobne njegu, čišćenje.

Сушарки Polaris, Excalibur i Sedona

Gdje kupiti i koliko koštaju

Kupiti sušenje različitih plodova lako, kao u običnom supermarketu sa aparatima za kućanstvo, tako i u online trgovinama. Ako domaćica želi kupiti branded originalni proizvod, onda treba ići na službenim stranicama i vidjeti predstavništva u pravom gradu. Prilikom naručivanja u maloprodaji, uvijek analizirajte rejting proizvoda, koji će ukazati na mišljenje većine korisnika. Dati popis prodajnih mjesta na kojima se isplati kupiti za kosu:

Trgovine sušači, adresa Okvirni raspon cijena sušači, .
«M-Video»,

sv. Измайловский Vratilo, 3, stranica 1, Rusija, Moskva

od 1500 do 7000
«Čestitke za život», вул. Люблинская, 169, Zagreb od 800 do 5400
«Самрем», dostupna kupovina na veliko, Гороховая str., 49, Rusije, Sankt-Peterburg od 990 do 8460
«Eldorado», вул. Ефимова, 3, Rusije, Sankt-Peterburg od 1200 do 18500
«More mogućnosti», вул. Лелюшенко, 13, Rostov-na-Donu, Rusija, Rostov regiji. od 2300 do 21890
«Terminal», Красноармейская str., 262/122, Rostov-na-Donu, Rusija, Rostov regiji. od 5600 do 65700
«Techno», вул. Чернышевского, 88, Ufa, Republika Baškortostan od 900 do 7900
«ТехТорг», вул. Popov, 206Б, 15, Osijek, altai teritorij od 1450 do 13200
«Energija», вул. Astronaute, 8, Lipetsk, Lipetsk regiji. od 1280 do 14190

Kupiti za kosu povoljno u online trgovinama, jer tamo uvijek imaju novine u svakoj regiji, kompletan katalog proizvoda, naši kupci i preporuke za upotrebu. Pozitivna značajka takvih prodajnih mjesta vjeruju i što su nakon detaljne video i fotografiju sa opisom sušači. Pogledajte popis internetskih dućana, u kojima se jednostavno naručiti u obzir model aparata:

Model sušilice, karakteristike Cijena, više informacija Internet-trgovina
Susilica za rublje «Rotor Diva СШ-007-06», bijele boje s 5 skidaju поддонами, proizvođač – Rusija 1860 wikimart.hr
Конвективная sušenje «ALVIN SU-1» do 6 paleta od čelika, luksuzni 3380 servistorg.hr
Univerzalni model sušilice Supra DFS 311 od prozirne plastike, grijaći element s vrha 2590 popust ulmart.hr (Юлмарт)
Susilica za rublje «malo bobica-2» na 5 kg voća, tamna prozirni plastični, okrugli, grijaći element na dnu 2000 tdbt.hr
Sušilica СО3-520 «Любава» bijelo-crvene boje s situ поддонами 1947 top-shop.ru
Конвективная kosu «Молгато Здравушка 4», prozirna sa 4 dijela 2540 servistorg.hr
Электросушилка «Росинка» sa 7 поддонами bež boje, snaga 450 W 2120 avito.hr
Infracrvena электросушилка profesionalni tip «Дачник-4» 6350 servistorg.hr
Univerzalni model sušilice ZELMER 36Z011, 4 prozirne sive ladicu, ima graničnik temperature 1699 eldorado.hr (el dorado)
Model дегидратора Sedona SD-P9000, 9 polica, jamstvo 5 godina 45375 madeindream.com
Sušilica Obsttrockner OVP, proizvodnja Njemačka, 6 paleta 2400 shopotam.hr

Video: domaći ormar za sušenje svojim rukama

Susilica za rublje – vrlo korisna stvar u svakom domaćinstvu, ali budući da je njegova vrijednost za mnoge obitelji visoka, onda se postavlja pitanje o učenju proizvodnji ovog uređaja. Shema rada uređaja, nije jako komplicirano, a ako na farmi postoji osoba s inženjering znanja i vešte ruke, onda izvršenje naloga nije trebalo mnogo vremena. Pogledajte video s master-klase, kako napraviti kosu svojim rukama, koji je pogodan kako za početnike tako i za iskusne kućnih majstora:

Naši kupci

Ivan Витальевич, 52 godine, Zagreb:Je kupio za kosu Мулинекс u 2013. Supruga je jako oduševila kupnji, tako se dogodilo пересушить gotovo sve što je bilo u kući od voća. Ovo je jedno od najboljih ulaganja novca. U paketu za kosu išla posuđe za kuhanje кефиров, jogurt. Kosu zimi obavlja funkciju kuhanja mlijeka i mliječnih proizvoda, to je veliki plus.

Irina Олексенко, 21 godinu, Kostroma:Prilikom kupovine u internet trgovini za kosu ZELMER 36Z011, odmah mislili da je to neka prevara, jer je cijena bila niska. Ali nakon primitka robe shvatili, da je sve u redu. Djeca mogu jesti vitamina proizvodima svaki dan. Listovi za kosu ispunjeni, sa malim prorezima, što omogućuje zrak se koncentrišete na cijeloj površini voća i brzo ih suho.

Anna Вячеславовна Сколик, 38 godina, Ivanovo:Pri kupnji sušilice Росинка na 450 W proveli sami test u trgovini, kao što je sve radio. Nakon što su počeli uključivati kuće, nema rezultata nije bilo. Po u servis, tamo починили priključni kabel, sada radosni radi dobro aparata. Čovjek je uspio napraviti u kosu osušeni ribu, barem oprati ga morao dugo, ali rezultat zadovoljni.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: