Salata Caprese recept sa slikom korak po korak

Talijanski vrste hrane često se koriste u drugim zemljama, jer s jedne strane oni sadrže klasične sastojke, a s druge, imaju neobičan ukus. Salata Caprese u klasične ili poboljšane varijante smatra korisnim hranom, jer ona sadrži svježe i prirodne sastojke. On se može predočiti kao osnovno ili dodatno jelo za doručak, ručak ili večeru. Razmislite salata Caprese recept sa slikom korak po korak. Kako pravilno pripremiti jelo, da je bolje staviti i ono što će biti kalorija takve hrane?

Kako pripremiti salata Caprese: recepti sa slikom

Početnici i profesionalni kuhari mogu s lakoćom pripremiti takvo jelo za nekoliko minuta. Osnovno pravilo kojeg se treba pridržavati: kupiti samo svježe namirnice. Sada postoji puno vrsta salate Caprese, to su različite vrste sastojaka, načina podnošenja i umacima za punjenje. Jelo se servira na stol isključivo svježe, nije ga potrebno inzistirati ili čekati da to prođe.

U izvornoj varijanti Caprese u Italiji koriste rajčice sorte «Bika srce». Kao povrće vrlo velikih dimenzija, imaju slatko okus i песочную meso. Ali svaki kuhar može odabrati druge vrste rajčice (vodene vrste uzimanje se ne preporučuje, u njih meso može ispasti od jezgre). Mozzarella se isplati uzeti klasični, bez nečistoća, orasima, zelenila ili začina, jer ove komponente će ići zasebno u salatu. Razmislite najpopularnije recepte za pripremu kod kuće.

Klasični s Mozzarellom i rajčicom

Talijani poslužuju se lagana salata Caprese prije zalijepiti. Na taj način organizam odmah dobiva veliku količinu vitamina i priprema do više teških obroka. Ovo jelo se smatra nacionalnim talijanski, jer još uvijek sadrži osnovne boje zastave – crvena i bijela. Kao da ne mijenja salata, a ove nijanse u njemu mora biti nužno. Smatramo klasični izbor jela za pripremu kod kuće.

Sastojke za klasičnu jela:

 • Svježe zrele rajčice crnih sorti bolje da se srednje veličine – 5 kom.
 • Sir mozzarela bijelo, svježe – 300 godine
 • Balsamico classic – 1 jušna žlica.
 • Prirodno maslinovo ulje – 3 žlice. l.
 • Zeleni listovi svježeg bosiljka – oko 50 g.
 • Sol, crni i piment – po ukusu željama.

Kako pripremiti klasični salata caprese

Priprema salate Caprese recept sa slikom korak po korak:

 1. Промываем pod tekućom vodom rajčice, bosiljak. Stavite na cjedilo ili suhi papirnati ručnici za uklanjanje viška vlage.
 2. Izrezati na kriške rajčice preko baze. Za to treba uzeti oštar nož da se prilikom obrade povrća, oni nisu bili сдавлены. Širina lobules rajčice mora biti oko 5-7 mm Ako se u procesu rezanje povrća imali su suština, takav komad košta zamijeniti i povećati širinu prstena.
 3. Sličnim veličinama i oblicima izrezati sir mozzarella. Ako u trgovini je kupio veliki komad, onda ga treba podijeliti i obrezivati tako da je ispalo cilindar. Tako je zgodan izrezati šalice sira.
 4. Na veliku, ali plitko tanjur spread naizmjence sir i rajčice. Između slojeva treba staviti jedan list bosiljka, odvajajući ga od grančica.
 5. Ispostavilo se jelo sol, перчим – po ukusu.
 6. Заправляем maslinovim uljem i сбрызгиваем balsamico octa. Ispunjavamo najnovije operacije tako da se začini su dolazili na svaki komad sira i paradajza. Bon apetit!

Na шпажках s Pestom

Za praktičnost u pripremanju Caprese iskusni kuhari koriste шпажки. Takvi dodaci omogućuju vam da napravite malu količinu jela za svakog gosta, što je povoljno za domjenke. Pesto daje salatu, neobičan okus, jer u ovu točenje dolaze bosiljak, sir, češnjak, ulje, pinjola ili druge neobične sastojke. Razmotrite mogućnost takvog jela korak po korak.

Sastojke za jela s umakom pesto:

 • Sir mlad, mozzarella – 300 godine
 • Cherry rajčice ili druge vrste malih zrelih povrća – 300 godine
 • Pesto kupoprodajne il domaćom hranom – 100 godine
 • Bosiljak zeleni – po želji.

Kako kuhati Caprese s pestom na шпажках

Kuhanje jednostavno talijanskog salatu шпажках s Pestom:

 1. Pod hladnom vodom mom sirove rajčice i bosiljak. Najprije treba očistiti povrće od živca, to će se vršiti u procesu rezanje salate.
 2. Priprema шпажки, pesto i veliku plitko tanjur.
 3. Izrežite zrelih cherry rajčice na pola. Ako se povrće vrlo male veličine, onda je dopušteno niz zajedno ih cijele.
 4. Izrežite sir mozzarella sličnim komadićima, bolje okrugli ili kvadratni.
 5. Na шпажку razdražljiv naizmjence rajčica i mozzarella, umetanjem između sastojcima list zelenog bosiljka.
 6. Stavili sve шпажки na tanjur u jedan niz i obilno поливаем pestom.
 7. Nakon toga, jelo je spremno za stol. Bon apetit!

Kalorija kuhana jela

U prosjeku na svakih 100 g salate u klasičnoj verziji iznosio je oko 160 Kcal, što je blagi vrijednosti i pogodan je za prehrambenih. Je jednostavno a istovremeno i vrlo ukusno jelo preporučuje čak i onim ljudima koji prolaze stroge dijete, žele izgubiti težinu. Ako u sastavu mijenjaju neke dijelove, onda je i energetska vrijednost će biti drugi, ali ova vrijednost se mijenja neznatno. Pogledajte tablicu s podacima kalorija Caprese.

Vrsta proizvoda Težina gr Ugljikohidrati, gr Masti, gr Proteini, gr Kalorija Kalorija
Rajčice sorte «Bika za srce» ili «Trešnja» 100 4.2 0.2 0.6 20
Mladi sir Mozzarella 120 0 28.8 21.6 288
Bosiljak svježi, listovi 15 1.14 0.06 0.56 7.05
Maslinovo ulje 10 0 9.98 0 89.8
Balsamico klasični 5 0.85 0 0.03 4.4
Sol 2 0 0 0 0
Papar crni ili piment 1 0.39 0.03 0.1 2.51
Iznos 253 6.6 39.1 22.9 411.8
Iznos za 1 porciju 127 3.3 19.5 11.4 205.9
Iznos na 100 grama 100 2.6 15.4 9 162.8

Video kuhanje Caprese kuće

Na mnogim kulinarskim emisijama ljudi uče kuhati Caprese. To je jedan od prvih zadataka koje je dozvoljeno za izvršenje, jer je vrlo jednostavan. Ali kako bi naučili kako napraviti salatu kuće sami, ne mora nužno završiti gurmanski školu ili tečaj, vrijedi pogledati video lekcije ili radionica za pripremu ovog talijanskog jela. Nudimo nekoliko reklama, u kojima se čarobnjak za kuhanje pričaju o svojim tajnama.

Caprese s mozzarellom

Caprese od Gennaro

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: