Nego korisna leća

Male, ekološki, ne аккумулируют toksina iz tla, чечевичные zrna imaju puno prednosti. Da ih je lako rukovati i čuvati, to je korisno koristiti. Leća se koristi kao ljekovita ljekovitog infuzijama. Geografija rasta počinje na egipatske zemlje.

Sastav leća

Vrste leća

Leća raste na niske godišnje grmlju u obliku male plane grah. Topiva vlakna, širok skup elemenata u tragovima indikativne prehrambene vrijednosti. Solidnu količinu proteina, više od mesnih proizvoda, među biljkama pokazatelj treći na listi. U energetskom metabolizmu su uključeni vitamini i vlakna. Koristi biljke:

 1. Pijenje leća zasićuje tijelo je postupno uvođenje složene ugljikohidrate u strukturu hrane.
 2. Prisutne makro — i elemenata u tragovima, vitamini PP, B1, B2, E, A. Triptofan se bori s depresijama. Folna kiselina štiti od raka raka.
 3. Željezo od leće posebno se dobro apsorbira s zelenilom, sprječava anemiju. Dovoljan broj u malim grahu kalija.
 4. Nemogućnost akumulirati toksine – što je najvažnije, nego korisne grah leća. Griz безбоязненно su dijetalnih obroka, piju starije osobe, adolescenti.

Kalorija na 100 grama

Lagani grah, leća omogućuje kuhati od malog broja nekoliko porcija jela. Kada termalne obrade ljekovita svojstva ne gubi. Kalorija je prikazana u usporedne tablice. Energetska vrijednost u 100 grama:

Stopa / Pogled Suha Пророщенная Kuhana Konzervirano
Proteini, g 25 9 8,4 6
Ugljikohidrati g 54 22 20,5 12
Masti g 1,5 0,5 0,12 0,4
Kalorijski kcal 323 106 116 77
Kalorija u % od dnevne količine 14 5 5 3

Pravila:

 1. Nakon kuhanja kalorija (vidi tablicu red na килокалориям) proizvod je drastično smanjen.
 2. Leća smatra se grije i preporučuje se u hranu stanovnicima hladnih područja. Kombinacija s «toplim» začinima pojačava učinak.
 3. Пророщенная leća puno lakše suho: volumen sto grama više.

Kemijski sastav leća

Crvena leća

Tri vrste leća, korištenih u hrani, sadrže uglavnom isti skup masti, masnih kiselina, ugljikohidrata, vitamina, minerala. Neke razlike u kemiji, učincima na organizam u crvena, crna, zeleno-žuta (redovno) leća:

 • Proizvod crvene (svijetle žute) boje sadrži nešto manje proteina i ugljikohidrata. Međutim, u njemu puno željeza, pravu kada prevenciji anemije. Po težini, takva leća teže zelena.
 • Indikatori proteina crne sorte zauzimaju sredinu između prethodna dva kategorijama. Ugljikohidrati više. Težina zrna u teže nego u crvenom. Crna leća superiorniji od drugih sorti po broju vlakana, uopće ne upija toksine. To je snažan antioksidans. Koriste ju u svrhu ojačati imunitet, otpornost organizma na stres, obnoviti funkciju jetre, normalizirati krvni tlak.
 • Bilo koje vrste, bez toplinske obrade, korisnosti svoju ne gubi. Mijenja u povoljnom smjeru kalorija.

Analiza kemijskog sastava jasno daje razumjeti, nego su korisne grah leća. Tablica po sorte:

Indikatori / Razred Crvena Zelena Crna
Energetska vrijednost kcal 358 352 324
Voda, g 7,2 8,3 7,7
Proteini, g 23,9 24,6 23,4
Masti g 1,1 1,1 1,02
Anorganske tvari, g: 3 2,7
Ugljikohidrati, g: 63,1 63,3 55,4
saharoza 1,6 1,5
fruktoza 0,3 0,3
maltoza 0,3 0,3
škrob 47,6 49,9
Celuloza, gr. 10,8 10,7
Šećer, gr. 2,03
Minerale, gr.:
kalcij 48 35
željezo 7,4 6,5
magnezij 59 47
fosfor 294 281
magnezij 59
kalij 668 677
natrij 7 6
cink 3,6 3,3
bakar 1,3 0,8
mangan 1,7 1,4
Selen, mg 0,1
Vitamini, mg:
S 1,7 4,5
tiamin 0,5 0,9
riboflavin 0,1 0,21
nikotinske kiseline 1,5 2,6
pantotenska kiselina 0,4 2,1
B6 0,4 0,5
A IJ(IJ) 58 39
E (alfa-tokoferol) 49
tokoferol gama 4,2
(Fillohinon), mikrograma 5
folna kiselina prehrambena, mikrograma 204 479
Lipidi, g:
zasićene masne kiseline 0,4 0,2
masne kiseline, mononezasićene 0,5 0,2
masne kiseline, polinezasićene 1,1 0,6
Fitosteroli, mg: 57
Aminokiseline, g:
triptofan 0,2 0,2
treonin 0,9
аспарагиновая kiselina 2,8 2,8
glutaminska kiselina 3,9 3,8

Žuta leća dobiva se isključivo u procesu отшлифовки zelene sorte, tako da je po sastavu dvije vrste blizu. Obilježje svih vrsta ljekovita proizvoda – vrijeme kuhanja dok ne omekša. Zelena recept za pivo duže, ne разваривается. Замачивании na 30-40 minuta zahtijeva crna leća, onda od njega se može pripremiti juha ili kaša, kao i od drugih vrsta.

Korist leća za tijelo

Korisne leća

Prvi najdragocjenije imovine leća, nedostatak u njoj radionuklida, nitrata, drugih toksičnih tvari. Ona je isključivo ekološki. Nedostatak štete za zdravlje čini ovaj proizvod je nezamjenjiv. Korisna svojstva:

 1. Dostupnost triptofana kolebanje emocionalna pozadina. Pretvara u serotonin, supstanca podiže raspoloženje, smanjuje depresivnih stanja.
 2. Kuhana leća će biti pomagač u borbi protiv bubrežnih kamenaca bolesti. Ako je pogoršanje gastritisa, čira na želucu je korisno koristiti чечевичное pire.
 3. U dijabetesa leća jesti umjesto kruha. Lagani ugljikohidrata u klijavih grah ne podižu šećer u krvi. Dinstana, проваренные mahunarke, žitarice cijeniti trudnice.
 4. U preradi proizvoda u organizmu podiže temperatura, poboljšava cirkulaciju krvi.
 5. Jesti gotova jela i проростки dobro u kozmetičke svrhe. Освежается ten, koža postaje glatka.
 6. Mali kalorijski kuhana leća aktivno koristi u prehrambenim programima.

Za muškarce

Ne postoji jasna definicija, nego korisna leća za muškarce. Kultura je malo poznata u Rusiji, na svojim kvalitetama ima ukupno оздоравливающее učinak na tijelo. Ona je u mogućnosti da podrži kardiovaskularni sustav u zdravom stanju. To je važno, s obzirom na česte propuste tog sustava kod muške populacije. Jela od leće u kućnom meni zasititi čovjeka energiju, povećavaju učinkovitost. Neki liječnici imaju tendenciju da vjeruju da takve mahunarke jačanje muške snage.

Za žene

Za zdrav razvoj ploda, održavanje majčinog organizma u prehrani dojilje uključuje gusta juha od leće. Dame cijeniti kozmetički mogućnosti i prehrambene svojstva leća. Za većinu načina prehrane glavni cilj je smanjenje težine. Žene se lako postižu značajne rezultate smanjivanjem kalorija u prehrani, сбалансированием proteina, ugljikohidrata, masti. Stalno uzimanje barem u minimalnom broju leća može postići fantastične rezultate. Preporuke su:

 1. Leća uz dijetu udovoljava svim zahtjevima većine dijeta.
 2. Ugljikohidrati ove biljke se probavlja polako. Masnoća se u njemu gotovo da i nema. Proteini povrća, u kombinaciji s puno vlakana.
 3. Voda ispari prilikom kuhanja, a elementi u tragovima, vitamini ostaju pri tome se nije mijenjao.

Jelo od leće

Kontraindikacije

Ograničavajući norme nutritivnih tvari, nutricionist će vam reći kako kuhati leća za mršavljenje. Zbog ispravne toplinske obrade može uravnotežiti sve potrebne elemente. Opći savjeti: od svih vrsta leća u prehrani prehrani je najbolje koristiti crvena sorta, to je lakše probaviti. Prije варкой treba izdržati leća u vodi od dva sata, kuhati na maloj vatri ne dodavati sastojke kiselo prije završetka kuhanja. Glavne kontraindikacije:

 1. nadutost.
 2. gallstones.
 3. imaju hiperkalemiju.
 4. bolesti bubrega.

Video o korisni svojstva leća za mršavljenje

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: