Kao закоптить ribu u коптильне vruće dimljenje

Аппетитная ukusna riba vruće dimljenje se dobiva, ako ste to učiniti sami koristeći kućnu коптильни. Za to treba znati karakteristike tehnologije: odabrati meso, pokupiti strugotine za коптильни, u skladu temperatura i влажностный način. Ako se stvari rade pravilno, jelo će se jede odmah.

Kao коптить ribu u коптильне vruće dimljenje

Novak navijačima će biti zanimljivo znati kako коптить ribe vruće dimljenje pomoću коптильни. Pod vrućim копчением razumiju obradu dim visoke temperature. U osnovi tehnologije leži mala vremena посола i kratko pušenja na jako toplom dimu temperature više od + 100 stupnjeva. Vrijeme pušenja je ne više od 3 sata, ponekad i manje, ovisno o debljini trupla i njegova slatkorječivost. Gotov proizvod je ukusan okus i boju – istovremeno dimljeni i pečeni. Zadržao dugo, ali odmah съедается.

Osnovne faze pušenja su:

  • pripremite ribu očistite, izvadite škrge, isprati, marinirati otopinom ili sol daleko натиранием;
  • nakon ispiranja ide подсушивание;
  • пропекание;
  • zapravo pušenja.

Za veliki trupla ide povećanje vremena посола – do 12 sati, a kako bi se spriječilo разваливания na komade pri obradi, joj dodatno обвязывают uz konce. Nije zabranjeno da se dodavanjem začina: papar, kopar, duhovit trava, komorač, kim, pogotovo kada receptu kuhanje palamide. Osim коптильни, možete koristiti štednjak i plinski štednjak – temperatura tamo može doći do 90 stupnjeva, a trajanje – nekoliko sati.

Bas vruće dimljenje u коптильне

Od коптить ribu u коптильне

Bitna stavka, kao što je ispravno коптить ribu u коптильне, tu je izbor drvenog goriva. To može biti drvo, strugotine, piljevine, dobiveni od listopadnog drveća bez smole. Nepogodna za recept pušenja breza, ali tu opciju pripremiti jelo koristeći bukva, bukva, javor, johe, topole, jasena, jabuke. U kući postoji mogućnost zamjene strugotine na plin i struju, a dobijeni proizvod će se razlikovati органолептическими svojstva.

Drvo za коптильни treba uzeti suho – vlagom ne više od 25%, ako je više od 50%, proizvod će izaći neprijatan izvana, okus će biti gorak i смолить. Kod veće vlažnosti proizvod ne закоптить – on će ispasti kuhanu postati loš tamne boje. Bolje je odabrati drvo, od strugotine, jer oni daju više dima, a to je važan sastojak za dobivanje ribe vruće dimljenje.

Važno je pratiti gustoće dima – ako je to gusta, riba će postati dosadno, tamno smeđe boje, slatko-gorak okus. Kada je mali gustoće dima proizvod ne закоптить do золотистой boje, on će izaći sa slabim mirisom. Količina drva za ogrjev, što je potrebno za tehnologiju, ovisi o dužini kuhanja – minimalni sloj od 4-6 cm, koji će se održavati tijekom cijele proizvodnje.

Piljevina za dimljenje ribe

Kakva riba u коптильне biti ukusna

Prilikom pitanju, kao закоптить ribu u коптильне vruće dimljenje, da je bila ukusna, potrebno je uzeti u obzir pasmine:

  • stane bjelica, mrk, šaran, pastrmka, štuka, jegulja, ali oni jaki okus treba omekšati začinima;
  • lokalnih puteva će veliki smuđa, razrokost, берша, стерлядь, jesetra, deverika, жереха, чехонь, šaran;
  • ukusna će немороженые masne pasmine: мойва, skuša, iverak, ставрида, зубатка, koprcati se, толстолобик, som, налим.

Koliko vremena коптить ribu

Ljubitelje ukusnih domaćih jela zanima koliko коптить ribu u коптильне vruće dimljenje. Vrijeme će ovisiti o uvjetima i masnoća trupla, biraju drva i alata. Stacionarna velike pušnica u prirodi uključuje vrijeme kuhanja do 12 sati, a male prenosive мангалы mogu закоптить proizvod od 20 minuta do nekoliko sati. Nego fattier meso, dulje će vremena da ga kuhati.

To vrijeme se ne uzima u obzir trajanje посола, koji nužno treba obaviti za pojačavanje ukusa jela. Male ribice солится u slanoj vodi 1 dan, velik i do 3 dana ako se uzmu smrznuti materijal, onda ga treba odmrznuti u slanoj vodi – ovaj proces traje i do 4 dana. Засолить ili samo замариновать тушку – odlučuje priprema. Nakon посола meso провяливают u roku od 60 minuta, oprati isto toliko, ako тушка veliki (skuša) i nekoliko minuta za sitne.

To je vruće копчение traje pola sata-sat vremena za sitne, od 1,5 do 3 sata – veliki. Shvatiti da je meso gotovo, može se sa zlatno-tea boje glume i suhu površinu. Maksimalno vrijeme skladištenja gotovog recepta – 3 dana bez hladnoće, ali ako je kuhati ga u malom broju, onda trupla jesti stanovnici i gosti su za samo nekoliko minuta. Bolje jesti pripremljenu posudu odmah, dok je mirisno i meko.

Riba u коптилке

Копчение ribe u коптильне

U procesu kako закоптить ribu u коптильне vruće dimljenje, postoje sljedeće faze:

  1. Подсушивание nakon uzgoja vatre i polaganje mesa na противень ili rešetku, otvoriti poklopac коптильни da se temperatura postupno povećava do 80 stupnjeva. Ako odaberete temperaturu ispod, to će biti переваренный proizvod. Za načine sušenja materijal ostaviti na pola sata, dok se površina ne osuši. U ovoj fazi ne ostavljajte puno drva za ogrjev, kako bi se spriječio gubitak masti.
  2. Пропекание – u ovoj fazi se riba kuha u vlastitom soku. To uključuje i podizanje temperature do 110 stupnjeva, vrijeme brzo prolazi – od 30 minuta do sat vremena. Ovdje meso je lako zaostaje kostiju.
  3. Dimljenje traje oko 40 minuta i uključuje stalnu provjeru spremnosti. Male ribice smatra se da je završio pod uvjetom da je meso iz baze leđne peraje postaje bijela. Veliku možete jesti, kada komadiće celuloze, izvađen iz leđa duž kralježnice, steći boju u bijelu, mekanu konzistenciju. Чешуя pri tome je naslikao do zlatnožute boje. U ovoj fazi dolazi maksimalnu zasićenost trupla dim tvarima.

Video: kako закоптить ribu u коптильне

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: