Kako motati kompot na zimu od trešanja

Ljeto – sezona voća, koji želi proširiti ne samo zbog prekrasne fotografije žetve. Domaćica pokušavaju darove vrt pretvoriti u dugo čuvaju gredica, da je podsjećaju na zimu o toplih dana. Kompot od višnje – jedan od najboljih načina obrade ovog voća, koji zahtijeva minimum snaga. Rezultat rada je uvijek nevjerojatno ukusna i aromatična.

Kako napraviti kompot od trešanja za zimu

Konzerviranje pića od voća – proces je jednostavan, a sa riječi ljubavnica, još i manje энергозатратный, nego kuhanje marmelade. Shvatiti kako motati kompot na zimu od trešnje, neće svaka žena, ni ne ima izvrsne kulinarske vještine. Proces izgleda ovako:

 1. Odabiru banke s poklopcem – stručnjaci preporučuju uzimanje ne litara taru, a veće.
 2. Kapacitet za pohranu priprema: očišćeni, sterilizirati pomoću pare, mikrovalne pećnice, pećnice, ili običnoj tavi s vodom. Kape, ako su metalne (kad se mora motati gredica), кипятятся.
 3. Pivo samo piće. Čine to s pročišćena i budite bez koštice, inače on će imati udio od toksina.
 4. Banke su pune piće, po nekim receptima – u 2-3 faze. Zatim oni idu sterilizacije ili ih odmah može motati.

Dodatno postoji nekoliko nijansi, koje se odnose i kvaliteta i ukusa i pirjano voće:

 • Prije nego što zatvorite piće, možete se baciti tamo đumbir: 1-2 cm svježeg korijena, izrežu vrlo sitno. Drugi začinjene dodatak na popularnosti – kardamom.
 • Vrlo raširena konzerviranje компотов tipa «мультифрукт»: recept se dodaju apsolutno sve bobičasto voće, šljive, jabuke, kruške. Princip pripreme je najčešće ostaje isti – taj, koji je bio na umu u odabranom receptu.
 • Ako planirate motati kompot, koji će biti pojeden do zime, se može ostaviti kosti u bobičastom voću: oni će кислинку i jak miris. Međutim spremiti piće s njima duže od 3-4 mjeseca nepoželjno.
 • Kompot od višnje – jedan od rijetkih za koje je udio šećera mora biti povećana. Što duže trešnja vrijedi, više soka ona se pokrene, što je proizvod više kisela.

Trešnja

Kako zatvoriti kompot od trešanja na zimu bez sterilizacije

Stručnjaci tvrde da većina recepata se može prilagoditi ispod je pojednostavljen dijagram toka akcija i bez potrebe sterilizirati piće. Međutim iskusne domaćice znaju da uz minimalne povrede tehnologija dolazi kvarenje gredica, ili eksplodirati banke, tako da ako želite izbjeći sterilizacije treba koristiti samo dokazani recept pirjano voće za zimu. U nastavku smatrati 2 detaljnih tehnologija za kuhanje, pokušao ne na tisuću domaćice.

S limunskom kiselinom

Obrazložiti opravdanost uvođenja ovog sastojka u kompot od višnje, s pozicije stručnjaka, vrlo upitna. Kemijski sastav ovog voća ima dovoljno kiseline za obavljanje консервацию bez dodatnog unosa «лимонки». Međutim, ako se govori o tome kako motati kompot na zimu od višnje, bez prolazi kroz fazu sterilizacije pića, ovaj dodatak – «перестраховка», što daje velike šanse za održavanje gredica.

Popis sastojaka na sljedeći način:

 • trešnja – toliko da se napuni malom tri litre staklenku do ruba;
 • šećer – 3 šalice;
 • listovi nane – 4-5 kom.;
 • kiselina limunska – 1 tsp.

Kako motati takav kompot na zimu od trešnje? Tehnologija je jednostavna:

 1. Klasificirani bobice, isprati. Istisnuti kosti.
 2. Provesti sterilizacije konzerve – način određuje individualno.
 3. Svaki od njih ispuniti na 1/3 visine.
 4. Kuhati vodu (malo manje nego što je potrebno da se napuni posudu do ruba). Preliti trešnje tako da ostavite malo slobodnog prostora za zrak (od плечиков do grla).
 5. U svaku staklenku baciti malo limunske kiseline.
 6. Motati poklopcem, okrenuti čarape, ostavite da se ohladi pod gustom tkaninom.

Kompot od višnje u čaši

Bez šećera

Kuhati kompot na ovaj recept preporučuje se ženama koje prate svojom težinom. Proizvod ne sadrži šećer, gotovo nije slatko, ali ima bogat miris duhovit i dobro utječe na metabolizam skupa začina. Oni pružaju skladištenje pića na nekoliko zime. Set proizvoda za 4 staklenke po 3 l jednostavan:

 • trešnja – 1,2 kg;
 • pupoljci roze – 6-8 kom.;
 • štapići cimeta – na svaku staklenku;
 • vanilin – prstohvat.

Kuhati tako kompot na zimu lako:

 1. Dakle, bobice sortirati, uklonite koštice.
 2. Ispunite višnje banke.
 3. Vodu kuhati, baciti začine, pustite da par minuta.
 4. Prelijte preko jagoda, poklopiti, neka odstoji.
 5. Nakon pola sata odliti sirup, dati mu закипеть i natrag ispuniti im banke.
 6. Motati kapu, provjerite smještati na stazi, перевернув.

Kompot od višnje u tri-litreni bankama

Kao sterilizirajte staklenke od jabuka od trešnje za zimu

Za recepte koji ne sadrže šećer, dodatno se preporučuje provesti postupak sterilizacije ili zagrijavanja banke s obratka. Tako ćete smanjiti vjerojatnost fermentacije pirjano voće i eksplozije staklenu ambalažu. Klasična tehnologija izgleda jednostavno: treba koristiti vrlo veliku posudu, ili staviti banke se pretvara u mali. Princip je ovakav:

 1. Kada je tara je puna pića, ali kape motati niste imali, morate staviti ga u posudu s početka uživati vodom. Razina – do плечиков. Dno poželjno je ležala krpe: to će osigurati stabilnost banaka.
 2. Čekati vrenja i прогревать smještati nekoliko minuta.
 3. Banke izvaditi i odmah ih zatvoriti. Konzerviranje je skoro gotova: ostaje samo da se ohladi piće.

Vrijeme sterilizacije konzerve заготовками

Precizan rok, koji je tara mora stajati u kipuću vodu, ovisno o količini. Stručnjaci savjetuju da se pridržavaju sljedećih pravila:

 • поллитровая banke – do 10 minuta;
 • litreni – oko četvrt sata;
 • трехлитровая – pola sata.

Video: kako zatvoriti kompot od višnje za zimu

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: