Džem od konusom

Ljeto – sezona berbe bobica i voća, koji se kasnije pretvoriti u ukusne marmelade i džemovi, s kojim je tako lijepo piti čaj u jesen ili zimi. Voćne smjese, kuhana u sirupu od šećera, tako temeljito ušao u naš život, što je već percipiraju kao nešto što obični. O шишках isto вываренных u isti šećerom u masu, to se ne može reći.

Kada je prikupiti kvrga za pekmez

Замоченные bumps

Shot predstavlja prerađeno bijeg drveta, ne bude ni cvijet, ni izmišljotina. Neobično sirovina za ukusan pekmez treba prikupiti u šumi. Vreo džem od шишечек ulje, borova i cedrova. Važno je znati da nije svaka od njih pogodne za kuhanje. Postoje почкообразные kvrga, nazivaju muškim, dok ženska – ljepljive, kao smola. Bere se, obično, sirovine ženskog tipa u trenutku kada je udarac još ima zelenu boju i ne затвердела. Najbolja opcija – ići za ručice, od kojih će ispasti ukusan pekmez, u svibnju i početkom lipnja.

Nego koristan džem шишковое

Što može biti bolje ljetne šetnje borovom šumom? Ugodan miris borovih iglica opušta i daje mir, a to je stablo može osloboditi od bolesti. Za liječenje bolesti različitoj mjeri se koriste izdanci, smola i bubrega. Mladi izrasline u obliku džema nije iznimka iz ovog bunara ljekovitih sastojaka drva. Slatka masa obogaćuje organizam velikom količinom vitamina, omogućujući vam da uživate zanimljiv okus.

U zimskom razdoblju je pekmez će biti samo božji dar zbog sadržaja vitamina C, koje nam tako nedostaju u sezoni prehlade. Ona inhibira rast broja bakterija, sprečava ih da šteti organizmu i dobar je način za borbu protiv virusa. Zajedno s tim, шишковое džem blagotvorno utječe na imunitet, jača ga, sprečava česte bolesti.

Odavno kvrga, kuhana u šećerni sirup, bili prva pomoć pri jakim kašljem i bolesti dišnih putova. Kada se koristi zajedno s vrući čaj, džem ima iskašljavanje akcija, što je posebno vrijedno u suhim kašljem. Osim toga, u rangu s medom slatko i džem шишковое uzrokuje pojačano znojenje, pomaže da se što je moguće brže liječenje prehlada.

Džem od bora konusom

Kako kuhati pekmez od konusom

U gradu Kolomna je poznat po svojim шишковым džem, prodaje se po niskim cijenama, ali kuhati slično moguće i u kući. Korisno džem priprema od mladih konusom s različitih stabala, ali uvijek treba uzeti u obzir da je stablo ima bilo kakve mrlje ili mrlje koje aludirati na njegovoj bolesti, za prikupljanje ne stane. Sami izmjena mladica ne mora biti prljav, šiljast i oštećenim. Recepata za lekovitom slatkiši mnogo, oni se razlikuju u zavisnosti od drveta, sa koje je podigao sirovina.

Džem od bora konusom

Slatki proizvod je pivo duže vrijeme, a po osnovu goodies uvijek uzima šećerni sirup. Džem od konusom bora kuhati je lako, jer se sastoji od malog broja sastojaka. Popis ih je ovako:

 • zeleni mladi kvrga – 1 kg;
 • pitka voda – 400 ml;
 • šećer – 1,5 kg

Džem od konusom

Kuhati treba tako:

 1. Borove pupoljke dobro oprati pod tekućom vodom i откидывают na cjedilo, čekanja, kada je voda ispuštena.
 2. Izrežite borovu sastojak na četiri dijela, nakon čega je objavite u posudu za kuhanje.
 3. U zasebnoj tavi razdvojite vodu sa šećerom, kuhati na несильном vatri dok gustoći i transparentnosti u smjesu.
 4. Snimljenim s vatre sirup sipati порезанные čvorići se opažaju i neka sjedi pod ručnikom u roku od 4 sata.
 5. Kuhanje se odvija u tri faze. Na prvom od njih, kada помешивании na laganoj vatri treba donijeti džem do vrenja i prije nego što najviše do vrenja skinite sa štednjaka, ostavljajući na 2 sata. Ove istu radnju ponovite još dva puta.
 6. Nakon trećeg prokuhavanja ne uklonite posudu s vatre, smanjite ga na minimum. Kuhajte još sat vremena.

Još jedan recept s jednostavnim kuhanja sadrži sljedeće komponente:

 • mali čvorići se opažaju bor ili ariš;
 • šećer;
 • voda.

Priprema se sastoji od sljedećih faza:

 1. Operite kvrga što je moguće bolje, ocijedite nastalih tekućina. U ovom obliku, objavite ih u tavu.
 2. Filtar za vodu, sipati ga u posudu tako da se neravnine su pokriveni na 2 vidi
 3. Prokuhati budućnost džem, насыпьте šećer. Omjer šećera u vodi iz proračuna 1:1.
 4. Na laganoj vatri, miješajući, kuhati slatko koristan proizvod 2 sata. Ne zaboravite snimiti пенку.
 5. Gotovi debelom džem potrebno je staviti na простерилизованным banke.

Džem od smrekova konusom

Od smrekova

Smreka i bor pripadaju istoj porodici biljaka, drveće uvijek drugačiji. To objašnjava činjenicu da njihov izgled konusom varira. Smrekova čvorići se opažaju ovalni, dugi od bora. Im je svojstvena tanke чешуйки, što je korisno u proizvodnji ukusan džem. Popis čine artikli:

 • mladi kvrga jeli – 1 kg;
 • šećer – 1 kg;
 • voda – 2 l;
 • vanilija.

Faze pripreme:

 1. Kuhati sirovina početi dan prije kuhanja. Svježe oprana od borovih iglica smrekova kvrga замачиваются u 1 l hladne vode na 24 sata.
 2. Ostao jedne litre vode razdvojite šećer, вываривайте do transparentnosti i obložen sirup.
 3. Размоченные kvrga dodajte u sirup i kuhajte dok ne budu mekani.
 4. Za više zanimljiv buket okusa možete dodati u šećernu masu sjemena vanilije.

Od cedrovih

Džem od cedrovih konusom

Mali cedar orasi, bogate vitaminima, poznat mnogima iz djetinjstva. Primijeniti u hranu, kako se ispostavilo, ne samo njihov, ali i male ovalne kvrga ovog drveta u obliku džema. Komponente nedostataka vitamina slastice kao što su:

 • недозревшие kvrga cedra – 1 kg;
 • voda za piće – 400 ml;
 • šećer – 1 kg;
 • limun.

Džem od cedrovih konusom pivo na sljedeći način:

 1. Oprati i pažljivo osušeni kvrga prelijte vodom tako da se sastojci su zatvorene potpuno i kuhajte 20 minuta.
 2. Sirup se priprema vrlo jednostavno: na несильном vatri šećer otopljen u vodi do transparentnosti sastava.
 3. Вываренные čvorići se opažaju izvadite iz vode, pričekajte da se стекания vode i stavite u posudu sa sirupom.
 4. Slatka masa pivo pola sata na laganoj vatri, zatim se vatra gasi i kuhanje traje dok ne omekša konusom.
 5. U gotov proizvod za okus možete dodati nekoliko žlica limunovog soka.

Шишковое варення

Kako je konzumirati

Primjena pekmez od takvih neobičnih komponente usmjeren ne samo na uživanje u njegov ukus, ali, prije svega, na liječenje. Za dobivanje osloboditi od kašlja i drugih bolesti dišnih puteva, lijek uzimaju se na žličice tri puta na dan. Broj dana može varirati, ovisno o dobrobiti. Po recenzija zagovornici narodne medicine, alat je pogodan i za prevenciju virusnih bolesti.

Kontraindikacije

Gredica za zimu

Kao i od bilo koje druge lijekove, od шишкового pekmez može biti korist i štetu. Korisna svojstva koje posjeduje antivirusni lijek, imat će učinak na organizam, ali ovdje se primjenjuju za liječenje ovaj proizvod ne može svima. Odbiti hranu borove, елового ili cedrovim pekmez za vrijeme trudnoće. Uključe se proizvod ne ljudima koji imaju probleme sa bubrezima i pate akutne hepatitis.

Što se tiče liječenja djece na takav način, onda je ovdje važno je ne pretjerati. Kod djece koja nisu postigli 7 godina starosti, može se pojaviti alergija na neobičan proizvod. Ako ste se odlučili dati djetetu probati džem, onda počnite sa vrlo malim dozama. Obično, alergijske reakcije daju o sebi znati za sljedeći dan, pa ako ih ne poštuje, onda doza se može povećati.

Video: kako skuhati džem od mladih borovih konusom

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: