Zvučni izolator materijali za zidove i stropove

Ako od gradske vreve ili glasne susjede ne spašavaju vlastite zidove, dođe vrijeme da se razmisli o zvučnu izolaciju. Od buke uključena bušilice, glasne glazbe ili pojašnjenje odnosa iza zida, stanovnici stambenih spasiti samo posebni građevinski materijali koji sprečavaju prodor neželjenih zvukova u smještaj.

Što su materijali za zvučnu izolaciju

Materijali za zvučnu izolaciju

Tanki zid, kroz koji prolaze sve vrste buke i stvara neželjene akustični efekt, prisiljeni koristiti zvuk apsorbira i шумоизоляционный materijal. Izbor zvučne izolacije određuje karakter buke, koja će se dogoditi sljedeće vrste:

  • Zračni (tijekom kućanskih aparata, lajanje pasa, automobila izvan stroja) – najčešći oblik buke koju uzrokuju nemir. Riješiti problem pomažu materijali s indeksom Rw.
  • Utjecaj (bušenje, забивание čavala, knock skokova) nastaje kada je udario o dizajnu, uzrokujući zvučne vibracije, koje mogu daleko širiti na srodne elemente. Pri odabiru materijala za rješavanje problema, treba se fokusirati na indeks Lnw.
  • Strukturna (režanje vodovod, kucati na baterije, buka ventilacije vratilo) nastaje zbog vibracija komunikacije, a prenosi kroz konstruktivne dijelove građevine.

Zadaci za materijale za izolaciju – stvoriti sigurnu barijeru na putu bilo koje vrste buke, ne dozvolite im da prodre u prostor ili apsorbirati. Uspješno rješenje pretpostavlja da je najbolje koristiti za to su različiti materijali, npr. mineralnu vunu, фибролит, višeslojne ploče, pluta, brtvila, ali postoji rizik da stvaranje glomazne konstrukcije ili velikih financijskih troškova. Pri odabiru pravog materijala prednost treba dati onima koji imaju visok indeks zvučne izolacije, шумопоглощения, minimalne debljine, jednostavna montaža.

Izolacijske materijale za zidove

Zašto je beton, cigla ili zid od pjene blokova nije uvijek spašavaju od bučnih susjeda? Oni su «tvrde» po strukturi, tako da odražavaju zvučne vibracije. «Meke» izolacijske materijale za zidove s mrežastom, vlaknast, zrnate strukture apsorbiraju ih, pri tome predstavnici nove generacije, kao što su Tecsound, PhoneStar, Sonoplat čine to na najvišoj razini i nema gubitka stambenog prostora. Visok koeficijent zvučne izolacije (do 70 db) postiže se zahvaljujući inovativnom полимеру, a u naselju s funkcijom apsorpcije oni pružaju maksimalnu udobnost.

Materijali za stropa u stanu

To je još jedan detalj na putu ka mirnom životu i udobnu atmosferu u stanu. Odabirom шумоизоляционные materijale za zidove, ne vrijedi ostaviti bez pažnje strop. Savršen izbor – to je kad susjedi iznad će da se ploča preklapaju se s njihove strane, gdje je pod bio звукоизолирован. Manje povoljan rješenje složenih problema predviđa osnivanje okvirne konstrukcije s gips i mineralna vuna iznutra. Još za zvučnu izolaciju stropa koriste термозвукоизол ili ЗИПС, ali oni nepopularan zbog visoke cijene.

Kako odabrati materijal za zvučnu izolaciju zidova i stropa

Montaža izolacije za strop

Traži zvučna izolacija materijala za zidove i stropove neće izazvati puno muke, ali sam izbor u korist jednog ili drugog izbora će biti teško. Što će smanjiti razinu buke, pri tome ne dovode do zabrinutosti oko štete za zdravlje? Pri odabiru će se morati uzeti u obzir ne samo na cijenu, kvalitetu, ali i važni čimbenici koje treba pravilno odabrati zvučni izolator materijali za zidove i stropove.

  1. Debljina materijala.
  2. Koeficijent učinkovitosti, pri čemu nego pokazatelj bliži 1, to je najbolji izolator neželjenih zvukova će biti odabrani materijal. Na primjer, cigla ima i koeficijenta 0,05, tepih s riskirati i pluta – 0,2, zvučne ploče za zidove – 0,7.
  3. Razina горючести materijala, koliko on će biti toksičan u slučaju požara. Ekološki i nezapaljive materijale – mineralna vuna, pluta, brtvena samoljepljive folije, a pjene, vinil tijekom izgaranja će ispuštati štetne tvari.

Najboljih materijala za zvučnu izolaciju stropa

Alternativa oblogu od gips, što je bolje изолирующему materijal za strop, naći će biti teško, jer ni viseće akustične konstrukcije, ni spuštenih stropova ne posjeduju takve osobine. No, za apsorpciju buke, zvuk će morati tražiti odgovarajuću opciju među meke, полужестких ili tvrdih materijala:

  • Meki (джут, od filca, staklena vlakna, zvučne membrane). АКУСТИК БАТТС, TOPSILENT BITEX, Термозвукоизол, Тексаунд 70 odlikuju malom težinom i visokog stupnja apsorpcije i do 70%.
  • Polu-kruti (prešane ploče na bazi staklenih vlakana, mineralne vune s пенополиуретаном). SoundGuard Basalt, МаксФорте-ЭкоАкустик, Шуманет su porozne, a stupanj apsorpcije varira u rasponu 50-70%.
  • Tvrdi disk (гранулированная mineralna vuna, pumice, vermikulit). IZOVOL, Rockwool, Knauf imaju poroznom strukturom i sposoban apsorbirati zvuk na razini 50%.

Stan soundproofed

Gdje kupiti i koliko koštaju

Tržište građevinskih materijala ne osjeća manjak ponude po izboru kao na svojstva, tako i na cijenu proizvoda, koja djeluje kao звукоизолятора. Strani ili domaći proizvođači nude svoje proizvode izravno, putem posrednika, maloprodajne mreže ili interneta. Često materijali za zvučnu izolaciju zidova i stropova moraju birati između velikog broja prijedloga, pri čemu je prosječni raspon cijena je vrlo širok – od 150 do 1300 eura za 1 trg.

Minimalna vrijednost zvučna izolacija materijala s obzirom na debljinu sljedeća:

Debljina (mm) Cijena (u eurima)
5 900
10 175
12 230
15 280

Video: spušteni strop sa zvučnom izolacijom

Naši

Vjačeslav, 38 godina:U maloj sobi odlučili napraviti spavaću sobu, ali jedan zid graniči s trijem i čujnosti je uvijek ista. Morao učiniti obloge gips unutra utro sloj vate. Odličan je pomoglo: bilo suvišnih zvukova, a gubitak od gotovo 10 cm zbog okvir ne vjerujem kritična kada je riječ o tome da mirno zaspati u miru.

Maksima, 29 godina:Ja bi umjesto mineralne vune za izolaciju preporučuje pjene, Термоком. U njemu manje štetnih tvari, tanak, stavi ga jednostavno. Za kuće sa zidovima od opeke zidova ili za gipsanih pregrada možete odabrati Экотишину. Ovaj zvučna izolacija materijal može se koristiti kao punilo, i kao sloj.

Vadim, 41 godinu:Ako treba napraviti dobar шумоблок protiv ne previše mirnim susjedima, to je samo dizajn iz profila, gips ploče, posebna traka i минвата. Пенофол ne daje dobre efekte, gasi minimum i gotovo ne utječe na razinu buke. Čep ili druge zvučne ploče za zidove – nije lijek za sve, iako je i dobro apsorbiraju zvuk, a po vrijednosti – gubljenje novca.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: