Ugovor o prodaji vozila

Stalno se mijenjaju zakoni u prijevozu može zbuniti čak i iskusnog odvjetnika, ne govoreći već o ljudima bez posebnog pravnog obrazovanja. Što učiniti i kako se pravilno zaključiti ugovor o prodaji vozila, kako bi operaciju maksimalno siguran za sebe? Hajdemo živjeti u aspektima zaključivanje takve transakcije, uzeti u obzir sve moguće opcije ugovori o prodaji prijevoza na sve slučajeve.

Kako izraditi ugovor o kupoprodaji između fizičkih osoba

Prema mnogim važećim propisima i pravnim djela, mehanička vozila, kao što su automobili, prikolice, motocikli, skuteri, atv i samohodni strojevi podliježu državnoj registraciju. Pri promjeni vlasnika takvih vozila zakon predviđa niz obveznih postupaka. Bilo koje druge pokretne imovine ne zahtijeva ispunjavanje dodatnih ugovora ili registracije transakcije s promjenom vlasništva. Nepravilno sastavljanje ugovora o prodaji prijevoza može predstavljati poteškoće sa svojim перерегистрацией.

Ugovor o prodaji vozila

Mnogo ljudi koji se bave prodajom vozila imaju dodatnu zaradu u obliku nagrade od pravnika, na koje oni šalju svoje kupce za obradu dokumenata u jedan ili drugi transakcije u auto. Takve konzultacije plaćeni, ali ne i uvijek je opravdan stvarnom potrebom. Evo liste slučajeva kada je stvarno trebali kontaktirati advokata:

 • izrada ugovora plaćanja na rate za auto (plaćanje rate);
 • ugovor povrat vozila bivši vlasnik;
 • izgled dozvole odlazak na tuđi auto u inozemstvo RF;
 • raskid ugovora o ratu, koja je odobrena, najam ili kupnju i prodaju vozila;
 • ugovor razmjene (barter) vozila;
 • izrada raznih aplikacija u monetarne politike (ugovor o prodaji)

Razmotrimo slučaj kada kupujete automobil od частника. To nije uvijek agregat vlasništvu. Ponekad se prodaju novih automobila. Na primjer, ako je automobil u početku je registriran na osobu, ima porezne olakšice, otuđenje (prodaja, poklon, razmjena i sl) VOZILA (vozila) isplativo proizvoditi od takvog частника, a ne auto. U slučaju transakcija sa pojedincem vam treba na odgovarajući način izdati ugovor o prodaji vozila, kako bi se pri budućim postupcima potvrđivati pravo vlasništva na ovom agregat.

Tipičan

Za ublažavanje viznog transakcije između pojedinaca postoje okvirne ugovore o prodaji vozila. Takve ugovore mogu se koristiti kada nema dodatnih uvjeta:

 1. Vidite vozilo osobno.
 2. Vam dostavili dokument kojim se potvrđuje pravo vlasništva – putovnica vozila (PTSP), koji izgleda kao roza karton.
 3. Vlasnik vozila, prema PTSP – fizičko lice.
 4. Da li ste pregledali PTSP, putovnice vlasnika i vidjeli sliku, da je to osoba koja prodaje auto.
 5. Oznaka na vozilu podudara s registarske pločice, navedenim u listu vozila.
 6. Sobe agregata za prijevoz podudaraju s istim u putovnici – treba otpisati ovi čvorovi za naknadne izmjene u ugovor.
 7. Boja vozila se podudara s bojom prikazan je u putovnici.
 8. Modernizacija (na primjer, instalacija HBO) je naveden u PTS.

U nedostatku potraživanja za stavke s popisa iznad, vi sigurno možete popuniti obrazac za prodaju vozila bez utvrđivanja dodatnih podataka odvjetnici i sklopiti ugovor na TK čak i bez sudjelovanja javnog bilježnika. Formalno zakonodavstvo Rusiji pruža mogućnost čak i potpuno rukopisa sastavljanja ugovora. Vrijedi samo voditi brigu o tome da je rukopis kod lica, njegova konstituiranja je selektivno i razumljivo s obje strane transakcije.

Pravila za registraciju

Putovnica vozila i ključeve auto

Da biste zaštitili sebe od beskrupuloznih prodavača, treba prilikom popunjavanja ugovora o prodaji vozila snagu bivšeg vlasnika auto popuniti maksimalni broj bodova ugovora rukom. Takav pristup će vam dati dodatnu garanciju da je stranka neće odustati od svojih riječi, i neće tvrditi da je automobil imate nalazi na ilegalnih osnovi. Ako kupujete kasniti na vrijeme, onda je uplatiti jamčevinu, onda je njegova suma nužno прописывается u tekstu ugovora. Nemojte zanemariti tim!

Koliko košta

Bitna stavka u ugovoru je određivanje cijene vozila. Svi usmeni pregovori, čestitke i sporazum o troškovima auto gube snagu, nakon što ste potpisali ugovor. Tipičan ugovor o prodaji vozila sadrži dvije box, što se odrazilo na njegov trošak. Prva je da se iznos, na koji su stranke ugovora poštovati TC. Zapravo dodijeljena vaš radni dogovor za cijenu. Drugi je novac, koji je prodavatelj je dobio za robu na ruke kupca. To jest, novac, uključujući kapara, zalog i druge uplate koje su zapravo napravljene.

Akcija

Ugovor o prodaji vozila važe do trenutka završetka sklopljenog ugovora. Završava ugovor slanja TC novi vlasnik. Ugovor je potrebno ispisati u tri primjerka – jedan za svaki dio posla, plus jedan za račun državnog organa, s ciljem da se re-registracije na novog vlasnika. Akcija ugovora ne primjenjuje se na daljnju sudbinu vozila i ne utječe na prava prodavatelja i kupca.

U pisanom obliku od ruke

Ispunjavanje ugovora o kupoprodaji vozila iz ruke

U odgovarajućem zakonodavstvu ne postoji ograničenje na ono za ugovore o prodaji vozila su izvedena iz ruke u pisanom obliku. Takav ugovor može djelovati kao punomoćnik, što vam omogućuje da neograničeno vrijeme iskorištavanja VOZILA. Ova tehnika se koristi автолюбителями, koji ne žele potrošiti puno vremena na preregistracije i prethodne uplate. Ne propustite ispunjen ugovor. Do registracije vozila za POLICIJU – to je jedini dokument koji učvršćuje svoje pravo vlasništva.

Besplatno preuzeti obrazac

Oblik modela ugovora značajno štede vrijeme, u njih je potrebno napraviti samo dio podataka iz ruke. Na internetu postoji niz predložaka u formatu doc u produkciji odvjetnicima različitih razina. Pri tome, ne morate znati sva pravila izrade takvih djela, dovoljno je samo odgovore na pitanja u mjestima gdje su potrebna ugovora o prodaji vozila. Važno za kraj 2015. godine obrazac ugovora mora sadržavati točke vezanja:

 1. IME osobe — strane transakcije;
 2. adrese dozvole boravka i boravka kupca i prodaje;
 3. reference (serija, broj, kada, od koga se izdaje);
 4. podaci o vozilu ili drugom vozilo (VIN broj, godina proizvodnje, karoserija, šasija, boja i sl.);
 5. registracijski dokumenti na najprodavaniji automobil (skuter, motocikl i sl);
 6. informacije o vrijednosti VOZILA;
 7. informacije o tome da je automobil nije kolateralna na namjene, uhićen i na njega se ne primjenjuju odluke sudova.

Postoji mnogo online servisa u mreži, zarada kojih je prodaja memoranduma sporazuma povezanih s promjenom prava vlasništva na automobile. Na primjer, oni prodaju kao memoranduma za punjenje:

 • ugovor o prodaji vozila;
 • prodaja vozila;
 • prodaja VOZILA;
 • ugovor o prodaji VOZILA;
 • uzorak ugovora o kupoprodaji.

Bez obzira na to, čiste i standardne predloške možete preuzeti u formatu doc u slobodnom pristupu. Značajke ih popuniti će biti riječi u nastavku. Platiti za njih ne treba ništa, memoranduma ugovora o svim mogućim prevoznim sredstvima, možete besplatno preuzeti za jednostavno nužne promjene samostalno. Osnovni predložak možete preuzeti klikom na link ispod.

Preuzmite predložak ugovora o kupnji i prodaji automobila

Ispunite obrazac

Popunjeni obrazac ugovora će vam pomoći razumjeti kako organizirati prodaju strojeva kupnja auto je prošao brzo. Obratite pažnju na podcrtano područja, gdje će biti potrebno propisati svoje podatke umjesto postojećih. U datoteci u nastavku je prikazan primjer ispravnog unošenja podataka u dokument. Budite iznimno oprezni i ne dopustite pogreške prilikom popunjavanja.

Ispunite obrazac ugovora o kupoprodaji vozila

Oblik ugovora o kupoprodaji 2015

Oblik ugovora će vam pomoći da s najmanje truda napisati željeni dokument u najkraćem mogućem roku. Urediti obrazac praktičniji u programu Microsoft Word, ispisati iz nje isti. Ako je u obliku prisutni polja, za koje nema podataka, npr. broj motora ili šasije, jednostavno stavite прочерки u tim mjestima. Za pravilno uređenje transakcije obrazac je potrebno ispisati u tri primjerka – jedan za kupuje i prodaje i jedan za POLICIJU (za daljnju državi registracije vozila).

Vozila

Kupnja automobila

Kupovina i prodaja vozila – česta operacija, pod koju je nekad u većem dijelu ugovora. Imajte na umu da nisu svi automobili imaju broj šasije i motora. Odgovarajuće sekcije treba ispuniti прочерком – ne ostavljajte ni jedno polje prazno u ugovoru. Зачеркните prazne kvadratiće, da kasnije ne bi bilo moguće završiti u potpisan obrazac dodatni podaci.

Ugovor o auto – vrlo važan dokument, u budućnosti, on će biti jedini dokaz provedene vama posla. Prije nego što bi ponovnom izdavanju auto, morate dati jedan primjerak ugovora za POLICIJU da počine ponovno registrirati i dobiti novi registarske pločice. Ako već imate prethodno pribavljene sobe, onda možete registrirati automobil na njih.

Napomena: stroj s brojevima

U slučaju kupnje napomena: stroj s brojevima, budite sigurni da provjerite:

 1. Podudaraju model, boju, marku, navedeni u potvrdi o registraciji VOZILA, sa stvarnim?
 2. Vlasnik automobila je, prema dokazima o registraciji, – to je stranka ugovora (provjerite da li je dokument koji potvrđuje njegov identitet)?
 3. Tvornice proizvodnje registarskih oznaka, a ne da li ima znakova falsifikovanja?

Registarske agregata

Za opremanje vašeg automobila možete kupiti registarske jedinice, na primjer karoserija, kućište motora. Svi ti elementi mogu imati svoj serijski broj, koji se nalazi u državnim prostorima. Ako je prenamijeni se dogodilo, što vam je potrebno osigurati odgovarajuće dokumente (akt radove iz licencirani STO) organ POLICIJE po mjestu prebivališta za odgovarajuće promjene u listu s podacima.

Prikolica

Prikolica

Rekreacijska vozila su odvojena vozilima, predmet obveznog upisa u organima POLICIJE, tako da za njih vrijede sva pravila za ispunjavanje ugovora koje djeluju na vozilo ili registarske jedinice. Prenamijeni prikolice dopušteno je samo uz naknadno ovjerena u državnim organima. Nedostatak sklapanja odgovarajućih komisija je protiv SDA i važećih zakona.

Motocikl

Prilikom sklapanja ugovora o kupnji motocikla treba uzeti u obzir da je ovaj agregat nema broj šasije, karoserije, šasije, a registarske pločice imao samo jedan. U ugovoru se navodi opseg i indeks motora, godina proizvodnje, putovnice podatke kupca i prodaje. Obavezno graf, gdje prodavatelj njegovi rukopisni mora odrediti veličinu iznosa prikupljenog od prodaje motocikl, i staviti svoj potpis.

Skuter

Glavna poteškoća pri sklapanju ugovora o prodaji skutera nastaje, ako mu ime nije prevedena na hrvatski ili engleski jezik. U tom slučaju registracija je komplicirana, jer će vam trebati certified specialist-prevoditelj, čije usluge plaća se zasebno. Prema važećem normativne baze, ugovor smije unositi podatke samo sa cyrillic i / ili latinicom, korištenje drugih jezika (u vatrozidu znakova) nije dozvoljeno.

Moped

Moped

Od 2005. godine mopedi predmet obveznog upisa u organima POLICIJE, tako da prilikom promjene vlasništva VOZILA potrebna je izrada odgovarajuće promjene u госреестр. Ugovor o prodaji moped nužno uključuje putovnice podatke kupca i prodavatelja sa naznakom adrese boravišnu dozvolu, model VOZILA, broj motora, broj šasije, boja, godina proizvodnje, podatke o iznosu transakcije i prijenosa novca.

Motorne sanke

Снегокат dodijeljena u kategoriju samohodni strojevi i nije dozvoljeno kretanje na putevima u RUSIJI. Takva tehnika ne podliježe obveznog upisa u POLICIJU, ali сертифицируется u Upravljanju Гостехнадзора jednom, izdavanjem putovnice uređaja. Reposting na novog vlasnika nužno. Imajte na umu brojne modele motorne sanke imaju vrlo malu površinu «karoserije», boja koja je napisana u putovnicu i ugovor. Kakav detalj inspektor Гостехнадзора uzima kao osnova za ton samo motorne sanke – nepoznat.

Квадроцикла

Четырехколесные motocikli, kao i motornih sanjki, ne pripisuju prijevozno sredstvo, stoga se prijave u POLICIJU bespovratna, kao i njihov promet na cesti u RUSIJI dopušteno. Prilikom sklapanja ugovora o kupnji i prodaji квадроцикла sadržavati: broj okvira, indeks motora i karoserije, passport, koji se izdaje za sprovođenje Гостехнадзора. Svakako se uklapaju podaci o iznosu transakcije.

Самоходной strojevi

Pri kupnji самоходной stroj treba uzeti u obzir da je u ugovoru se navode samo podaci iz glavnog uređaja (na primjer, traktori): registarski broj vozila, šasije, rama, motor, itd. Sve priloge (strugala, catros drljače, kosilice i sl) ne odnosi se na strojeve, i na njega ako je potrebno su pojedinačne ugovore o prodaji.

Bager

Bager

Ako rovokopača odvojena je po dogovoru, a ne навесным opreme na drugu самоходному агрегату (na primjer, na traktor), ugovor o prodaji specijalaca. vozila je na cijeli uređaj. Kotačima VOZILA podliježu obveznog upisa u POLICIJU, jer idu na ceste RF, gusjeničari – nije potreban takav postupak. Prilikom ispunjavanja ugovora navedeno VIN broj, indeks motora, šasije i karoserije, podaci potvrda o registraciji od Гостехнадзора o registraciji ovom спецтехники.

Po nalogu

Ako vlasnik vozila u vlasništvu na temelju punomoći, a zatim advanced (dodatno) u ugovor uneseni i podaci o njoj: serija, broj, datum isteka i kada je izdana. Obavezno saznajte punomoć mora biti redak o tome, da je lice koje je uokviren, ima pravo na otuđenje ovog imovine. Takav dokument je predmet obveznog ovjere.

Pravne osobe

Ako se jedna ili obje strane ugovora – fizičke i pravne osobe, potrebno je navesti i dodatne podatke. Puno ime i prezime, osobni porezni broj, broj ЕГРПОУ, tekućeg računa, kao i tko je predstavnik ure. lice (direktor) – obavezni atributi. U ugovoru se navodi pravni i stvarni adrese sudionika transakcije.

Priznanje ugovora nevažeća

Napraviti ugovor o kupoprodaji vozila void moguće samo za podnošenje искового izjave u sudu. Potrebno je navesti razloge zbog kojih smatrate da je sastavljanje ugovora i protuzakonito. Pri podjeli imovine je jedna od stranaka često pokušava prodati automobil, motocikl, moped ili druga vozila, kako bi se izbjeglo njihovu provedbu kroz sud. Priznanje ugovora nevažeća jedini način na koji će vam pomoći da zaštitite svoje imovinska prava.

Prodaja automobila ako postoji sudska odluka suda je i dalje moguće, međutim reposting na novog vlasnika postaje nemoguće, jer u bazu podataka prometne POLICIJE unosi odgovarajuću promjenu statusa. Prije nego što stavite prodaju, prodavatelj mora vam dati podatke kojima se potvrđuje da auto nije pod utjecajem odluke suda i na njega ne odnosi uhićenje.

Video o izrada ugovora je prodaja VOZILA

U videu ispod možete dobiti savjete iskusnih pravnika oko popunjavanja obrazaca ugovora o kupnji i prodaji automobila. Korak po korak uputstvo sa obrazloženjem svake faze, potrebe ili one druge evidencije će vam pomoći u snalaženju i shvatiti koje su posljedice javljaju se u slučaju nepoštivanja zahtjeva važećih propisa u ovoj oblasti. Gledanjem videa, vi ćete naučiti kako ući u automobil samostalno, bez trošenja novca na troškove rada odvjetnika.

Kako popuniti

Rukom pisani obrazac besplatno

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: