Nasljednici prvog reda čekanja

Vrlo često kod građana kakvih pitanja o redu particije nasljedstva. Čak i ako je umro djed ili baka ostavio testament, neki su žalbe rješenje pokojnog na sudu. Da imaju ideju kako bi trebao biti podijeljen imovinu po zakonu, vrijedi se upoznati s osnovnim aspektima юниората.

Nasljeđivanje po zakonu

Shema raspodjele nasljedstva po zakonu

Nasljedstvo – proces dobivanja dobrobit ili ga udjela osobama koje imaju na to pravo. Distribucija štednje ili nekretnine provodi se u skladu s testament ili redoslijedom utvrđenim zakonom. Materijalnih dobara smatraju se sredstva pokojnika, svoje dužnosti prema državi i drugim građanima. Iznimka je potrebu za isplatu za izdržavanje, za naknadu štete.

Prema Civilnom Pravila, prvi, koji imaju priliku da se natječu za sredstva pokojnika, smatraju se osobe navedene u njegovoj oporuci. Inače je u isključivoj dijeli se na очередям:

 1. Prva. Odnesi djece, supružnika, roditelja.
 2. Druga. Ako je prvi nasljednici nedostaju, to kvalificirati na imovinu pokojnog mogu native braća i sestre, djedovi i bake.
 3. Treća. Native stričevi i tete.
 4. Četvrta. Pravo na nasljedstvo nakon smrti osobe mogu dobiti lica koji žive sa njim u istom stanu više od 5 godina do dana smrti. Ovi podaci moraju biti uvjetovan odgovarajućim papirima. Ako se govori o građanskom obitelji, onda formalnom satelitima životu treba ići u pravnu središnje mjesto i potvrditi svoja prava.
 5. Peti. Bilo koji rođak do šestog koljena, ako je bliže nikoga nema.

Pravo nasljeđivanja imovine nakon smrti

Raspodjela sredstava ostavitelja može biti u skladu sa zakonom ili po nalogu sa strane samog pokojnika. Ulazak u юниорат se vrši tek nakon smrti ili oglase izraz pokojnika. Nasljednici prvom redu po zakonu uvijek su prvi kandidati za sredstva pokojnika. U slučaju da osoba koja spada u ovu kategoriju, na upit, privilegija prelazi na sljedeće skupine krvnih srodnika ili усыновленных djecu.

Nasljednici prvog red bez testamenta

Podjela kuće

Юниорат materijalnih vrijednosti prema zakonu provodi se u redu. Ako preminulim nije bilo napisano i удостоверено testamenta ili dokument prepoznali nevažeće, a prema članku 1142 GK pravo na dobivanje sredstava prelazi na prvog kruga. Obuhvaćeni su:

 • supruge;
 • djeca;
 • roditelji;
 • unuci.

Nasljeđivanje po zakonu i po volji

Ako je pokojnik u trenutku smrti imao malodobne djece, roditelja osobe s invaliditetom, te osobe s prioritetne kruga tvrde da 50% kapitala, čak i ako nisu navedeni u волеизъявлении. U takvim situacijama se utvrdilo tko je nasljednik nakon smrti muža ili ženu, to je teško, tako da je najbolje uzeti u obzir na sudu saslušanje, kako bi se osiguralo poštivanje slova zakona. Prema KZ-sredstva preminulog moraju biti podijeljeni u jednakim iznosima između полнородными potomci ili drugim licima prvog kruga юниората.

Rodbina borbe za nasljedstvo

Red nasljedstva

Osim rodnog dijete, životnog partnera, roditelja i glavni nasljednici spominju усыновленных i неполнородных potomaka. Takvo potomstvo jednako glavnih pretendenata na materijalne vrijednosti. Vrijedno je napomenuti, da ako nakon smrti pokojnog u roku od 9 mjeseci od njega se rodio dijete, to dijete će biti dodijeljena pojedincima prvog prioriteta. To isto se odnosi i na djecu koja su se pojavila izvan formalnog braka.

Pravo na nasljedstvo građanskih supružnika

Ključni trenutak se smatra činjenica je naveden u волеизъявлении zakona muž ili imovinu će se dijeliti u skladu sa zakonom. U prvom slučaju, live-in dečko pokojnog će dodijeljena udio pod uvjetom obveznog dobili svoj dio maloljetnicima i нетрудоустроенными potomci, kao i bolesne roditelje. U drugom slučaju nasljedstvo nakon smrti oca ili majke će odvojiti po redu. Prema KZ-a, osobe koje žive pod istim krovom, ne nazivaju supružnika. U najboljem slučaju Formalne satelit će biti dodijeljena za podnositelja zahtjeva četvrtog kruga.

Muškarac i žena proučavaju dokumente

Za potvrdu mogućnosti nasljeđivanja su potrebni:

 • dokaz o zajedničkom stanovanju s preminulim posljednjih 5 godina;
 • registracija zapis u listu o smještaju s preminulim na istoj adresi;
 • svjedočenje susjeda i kumova.

Čak i dostupnost svih dokumenata i potrebne evidencije ne jamči dobivanje nasljedstva ili svoj udio. Lica iz prethodnog kruga su prvi kandidati za kapital pokojnika. Prava civilnih supružnici stupaju na snagu samo onda kada pokojnog nema nasljednika, roditelje, obitelj braće i sestara, i теток, дядек. Osim toga, tvrditi da kapital ima smisla, ako se osobe iz prethodnog red odrekao nasljedstva. Međutim, prema članku KG, imovina stečena tijekom formalnih odnosa, smatra se zajedničko.

Video: kao nasljedstvo dijeli između nasljednika u prvom redu

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: