Može li se krstiti dijete u post

Još prije rođenja djeteta roditelji razmišljaju o tome hoće li ga krstiti, i kada to učiniti. Crkveno sakrament omogućuje pristup Bogu i причаститься na Vjeru. Mnoge mame i tate vjeruju da je postupak štiti od zla oka i zla. Dijete krstiti u bilo kojoj dobi ili ostaviti mu pravo izbora.

Kada je bolje krstiti dijete

Obred krštenja

Određeno vrijeme za provedbu duhovnog uredbe br. Kada se krstiti dijete? Većina roditelja provode obred približavanju Bogu svoje dijete do trenutka postizanja im od jedne godine. U Rusiji dijete kršteni na 8 dana nakon rođenja, moderna mama i tata organiziraju ovu akciju nakon 40 dana života. Do ovog doba новоиспеченная mama smatra nečiste, tako da se ne smiju nalaziti u crkvi. Ako se dijete roditi s teškim komplikacijama ili bolesti, obred može se provoditi kroz nekoliko sati nakon dolaska bebe na svjetlo.

Krste li djecu u post

Drži obred

Sve više roditelja se postavlja pitanje, može li se krstiti dijete u post. Svećenici daju potvrdan odgovor, jer nikada nije kasno da privuče čovjeka prema Bogu. Međutim, ovdje se može pojaviti niz tehničkih teškoća. Prva ima veze s onim krste u Veliki post, i crkvene zabrane onda ništa. U to vrijeme javljaju se česte i dugotrajne bogoslužja, između kojih ostaju male intervalima. Za vikend trajanja kraći, tako da svećenici mogu posvetiti više pozornosti župljana.

Trebali unaprijed znati, može li se krstiti dijete u post u određenom hramu. Zabrana na dane u tjednu, također, ne postoji. Drugi finoće: krštenja, koje se javljaju u to vrijeme, potrebno je organizirati posna stol. Ne može jesti životinjske proizvode, konzumiraju alkohol. Pitajte za savjet od svećenika, on će vam reći da je možete staviti na stol.

Pravila za krštenje

Pop drži bebu

Što se događa sakrament prema pravoslavni kanonima? Ovaj stari je obred postala je već tradicija. On je takav pravila:

  • Barem jedan od bioloških roditelja mora ispovijedati православное kršćanstvo.
  • Dob križu majke i oca – najmanje 16 godina, to je poželjno da oni nisu bili u braku i ne planiraju brak jedni sa drugima. Oba восприемника moraju nužno biti vjernici pravoslavci.
  • Kod dijete mora biti najmanje jedan восприемник. Za sina – to je kum, za kćer – kuma.
  • U nekim crkvama svećenici pred zagonetkom provode svojevrsni ispit za восприемников. Oni su saznali, koliko je крестные roditelji znaju vjerske obrede, molitve, чтят crkvene blagdane.
  • Kada svećenik daje signal, крестные donose bebu na crkve (dječak – kuma, djevojka – kum). Beba se pri tome grupirati u bijelo platno.
  • Восприемники ponavlja molitve, obvezuju se pridržavati zapovijedi. Zatim u nekoliko faza prolazi kroz sakrament krštenja. Konačni – uranjanjem bebe u krstionicom, polaganjem križa na prsima i podizanje djeteta do oltara (za dječaka) ili прислонение na icon Majka Božja (za djevojke). Djetetu se dodjeljuje ime jednog od svetaca.

Što trebate znati kum roditeljima

Kum drži bebu

Na njima leži odgovornost za duhovni odgoj крестника. Восприемники su odgovorni za okupljanje malog čovjeka s Bogom, a ako je s biološkim roditeljima djeteta da se nešto dogodi, крестные uzimaju na sebe njihovu ulogu. Ti bliski ljudi ne samo da moraju znati, može li se krstiti dijete u post, ali i povremeno hodanje na crkvene službe, znati zakone božje, živjeti po njima.

Ako govorimo o organizacijskim trenucima, na kumova odgovornost kupnja križa, bijele plahte s vezom, крестильного kostima za dijete. Восприемник pregovara s батюшкой o provođenju uredbe i organizira blagdan. Svi se moraju prilagoditi na pozitivan način, ne misliti na temelju predrasuda i provesti krštenja u skladu s церковными kanona.

Video: kako da prođe obred krštenja djeteta

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: