Kriza srednjih godina kod muškaraca

Recenziju tjeskoba, nezadovoljstvo sobom i drugima, stvari koje prkose logičkog objašnjenja – tako se očituje muški kriza srednje dobi. Prijelaz iz jednog životnog perioda, drugi je dao ponekad nije lako, u pratnji psihološkim problemima.

Da je kriza srednjih godina

Čovjek depresivan

Kriza srednjih godina je dug emocionalno depresiju stanje osobe, povezane s nadolazećim revalorizacije pokazatelj životnog faze. Mnogi snovi djetinjstva i mladosti ostao nedostignut, čini se da su nepovratno izgubljeni. Štoviše, uvredljive vlastitu starost procjenjuje kao fenomen pravi i bliski, a ne maknuti. Kriza srednje dobi nema genetske predispozicije, ne ovisi o financijskom prihodu.

Zašto dolaze dobi krize

Sazrijevanje je ne samo fiziološki transformacija organizma. Čovjek u toku svog života prolazi kroz različite faze psihološkog razvoja. U urgentnom razdoblju se događaju važne promjene samo na razini duše. U slučaju da je osoba uspješno prevladati psihološke poteškoće, on se penje na sljedeću razinu razvoj pojedinca, pred njim se otvaraju perspektive duhovnog rasta.

Muškarci srednje dobi i njihovim problemima

Svog muža kriza srednjih godina

Kriza srednjih godina kod muškaraca se događa nakon 30 godina, kada se događa preispitivanje svojih životnih postrojenja i motivacija, analiza i usporedba svojih postignuća i uspjeha s tudjim. Nastaje zbog toga nezadovoljstvo društveni život gura čovjeka na neočekivane stvari. Muškarac pokušava nadoknaditi, počiniti ono na što se u mladosti nisu imali vremena i snage. Ovim objašnjene nove interese, iznenadna promjena plaćene poslove i djelatnosti u cjelini.

Strah od približavanja starost – još jedan razlog emocionalno нестабильного stanja. Kriza srednjih godina kod muškaraca povezana s fiziološkim promjenama koje se pojavljuju s godinama (prekomjerne tjelesne težine, gubitak kose, дряблость mišića). Mnogi su u tom razdoblju postaju kronične bolesti, doživljava pad snage, što također podsjeća na starenje. Čovjeku se počinje činiti da je još nekoliko godina, i on će postati nikome ne stane starca.

Treći razlog krize srednjih godina kod muškaraca – na prve znakove poremećaja erekcije, propadanje seksualni nagon. Osim prirodnih faktora, a to pridonosi nezdravi stil života, hormonalne promjene u tijelu, nepovoljna ekološka situacija. Strah od slabljenja erekcije, убыванием potenciju čini čovjeka patiti, tražiti nove seksualne doživljaje. Tim zbog bračne nevjere, što se događaju u razdoblju prijeloma.

Kao što je vidljivo midlife krize

U razdoblju krize ljudska bit izražava protest, zahtijeva promjene. Zbog psihološke nezadovoljstva čovjek postaje sposoban za djela koja čini od strane nepredvidljivi, čudno. Žudnja ostvariti snove mladosti o u živo, ispunjen emocijama života gura na uspjehe i podvige. Kriza srednjih godina, čovjek manifestira na razne načine. Jedan nađe drugu ženu i ostavlja obitelj, drugi počinje da se uključe u ekstremnim sportovima, treći je nepotrebno stabilan, visoko plaćeni posao.

Problemi u vezi parova

Kriza 30 godina

U 30 godina muškarac dolazi svijesti savršenstva, neovisnost. Osjećaj neograničene slobode često razvija u neodgovornost, popustljivost. Moralni kompas расшатываются, i nisu svi prolaze kroz ovaj period bez gubitka, samoće. Egoistična emocije tjeraju muža percipirati vlastitu obitelj kao iritirajući faktor prepreku svojoj volji. Od njega počinje doći odmarati prema ženi i djeci, javlja se težnja za samoći, mira.

Kriza 40 godina

Paradoksalno, ali što više u životu postigao muški do 40 godina, jači je razočaran. Smještaj je u karijeri napravio, djeca rastu. Što je sljedeće? I ovdje je, naizgled, na prazno mjesto nastaju sentimentalnost, razdražljivost na малейшему o, povucenost, nezadovoljstvo sobom i drugima. Kriza je kod muškaraca u 40 godina očituje se u tome da je zrela osoba može iznenada da se odnese mladih glazbe ili mode, podsjećajući svojim jezikom i manira tipične тинейджера. Emocionalno stanje, dok je pod utjecajem muške menopauze, gubi stabilnost.

Žena pingvinom muža na izdaju

Li povezani među sobom dobi kriza kod muškaraca

Sklonost muškaraca prema dobnim krize ovisi o njegov odnos prema sebi i samopoštovanje, sposobnost da prihvati situaciju u kojoj se nalazi. Topao odnos povjerenja u porodici između supružnika doprinose rješavanju bilo kontradikcija. Psihološka kriza – preokret u svijesti, u kojem je potrebno naučiti nešto novo, unijeti raznolikost u svoj život. Od toga koliko uspješno uspjeli to učiniti, ovisi trajanje ovog teškog perioda.

Kako prevladati krizu 40 godina kod muškaraca

Prijatelji su osvojili u nogomet

Izračun srednje dobi ne bi trebalo biti zastrašujuće. To je sljedeća faza odrastanja, u periodu formiranja ličnosti, gdje se događa traženje ključne mladih, ambicioznih i da je uspio ostvariti. Ne treba se usredotočiti na svoje промахах. Misli o neuspjesima koda povlače u depresiju. U tom periodu je važno da se sa svijetom je ono što se dogodilo, pozitivno životno iskustvo, pogodno za izgradnju daljnje sretan život, pun ljubavi, uzajamne podrške.

Čovjek se bolje usredotočiti na stvarno važne za njega stvarima, pokušajte da ne reagujete bolno za neispunjena snove. Život ide dalje, počinje drugi period, ispred čekaju nove granice. Važno je da u ovo teško vrijeme, ne замыкаться svojim unutrašnjim iskustvima, biti otvoren, društven. Spremnost za konstruktivan dijalog s bliskim ljudima, pozitivnu percepciju vanjskog svijeta dovode do душевному ravnoteži.

Video: kritički dob kod muškaraca

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: