Kako uštedjeti novac prilikom male plaće

Kriza, nova u zemlji, čini se da većina stanovnika na razmišljanje o tome kako živjeti štedljivo uz male plaće. Ispravno распланированный proračuna pomoći ne samo da ne upadne u zamku jame, ali i dalje žive punim životom. Će vam nekoliko savjeta kako uštedjeti novac u obitelji.

Kako skupiti novac pri malim prihodima

Čovjek vjeruje troškovi na računima

Nedostatak ekonomske stabilnosti ne bi trebalo utjecati na male radosti života. Ne mogu prestati ići u kino, kazalište, na kupovinu. Čak i ako se to događa rjeđe nego prije, više jeftinom segmentu, ali to mora biti. Planirani ugodan troškovi mogu postati primarna motivacija za akumulaciju financija. Evo kako uštedjeti novac prilikom male plaće i sastaviti neki iznos:

  • Analizirati iznosa osnovnih troškova novca u posljednjih nekoliko mjeseci, podjelom ih na zasebnim grupama.
  • Preispitati prioritete rashoda.
  • Uravnotežiti proračun unaprijed. Voditi evidenciju osnovnih potrošenog novca.
  • Ako imate bilo kakvih sredstava, stavite ih na bankovni depozit. Kroz godine može biti blokiran iznos koji će kupiti poklone za Novu godinu ili platiti za ljetni odmor.
  • Naći dodatni novac, koji će biti neznatno gubitak vremena, ali će olakšati financijski problem.
  • Uzeti po pravilu – odlagati mjesečno u svim uvjetima određeni postotak od raspoloživih novca, čak i ako će to biti vrlo malo.

Kako uštedjeti novac u obzir prihode i troškove

Djevojka za laptop

Počevši voditi strogu evidenciju ulaska i potroše novac, možete vidjeti u kojoj je fazi smanjiti troškove. Škrt čovjek nije cicija, a racionalno alocira svoje financije i продумывают srednje i velike kupnje unaprijed. Možda ćete morati promijeniti svoje navike razvijene u godinama, ali kada to vam omogućuje da uštedite određenu svotu novca, treba barem probati.

  • Odvajajući se u potpunosti ili smanjenje broja popušenih cigareta, možete za godinu dana prikupiti novac, koja će biti dovoljno za kupnju gadgeta.
  • Naviku da koriste usluge taksi u svakoj prilici – nosi veliki financijski teret.
  • Nekih popodneva u kafiću košta skuplje nego je trošak pripremljena kod kuće obrok, koje možete ponijeti sa sobom.
  • Iznos za obavezno isplate, da je najveći dio financijskih rashoda, može biti smanjena. Ugradite brojila, ako ih još nema. Ne zaboravite isključiti nepotrebne aparate, почините протекающую vodovod. Nova vrsta električnih brojila sa različitim tarifama noć i dan potrošnje može pomoći uštedjeti novac, omalovažavanje хлебопечку, мультиварку, stroj za pranje rublja na sat u noći.

Kako uštedjeti novac na kupovinu

Par broji troškove

Navika učiniti spontanim, nepromišljeni kupnje će ometati izvođenje takav cilj, kako uštedjeti novac prilikom malu plaću. Odlaskom u dućan po namirnice, napravite preliminarni popis svega potrebnog, uz obavezno ukazuje na broj. Bolje je to učiniti na sit želudac, da opomeneš sebe od iskušenja nepredviđenih troškova.

Štedi novac može se, gledajući promocije, popuste, rasprodaje. No, moramo biti oprezni, vjerovati navedenim cijenama samo u slučaju, ako znate stvarnu vrijednost robe na drugim prodajnim mjestima ili prije nekog vremena, da marketinške manipulacije su vas obaviti kupnju, ništa ne štedi pri tome. Uobičajene narudžbe putem web stranice online trgovinama s brzom dostavom stvari i uplatom novca na činjenici primitka, daju mogućnosti za smanjenje troškova.

Video: kako naučiti kako uštedjeti novac

Važne savjete kako pravilno uštedjeti novac na male plaće, će pomoći u bilo kojoj obitelji, koji doživljava u ovom potreba. Postavljajući zadatak akumulacije sa određenim ciljem, bit će lakše postići rezultat. Izbor informativne video će vam reći kako naučiti kako uštedjeti novac, štedi, vodeći zdrav stil života, ne na štetu porodičnim interesima. Pridržavati se obično u strogoj dosljednosti: odgoditi novac na cilj, platiti račune квартплаты, samo onda drugi tekući rashodi – pomoći će stalno štedi sredstva.

5 savjeta od stručnjaka

Kako naučiti prikupiti novac

Kako živjeti štedljivo na male plaće

Štednja na hrani

Naši

Anatolij, 37 godina:Sa suprugom izračunao koliko sam trošenje novca godišnje na cigarete štetne. Ispalo je dosta. A sin tinejdžer kroz šest mjeseci od dana rođenja. Za kupovinu dobrog telefona na poklon sam odlučio prestati pušiti. Obiteljski proračun ćemo uštedjeti na taj način. Teško je, ali odličan poklon, ispada da i zdravlja samo korist.

Veronica, 20 godina:Nedavno je posjetila trening o pitanjima kao što su spremanje mlade obitelji uz male plaće. Mi smo s mužem rade studenti. Žele u slobodno vrijeme se temelji. Korisne informacije kako prikupiti novac ispravno, čak snimila sebi u bilježnicu. Mislim, kod nas će sve ispasti, jer je puno mjesta gdje želite posjetiti.

Sofija, 25 godina:Mi smo mlada obitelj i čeka planiranog dijete. Dolaze velike troškove, ali će morati živjeti na male plaće muža. Izvučeni tablice prihoda i rashoda, gdje pokušavamo snimiti cijeli iznos. Postalo je lakše regulirati financije i već je odložio na stjecanje miraz naše dijete i za bolničke troškove.

Konstantin, 30 godina:ja Sam uvijek za kupiti povrće na tržištu u istom mjestu. Za stabilnost mi se čine popust u novcu i daju selektivne proizvode. Ušteda plaće pomažu rođaci, koji moraju živjeti u inozemstvu, уехав tamo na posao. Šalje nam stvari, proizvode, koji su s troškovima dostave postaju jeftinije nego u bilo kojoj trgovini.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: