Kako proći kroz poligraf

Detektor laži se koristi ne samo u istraživanju novih kriminalaca i svjedoka. Kada osoba dobije ozbiljan rad u vezi s određenim stupnjem tajnosti i zahtijeva poštivanje pravila unutarnje sigurnosti, da mu organizuju provjeru na poligraf. Koji je princip rada instrumenta, i on uistinu pokazuje točne informacije?

Da je poligraf

Provjera laži na poligraf

Detektor laži – to je uređaj koji bilježi promjene odmah nekoliko fizioloških parametara u vrijeme kada обследуемому lice postavljaju različita pitanja. Kako proći kroz poligraf je dobar? Treba znati da je tehnički alat pamti puls, disanje, krvni pritisak, электрокожную aktivnost. Suvremeni uređaj – to je mobilni osobno računalo opremljeno touch senzora i blokovima. U istraživanju su pisani полиграммы, koji dešifriraju stručnjak – полиграфологом.

Poligraf nude proći nekim sudionicima kaznenog djela i svjedoke. Stručnjak donese svoj zaključak prema rezultatima полиграммы, ali to nije nepobitan dokaz krivnje. Druga područja primjene detektora laži – anketa kandidata za određene pozicije u privatnom poslovanju, u zatvorenim strukturama (policije, MUP-a, FSB i druge posebne usluge). Tako stručnjaci uče o moralno-psihološkim kvalitetima kandidata i radi rutinske provjere. Za pogođenog ovaj postupak je besplatan, a kupac plaća немаленькую cijenu za testiranje.

Kako prolazi provjera na poligraf

Djevojka prolazi test na poligraf

U prosjeku testiranje traje oko 2 sata, ali se u nekim slučajevima postupak zahtijeva više vremena – do 4 sata. Prolaz poligraf preglede traje duže, ako promatranog lica promatraju neadekvatne reakcije, ili se javlja potreba postaviti još nekoliko vodećih pitanja, da bi stekli potpunu sliku. Prije nego što naučiti kako proći kroz poligraf, treba da se upoznaju s fazama postupka:

 1. Pripremni. Uključuje prikupljanje podataka o potencijalnim ili odgovarajućem radnika.
 2. Da pretest razgovor. Osobe dužni objasniti svrhu provjere, popis njegova prava. Stručnjak bi trebao odrediti da se postupak je dobrovoljna, pitati za zdravlje kandidata. To vam omogućuje da dodatno prilagodite rezultate ili prenijeti test na neko drugo vrijeme. Полиграфолог kaže podaci prikupljeni u prethodnom koraku.
 3. Test na poligraf. Testa se stavlja niz pitanja, ujedinjenih u blokovima. Stručnjak primjenjuje u praksi jednu od postojećih metodologija razvijena za različite prigode.
 4. Final. Čovjeku nude reći bilo što u osnovi provjere, ako je takva potreba. Kada su fiziološke reakcije se razlikuju od normale, za ponuditelja traži da objasni razloge za to.

Koja pitanja se postavljaju pri zapošljavanju

Kod onih kojima je prvi put će proći kroz detektor laži, nastaju određene uzbuđenja. Poligraf pri zapošljavanju i danas koriste češće nego prije (posebno u Moskvi i drugim velikim gradovima), tako da treba biti psihički spreman za postupak testiranja. Pri tome poslodavac ne krši zakon. Koja pitanja se postavljaju na poligraf u ovom slučaju? Testovi se dijele na tri vrste: stvarni, ton, korektiv. Na pitanje se može odgovoriti s «da» ili «ne».

Kako uspješno proći kroz poligraf? Budite spremni na to da će on-line (kada ste spojeni na instrument) će vas pitati o krađe, konzumacije opojnih droga, alkohola, pušenja, ovisnosti o kockanju. Često je tema razgovora je dostupnost kredita i dugovanja, zločinačke prošlosti, rođacima o nekažnjavanju. Trebat će vam dati odgovor, nema li imate zlonamjerne namjere u odnosu na tvrtke.

Može li se prevariti poligraf

Grafika poligraf preglede

Tehnologija detektor laži propisuje uzimanje bilo emocionalnih stanja. Manje će biti vidljiva razlika u reakcijama kada odgovarate na uobičajene i vrlo tricky pitanja, veća je korist za vas. Suprotstavljanje ovom uređaju je moguće. Kako prevariti detektor laži, znaju patološki lažovi, glumci-profesionalci i socijalne психопаты (jer nije uvijek adekvatno doživljavaju društvene norme). Međutim, za običnog čovjeka proći test snage.

Kako prevariti poligraf? Treba odbaciti daleko sve strahove ispred uređaja i postupak testiranja, da biste dobili osloboditi od osjećaja krivnje, sumnje napona. Mirna, ненаигранная samopouzdanje, raspoloženje na željeni rezultat će zaobići aparat. Upotreba detektora laži – probability način provjere koje ne jamči 100% pouzdanost.

Kako proći detektor laži bez problema

Testiranje na poligraf

Glavni odbor – odgovarajte na pitanja istinito. Još nekoliko važnih pravila će vam pomoći da sredite u pitanju, kao беспроблемно proći poligraf:

 • Dobro odmorite se dan prije testa. Pridržavajte uobičajenih za vas profil.
 • Поешьте, da se osjećaju sit, nosite udobnu odjeću.
 • Ako uzimate lijekove, obavijestite nas o ovom stručnjaku. Ne jedite успокоительные i antidepresivi.
 • Ponašati se prirodno i ispravno: ne зажимайтесь, ne pokušavajte sakriti emocionalne reakcije (ako samo želite prevariti uređaj).
 • Budite spremni na каверзным pitanja, upoznajte se s njima pre, ako je moguće.
 • Ne dopustite спешных odgovora, vas nitko ne bi trebao žuriti. Međutim, ne вдумывайтесь duboko u srž stvari, inače može doći do sumnje.
 • Ne утаивайте bilo kakve informacije koja se tiče pitanja, to je također može utjecati na rezultate provjere.

Video: kako prolazi provjera na detektor laži

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: