Kako prestati gristi nokte na rukama

Većina ljudi ima naviku gristi nokte, koji se javlja, kao i obično, na živčani tlu. Razlozi za to su mnogi, a osoba može ni primijetiti, kako on počinje da će to učiniti. Dolazi u sebe, kada već ostaju обгрызенные pod root ploče. To ne samo da kvari izgled prstiju, ali i štetno za zdravlje.

Zašto ne mogu gristi nokte

Žena je nervozan

Ovaj Problem se najčešće javlja kod male djece, koji je tako težak da biste dobili osloboditi od psihološke nelagode. Međutim, povukao u usta prste i odrasli iz istog razloga – neuroze. Ovaj fenomen je znanstveno ime – онихофагия. Kasnije, nakon oslobođenja od razloga kliničke ovaj proces prelazi u naviku, koju baciti za mnoge postaje problem.

Da biste dobili osloboditi od želje обгрызание potrebno, jer ona dovodi do neugodnih posljedica. Pod ногтевыми pločama osoba akumulira veliki broj mikroba po danu. Zub osoba narušava njihov integritet i sve sadržaje pod njih spada izravno u ustima, a dalje u probavni sustav. To može dovesti do razvoja bolesti, pojave crva itd.

Razumljivo, da je izgled prstiju će biti vrlo neugodan. Boriti se s онихофагией ponekad nije lako zbog toga što je akcija često se događa nesvjesno. Dakle, za one koji traže, kao što su brzo prestati grickati nokte na rukama, zauvijek tu je popis savjeta koji će vam pomoći u tome. Ispod su mogućnosti, što se može učiniti za postizanje tog cilja.

Kako prestati gristi nokte kod kuće

Djevojka prolazi kroz

Postoji mnogo metoda, kako prestati gristi nokte. U nastavku su prikazani najčešći opcije koje možete koristiti kod kuće. Ako želite, možete probati takve manevre, da ne grickati nokte:

  1. Redovito vodite brigu o stanju nokta. Vrijeme подстригайте joj, žene moraju pokriti lakom. Moguće, to će vas zaustaviti od želje da ih uništiti i to će izazvati još potpunije da se brine o njima.
  2. Djevojke mogu koristiti poseban gorak lak, koji je odmah podsjetiti o problemu, ako prsti nesvjesno izvukao u usta. Muškarci isti mogu koristiti transparentni lak. Djevojke se mogu zalijepiti akrila ili izlaz ploče kod majstora. To ne će vam omogućiti da ih обгрызать.
  3. Ako je uzrok онихофагии postaju iskustva, stresa, onda treba proučiti tehnike koje će vam biti u stanju da se opustite u pravom trenutku, izbjegavati iskustava.
  4. Prodaje se poseban alat, отучающее grickati nokte, koja svojim neugodnim okusom podsjetiti o tome, da moramo zaustaviti.
  5. Ako онихофагия – samo navika, pokušajte ga zamijeniti nečim drugim, na primjer, slikarstvu. Muškarcima je dobro prilagođen эспандер ili gumene lopte, koji umanjuje štetne navike, a još i trenira ruke.
  6. Pokušajte popraviti situaciju, kada nesvjesnih želja grize pogledam ležište ploče maksimalno jak. Znajući o tim opasnim trenucima postaje lakše kontrolirati, bila ugrožena.
  7. Možete stvoriti negativnu asocijaciju za vrijeme napadaja онихофагии: samo se u ovom trenutku ущипните jako za tetiva na zapešću ruke. Mozak će stvoriti negativnu «sidro» i želju ponoviti neugodno iskustvo nestane.
  8. Dijete dobiva taj junk naviku, obično zbog problema u školi ili s prijateljima. Razvija ona na živčani tlu, tako da bi trebao razgovarati sa svojim djetetom. Ako se možete nositi sa psihološkim problemima, онихофагия odstupi.

Video: kako odučiti dijete grickati nokte na rukama

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: