Kako odabrati divan lubenica

U ljeto i početkom jeseni trgovine, ulični kiosci gužve арбузами. Ova bobica je savršeno gasi žeđ, je izvor korisnih minerala, koje tako nedostaju u čovjeku cijelu godinu. Izbor takvih proizvoda podsjeća na lutriji, jer nisu svi predstavljaju, kako prepoznati спелую bobica.

Kako odabrati lubenica bez nitrata

Što trebate znati o tome kako odabrati divan lubenica? Razdoblje zrenja bobica. Otprilike, to je kraj ljeta-početkom jeseni. Samo u tom razdoblju mogu sigurno kupiti pripit plod, uživati u okusu i zasite organizam korisnim elementima u tragovima. Osim toga, бахчевый mora ležati na policu u trgovini ili na ulici na posebnim modnim pistama ispod nadstrešnice, kako bi se izbjeglo prodiranje patogenih mikroorganizama i prljavštine na proizvod.

Ne zaboravite da je lubenica je u stanju privući, apsorbiraju i akumuliraju u sebi prašinu, tako da pažljivo provjeravajte plod prije nego što kupiti. Bilo ispucati ili rupu bi trebao biti razlog za odustajanje od robe. Ne kupujte резаный proizvod, jer nema garancije da u njega ne spadaju mikroorganizmi, koji se odlično osjećaju u slatkim okruženju, brzo размножаясь.

Želite li znati više o tome kako možete izabrati ukusne lubenice bez nitrata? Pitajte prodavača osigurati certifikat kvalitete. Uz predočenje fotokopije, obratite pozornost na dostupnost, ili za ispis u boji – to je znak autentičnosti dokumenta. Samo tako se može sačuvati svoje zdravlje. Ne žurite propustiti najveći po veličini ploda. Možda je pripit, ali je ukusna? Optimalan izbor – prosječna veličina od današnje stranke, jer je mali može biti недозревшим.

Za kupnju proizvoda bez štetnih primesa, možete:

 • koristiti nitrat-nebo;
 • pitati izrezati primjer i obratiti pozornost na površini (mora biti pokrivena крупинками, a ne sjajni; boja celuloze – zasićene pink, ali ne previše svijetla).

Скибочки кавуна

Gdje je najbolje kupiti lubenice

Pri odabiru mjesta provedbu nabave, mora se osigurati u ispunjavanju bitnih stvari: pravilno stavljanje robe na tržištu (na zemlji ili na šalteru), dostupnost certifikata. Ako barem jedan uvjet nije ispunjen, onda od tržišne kupnje morati odustati i kupiti lubenica u trgovini. Pozitivna stvar kupovine u supermarketu postoji garancija povrata sredstava, uz predočenje računa i slaba kvaliteta ploda.

Kada sazrijevanja lubenica

Sazrijevanje «prugasta», ne događa se najmanje šezdeset dana od ranih razreda i u četvrti nakon sto obrazovanja klijanja – u kasnije. Ako je znati te brojke, onda se može pretpostaviti da sazriju u lipnju plodovi ne mogu čisto fizički, posebno u Rusiji. U to vrijeme prodavači provode proizvode dobivene korištenjem gnojiva i kemijske pase. Želite li sačuvati svoje zdravlje i izbjeći trovanja nitratima? Tada se pridržavajte jedno pravilo: jedite proizvode koji dolazi u trgovine u kolovozu i rujnu.

Kako utvrditi prisutnost nitrata u lubenice

Razumjeti, koristi li gnojiva kada kultiviranje lubenice po izgledu se ne može, tako da je prvo što trebate učiniti – pogled na svježe rez. Ako je on ostao sjajni, znači, lubenica cum kemije, u drugom slučaju, na njegovoj površini se formiraju kuglice ili mjehurića. Još na što treba obratiti pozornost – dostupnost bijele pruge, da idu od srca fetusa – znak prisutnosti nitrata. Meso mora biti crvene ili crvene boje, bez ljubičaste nijanse.

Стиглий кавун

Pravila za odabir lubenice

Odabrati lubenica – nije jednostavan zadatak, i svatko se nosi s njom na svoj način: pokucati na fetus, pogled na konjski rep i tako dalje Postoje neke pravilnosti, znajući da više neće sumnjati u tome kako odabrati ukusne lubenice:

 1. Velika veličina i težina nisu pokazatelji zrelosti (ispravan izbor – prosječna veličina ploda).
 2. Sočan će onaj lubenica, koji ima malo приплюснутую oblik, ali ne i ovalni.
 3. Suha konjski rep – znak zrelosti.
 4. Grubom zelena kora s zrnata uzorkom i žutom mrljom – ocjenu kvalitete.
 5. Jasan zvuk, a ne gluh kada odvodom i pucketanje kore prilikom kompresije, svjedoče o zrelosti lubenice.
 6. Арбузный kiosk mora biti posebno opremljen (proizvodi se nalazi na policama ispod nadstrešnice i budite iznad zemlje).
 7. Izbor ukusnog ploda najbolje se provode na temelju integrirani pristup (prisustvo većine od navedenih znakova će svjedočiti o kupnji kvalitetnih proizvoda).

Čovjek prodaje lubenice

Kako odabrati slatko od lubenica

Razumijevanja s onim što je moguće odabrati divan lubenica, mnogi koji počinje gledati fotografije i видеообзоры na internetu. Slatko voće možete pronaći, ako obratite pažnju na strukturu плодоножки (gladak rep ukazuje na kvalitetan proizvod, jer se s njega sami su nestale sve brkovi i kosa). Nemojte zaboraviti činjenicu da je više slatko meso će biti lakše vagati, ali i ovdje ima svoje karakteristike:

 • hladno kišno ljeto promoviraju stvaranje šupljina unutar bobice;
 • vrući, sušno razdoblje – kvalitetne proizvode.

Video: kako pravilno odabrati lubenica

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: