Kako očistiti cache na айфоне

Svi moderni uređaji iz tvrtke Apple (iPad, iPhone) uvijek imaju izlaz na internet. Korisnici aktivno koriste ovu priliku i u nekom trenutku primijetiti da se količina slobodnog prostora na telefonu početak pada. Trebate znati kako očistiti predmemoriju u айфоне, jer to će ubrzati rad uređaja.

Što je cache na telefonu

Dečko drži smartphone

Popularni sistem ljuske (os) na računalima, tabletima i pametnim telefonima rade po sličnoj shemi. Dio datoteka za rad aplikacije, učitavanje stranica u pregledniku spremaju u privremenu pohranu. To smanjuje troškove potrebnih resursa, povećava brzinu rada uređaja, otvaranja stranica, programa. Čuvanje datoteke ne samo browser, ali i aplikacije ponekad tamo dobiva iskren smeće, što sustav ne treba, ali mjesto zauzima. Ovdje i korisno znanje, kao i oslobodili memoriju na айфоне pomoću čišćenje ovog skladišta.

Čišćenje cache na айфоне

Informacije o tome kako očistiti iphonea, korisno je za svakoga, jer u nekom trenutku privremene datoteke akumulirati toliko, da su na uređaj jednostavno neće ostati mjesta, ona će početi da se «тупить» i družiti. Svoje megabajta je najbolje koristiti za pohranu fotografija, glazbe, korisne nadogradnje i druge važne informacije. Osloboditi mjesto na iPhone mogu ugrađenim instrumentima ili uz pomoć dodatnih programa.

Prisiljeni ponovno podizanje sustava

Sve «kante» datoteke se nakupiti u privremenu pohranu, koja je dobila ovo ime zato što je u vrijeme ponovnog pokretanja uređaja podatke od tamo, brišu i zapisuju ponovno. Za brzu, ali plitku predmemorije češće moguće obaviti prisilno ponovno pokretanje sustava. Za to je potrebno patiti istovremeno tipku «Home» i za uključivanje. Držite dok se ne pojavi Apple logo. To će očistiti cache u айфоне što je brže moguće.

Čišćenje predmemorije preglednika Safari

Čovjek drži iphonea

Glavni dio privremenih podataka akumulira prilikom surfanja internetom putem preglednika. Ukupna veličina privremenih datoteka može doći do nekoliko gigabajta, tako da treba na vrijeme ukloniti ih. Priručnik, kako brzo očistiti cache na айфоне u pregledniku Safari:

 1. S radne površine, idite na «Settings».
 2. Pronađite natpis «Safari» i kliknite na njega.
 3. Pomaknite se prema dolje do kraja. Kliknite na stavku «Izbriši povijest i podaci web-lokacije».
 4. Dajte potvrdu.

Nakon toga, podaci se brišu iz telefona, a stavke veće će biti sive boje (neaktivan). To govori o tome da pokrenete čišćenje ponovno ne uspije, jer to je trezor prazan. Nakon brisanja nestati spremljene su korisnički id-jevi, lozinke na stranim web stranicama, povijest posjeta resursa također briše. Preporučuje se provoditi takvu čistku ne više od 1 puta mjesečno.

Brisanje nepotrebnih aplikacija

Usluga čišćenja telefona

Sprema podatke ne samo Safari, ali i program, tako da njihovo uklanjanje, usluga čišćenja – to je još jedna varijanta, kao što je jasno sjećanje na айфоне. Današnji korisnici najviše mjesta zauzimaju mapu s datotekama društvenih mreža (Instagram, Facebook, Kolege), gdje je aktivna razmjena poruka u komentarima, fotografijama, video snimkama, što zahtijeva relativno velike količine memorije – mnogo veći nego za konvencionalne sms poruke.

Očistiti cache, možete koristiti ugrađene funkcije programa. Gotovo svi oni nude to učiniti izravno iz sučelja programa, bez da ga obrišete. Minus ove metode je u tome što nisu svi podaci će biti izbrisani. IPhone operativni dio privremenih datoteka i dalje drži na sigurnoj strani. Pri malom volumenu zauzete memorije ove metode će propustiti, ali za potpuni zazor treba iskoristiti za dodatni софтом.

Za duboke obrade memorije bi trebao preuzeti i instalirati najnoviju verziju programa Battery Doctor, koju možete preuzeti potpuno besplatno na vaš telefon. Primjena u automatskom načinu rada potpuno očiste trezor datoteka, morate samo kliknuti na odgovarajuće dugme u prozoru za komunalije. Nedostatak ove metode je da u eventualnom uklanjanju napredak u igrama, tako da je igračima da će morati početi odvijati ih opet.

Drugi načini i program za čišćenje iphone

Ako vam nije došao ni na jedan od gore opisanih opcija, kako očistiti cache na айфоне, onda postoje alternativne opcije za brisanje datoteka koje možete koristiti po želji. Glavni zadatak korisnika – oslobađanje prostora na telefonu, ali ne izgubiti pri tome važne podatke. Evo načina kako da očistite sjećanja na айфоне s pomoću računala ili program PhoneCleaner.

Kako brzo očistiti cache na айфоне putem iTunes:

 1. Priključite telefon na RAČUNALO.
 2. Otvorite iTunes.
 3. Pronađite na gornjoj strani ikonu uređaja, kliknite na nju.
 4. Prije čišćenja memorije spremite kopiju podataka kroz blok «Sigurnosne kopije». Fotografije, glazba se može istovariti u iCloud.
 5. Kliknite na айфоне «Postavke», zatim u odjeljku «Osnovne».
 6. Na popisu odaberite «Reset».
 7. Ovdje treba kliknuti na stavku «Izbriši sadržaj i postavke u izborniku, potrebno je kliknuti na «Briši iPhone».
 8. Zatim se ponovo prijavite u program iTunes, aktivirajte opciju «Vrati iz kopije».
 9. U okviru клинкете «Vratiti».

Djevojka koristi PhoneClean

Kako očistiti cache na айфоне kroz PhoneClean

 1. Preuzmite na adresi imobie.com/phoneclean odgovarajući alat na vaše računalo.
 2. Na stranici za preuzimanje odaberite program za svoj operativni sustav.
 3. Pokrenite program i u glavnom izborniku odaberite stavke koje želite izbrisati s vašeg iphone. Program je u stanju očistiti predmemoriju, zaostalih datoteka drugih programa, povijesti pregledavanja, web-mjesta.

Videotutorial: kako očistiti iphonea od smeća

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: