Kako naučiti dijete puzati

Ползание u razvoju djeteta je važan korak, koji priprema mišićno-motorni sustav u šetnju. Znanstvenici su dokazali da bebe uspostavlja se veza između dva полушариями mozga, pomaže izbacivanje disleksije i bolju koordinaciju.

U kojoj dobi dijete počinje puzati

Mama se igra s djetetom

Карапуз istražujući vlastito tijelo i njegove mogućnosti od male dobi. Kad dijete počne puzati – to je prekretnica percepcije stvarnosti, jer je dijete već sam može dobiti ono što je prije bilo za njega nedostižna. Dijete uči upravljati tijelom, razvija sveobuhvatan mozak. Ne možemo točno odgovoriti na pitanje, u koliko mjeseci dijete počinje puzati, jer svaki čovjek je individualan. Pedijatri se zove sažetak broj – 6 mjeseci, ali ponekad se dijete počinje istraživati svijet, postajući na koljena u 4 mjeseca.

Korist ползания

Dijete gmiže

Kako naučiti dijete puzati, zanima sve roditelje, jer je korist samostalnog kretanja uvjerljivi. Napredak u svladavanju prostora se događa između pet i dvanaest mjeseci. Dijete počinje polako padati na sve četiri, onda jeza pre, onda naprijed s povećanjem brzine. Mladi majka zanima kako naučiti dijete puzati i zašto je to potrebno.

Ползание jača mišiće leđa, nogu, ruku, ramenog pojasa, poboljšava koordinaciju pokreta, doprinosi razvoju djeteta mišićno-koštanog sustava. Ta aktivnost doprinosi stimulacije područja kore, odgovornog za regulaciju kretanja, poboljšava interakciju dvije polutke mozga, stabilizira usklađenost pokreta križanjem ruku i nogu (lijeva ruka – desna noga).

Važnost ползания naglašavaju i pedagozi i psiholozi. Zahvaljujući pokretljivošću na sve četiri dijete razvija taktilni osjetljivost. Putuje po raznim površinama, dijete susreće na putu puno (noge stolice, kauč, fotelja na razvlačenje) i istraživati ih. Također poboljšava vizualna percepcija, jer panorama istog objekta sa svih strana su različite.

Kako pomoći da beba puzati

Dijete gmiže

Poznati pedijatar dr. Комаровский na pitanje, kako naučiti dijete puzati, odgovara da je dijete će stajati, hodati, sjediti i puzati sebe, kad bi htio. Glavna uloga roditelja – to je educirati ga, tako da svi navedeni pokret nije pretvorio za dijete je težak posao. Jedina pomoć od odraslih mora biti u закаливании, razvoj muskulature i prevencije rahitis.

Kad dijete počinje puzati, roditelji bi se trebali naučiti da se ne ograničiti slobodu da se svaki pokret. Kako bi zaštitili dijete od problema najlakši je način da se krene na sve četiri osvrnuti i provjerite prostor na postojanje oštrih uglova. Ako su vidljive opasne predmete, onda ih treba ukloniti, da se ne uključuje istraživanje mira dijete u čvrsti zabrane.

Ponekad, čak i nakon 8 mjeseci dijete ne želi početi kretati samostalno. U ovom slučaju, roditelji počinju da se obratite педиатрам pitanje, kako naučiti svoje dijete puzati. Dječji liječnici tvrde jedinstveno: ne treba nasilno poticanje kretanja svog djeteta, jer dijete može biti samo opušteno tijelo. Prvo treba proći pregled i ojačati mišićno-двигательный aparata s pomoću posebnih gimnastiku. Postoji nekoliko faktora koji utječu na formiranje želje dijete поползти:

  • crta ličnosti;
  • zdravstveno stanje;
  • psihološka situacija u obitelji;
  • stas.

Vježbe za dijete ползал

Dijete vježba za ползания

Pomoći naučiti puzati kroz nastavu je moguće, разложив na podu dječje knjige, šarene igračke, poklopci, kutije, potaknuti interes za istraživanje. No, prije toga potrebno je provjeriti da li je beba u zoni propuhu. Kako bi se izbjegle prehlade treba na podu ležao tepih, staviti madrac ili toplu deku. Nedostatak zabrane na samostalno kretanje puno brže će naučiti dijete puzati. Dijete će se osjećati sigurnije ako se tijekom putovanja mama će se nalaziti u neposrednoj blizini.

Kako naučiti dijete puzati kroz posebno razvijene vježbe:

  1. Oslanjanje na izravne ruke. Stavite dijete na vaš trbuh, objesite svoju omiljenu igračku malo iznad glave. Dijete se uhvatiti objekt, uzdiže na ručkama i da će se povući.
  2. Jačanje vestibularni aparat. Naučiti raditi rukama, što valjkom od pokrivači ili deke, koji подкладывается ispod prsa dijete. Krunica i olovke treba свешиваться, a noge – biti u ravnoj stanju. Dijete u tom položaju će se okretati glavu u drugu stranu, i posuditi s obje ruke svoje omiljene predmete.
  3. Stajanje na krilu, a sve četiri. Pritisnite na svoj trbuh djeteta, kopča s jednom rukom ispod pazuha, a drugi stavite na površinu koljena. Ravna spin dijete mora ostati stisnuto na vas. Kada dijete svladati, spustiti ga polako naprijed, da ručke su se oslonili na površini.
  4. Naučiti zasigurno olovke. Nastava je bolje da se nad stolom. Jednom rukom držite bebu ispod grudi, a drugi podižite noge. Раскрытыми dlanovima dijete treba zadržavati u površinu stola. Umetnite dijete, tako da olovke počela samostalno kretati naprijed.

Video: kako pomoći djetetu naučiti puzati

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: