Kako nacrtati leptira

Talent za slikanje ne samo da može biti dano od prirode, lako je razviti, ako naporno trenirati. Početi treba s jednostavnih slika, primjerice leptiri. Možete ga izvesti u nekoliko tehnika pomoću olovke ili akvarel, ako je potrebno snažnije i sočan slika.

Kako u fazama nacrtati leptira

Kostur trupa

Prije nego što nacrtati leptira, potrebno je odrediti faze, jer je u redu to učiniti mnogo lakše, posebno početnicima. Slijed stvaranje slike šarene stvaranje sljedeća:

 • tijelo;
 • gornja krila;
 • donji krilca;
 • uzorci na gornjim i donjim krilima.

Расчерчивание linije

Važna stvar je bojanje kukca. Nakon прорисовывания uzoraka na krilima olovkom krećemo na taj proces. Možete koristiti boje, olovke ili bojice. Iako ako ostane tako, onda je slika služe za bojanje za djecu, koji će moći pokazati svoju maštu. Još jedna važna nijansa ima pomoćne linije, koje će vam pomoći početnike u izradi, ali i oni će morati izbrisati gumicu na kraju slike.

Olovkom

Vodilice, za krila

Карандашное izvršenja ima nekoliko glavnih koraka. Slijedeći jednostavne upute, možete dobiti lijepe slike. Evo kako nacrtati leptira olovkom u fazama (priručnik za početnike):

 1. Nacrtajte na sredini pravac iste dužine, koja će se tijelo kukca.
 2. Top nacrtajte кружочек, koji će služiti glavom, a iz njega na obje strane ravno napravite 2 valovita – oni su tijelo kukca. Iz kruga gore simetrično provedite 2 glatke linije s завитушками na krajevima – to vitice.
 3. Izgradite pravokutnik, na sredini kojeg je ranije će se održati zračna linija. Provedite unutar dijagonalno i centralne linije, a donju stranu podijelite na 12 dijelova. Računati s obje strane, na 2 dijela i spojite ove točke s gornjih kutova – će trapeza.
 4. Gornja krila zajedno u top 2 прямоугольниках, postavljajući ih u: dijagonalno, bočna ruba pri tome se mora podudarati s bočne strane trapeza.
 5. Odabirom forme donjih krila, na primjer, u obliku ruže ili kapi, nacrtajte ih po istom principu kao i gornja.
 6. Obrišite brisač dodatne linije, прорисуйте po vašem nahođenju konture krila, a unutar njih набросайте simetrična прожилки.
 7. Nacrtajte konture gotovih slika.

Kut gornjeg krila

Spreman krug

Gotov crtež olovkom

Akvarel

Sliku možete ostaviti u карандашном obliku ili nastaviti crtanje temperom. Za to će vam trebati nekoliko alata:

 • papir za akvarel željeni format, dosta A4 ili A3 za slike više;
 • баночка za vode;
 • akvarel boje;
 • paleta;
 • беличьи kist br 3 i # 8.

Oblika konture

Za акварельного slike trebate карандашная osnova. Da joj se poslužite ovim pravilnikom. Slijedeći sliku u карандаше, spremni ste za brzi start colorization njezin akvarel. Evo kako treba nacrtati leptira bojama:

 1. Slike temperom imaju jasnu strukturu, tako da se подотрите lastiš ne samo pomoćne linije, ali i malo osnovne, tako da možete lako razabrati konture, ali pri tom oni ne проступали kroz boje.
 2. Sa više prelijte krilca plavom ili bilo kojim volio vam bojom.
 3. Uzmi manji kist, na paleti razdvojite vodom smeđe boje i prekrijte joj proteže između pruge.
 4. U istoj tehnici ispunite tijelo kukca.
 5. Smeđa boja prekrijte glavu kukca, što im je isti obris konture крылышек.
 6. Fino četkom, učinite vitice.
 7. Proziran smeđa učinite штришки konture крылышек, da je kao u villi.
 8. Još jednom ponovite na tijelo kukca, da mu мохнатости.

Закрашенная plavom карандашная osnova

Dodavanje crne nijanse

Konačne dotakneSpreman акварельный slika

Foto slika leptira i skice

Skica leptir

Ako ste savladali osnovne lekcije, kako nacrtati leptira, možete se poslužiti raznim skicama i izvršiti slike teže. Osim toga, vrijedi probati načine crtanja uljem ili čak rukama, što je posebno će se svidjeti djeci: njihove slike možete objesiti na zid, da dijete bio ponosan na svoj posao. Za lakše crtanje u početnim fazama kao primjera pomoći će vam skice i fotografije gotovih slika.

Video: kako naučiti slikati lijepo leptir

Leptir je popularan ne samo u jednostavnom crtežu, ga koriste i za tetovaže ili ukrašavanje zidova u stanu. Za to je potrebna viša razina vještine, pa raditi prvo na papiru. Kako naučiti slikati to divno stvaranje u različitim varijantama, pogledajte korisne video sa detaljnim uputama samog procesa.

Kontura leptir

Na noktima

Izvučeni Slike za djecu

Na licu

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: