Kako dobiti smeđu boju, kada je miješanje boja

Ova nijansa je ne vrlo jasno, ali popularan. Ga aktivno koristi za uređenje interijera i sobe, u boji namještaja, šminke, dok crtanje slika, kao i za promjenu boje kose. Na temelju toga pitanje o tome što je s nego što je potrebno miješati da se dobije željeni rezultat, vrlo relevantna.

Iz kojih će se boja dobiva smeđu boju

Pravilno miješanje – to je cijela znanost, ali je danas zadatak olakšava spreman boji krug, koji se može vidjeti na internetu. On daje uvid u ono što su glavne boje – žuta, crvena i plava. Krug predstavlja rezultat u mešavini svaku od tih varijanti jedni s drugima – sekundarne boje. Ako ih spojiti, a zatim se skreće već bilo tercijarne. Postoje tri glavna zakona, kada je miješanje:

  • Zakon №1. Svaka boja spektra predstavlja simbiozu suprotnim u odnosu na centar, koji miješajući daju dodatni kohler, odnosno ахроматический. Dopunska jasno definirane, na primjer, u crveno – zelene, žute i plave.
  • Zakon broj 2. Se primjenjuje u praksi, ukazuje na to da, kada je miješanje boja, koje boja krugu blizu jedni drugima, formiraju se nove boje za primarni kohler – toga, koji se nalazi između miješaju pigmentima. Tako da se narančasta, treba povezati crvena, žuta, a zelena – mix žuta s plavim. Zbog kombinacije dvosmislene omjerima tri glavne komponente u obliku crvene, žute i plave-može se dobiti bilo koji učinak.
  • Zakon №3. Iz istih nijansi u mešavini izgledaju slične smjese. Takav rezultat se postiže ako se kombinirati boje, identičan po sadržaju, ali različitih intenziteta. Još opcija: miješati više boja po simbiozna odnosa kromatskih s ахроматическими.

Boje i četke

Koje boje treba miješati da se dobije smeđa

Umjetnici koji rade s gvaš, znaju da kada je u kombinaciji različitih boja rađaju nove boje. Osnovana čak i posebna tablica sinteze, koja pomaže napraviti potrebne nijanse. Najjednostavniji način za dobivanje smeđe smatra dodavanje crvene do zelene. Podaci ton je, u svakom građevinskom trgovini ili u канцелярском odjelu. Međutim ometati tamno crvena i tamno zelena je nemoguće, jer će ispasti prljavi ton, koji je izdaleka podsjeća na crno.

Ne znate kako dobiti smeđu boju, kada je miješanje boja, ako u paleti ne zeleni? U tom slučaju možete koristiti tri boje: crvena, plava, žuta. To je povezano s činjenicom da je zeleni ispada kroz sintezu plave i žute. Još za jednu opciju miješanje će se koristiti siva boja plus narančasta ili ljubičasta sa žutom. Tako, ako pigmenata, je osnovnu formulu, to je uvijek moguće naći zamjenu.

Žuta, plava i crvena boja u cijevi

Kako dobiti tamno smeđe boje

Željeni rezultat se lako pristupiti: do crvene, narančaste ili žute dodati malo crnog pigmenta. Smeđa možete s lakoćom dati različite nijanse: za osnovu treba uzeti žute, plave i crvene, a zatim dodati druge boje. Na primjer, crvena pomaže stvoriti toplu nijansu s проблеском hrđe, a plavi postići da na kraju rezultat je bio dubina i svjetlinu. Zasićenje se može postići kombinirajući različite proporcije žute, plave i crvene po shemi:

  • Senf može biti, ako povezati crvena, žuta i crna sa minimum zeleni.
  • Tamno smeđa će se postići miješanjem crvene, žute, bijele i crne.
  • Crveno-smeđa (poznat kao marsala, nalik na tamno roza) mora uspjeti, ako je pomiješati dvije nijanse: čokolada i crveno u velikom broju.

Dobivanje različitih nijansi smeđe, kada je miješanje

Koje boje miješati za svijetle nijanse smeđe

Da biste stvorili kava s mlijekom, lijep bakar-smeđa, neobičan sivo-smeđa ili med-smeđa, treba iskoristiti za bijeljenje. Kako napraviti smeđe boje, boje svijetle nijanse? Potrebno je da mješavina, koja se sastoji od glavnih boja, dodati malo bijelog. Ako u ovome gore konzistencije će dominirati žuta, to će biti oker, onda ima svjetliju nijansu smeđe. Shvatiti kako da biste dobili smeđu boju, kada je miješanje boja, pomoći će trening sa suprotnih proporcije. Samo u tom slučaju, imate može biti savršen rezultat.

Video: što boje miješati da se dobije smeđa

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: