Kako da se brinu za čaj gljiva

Zanimljiv i koristan tijelo, slično медузу – japanski gljiva, živi u banci na kuhinjskom stolu. Za korištenje bića ne trebaju složene upute. S malim njegu on čini koristan napitak sličan zakuhati, pogotovo okus iz hladnjaka. Da необычному ljubimac je dobro živjeti s vama, saznajte pravila njegu japanski экзотом.

Briga za čaj gljiva kod kuće

Čaj (japanski) gljiva, zvan još čajna meduza – atraktivna biće, za uspješan rast i produktivan život kojeg treba malo:

 • staklena posuda;
 • indirektno sunčevo svjetlo;
 • dovoljno hrane;
 • toplina;
 • čista voda.

Dođite do za japansko čudo malom tri litre staklenku, napunite posudu loš, остывшим, slatkim čajem, stavite tamo gdje je toplo. Ne ostavljajte posudu na prozor: meduza to ne voli. Spreman zakuhati ispuštati na vrijeme, zamjena za svježe dio ukusnog čaja. Ponekad купайте japanaca u čistoj vodi. Za to je lijepo stvaranje će sa zahvalnošću dati vam potpuni piće, pun svježine, dobra zdravlja.

Kombucha u tanjuru

Kako pohraniti kombucha

Kao sklonište za japansku meduza je idealan трехлитровая banke. Staklo je materijal koji se ne mijenja nekretnine se nalaze u njemu tekućine. Promjer kapaciteta zgodan, tijelo восполнит cijelu površinu. Za jar lako brinuti, povoljno promijeniti malter. Kroz zidove staklene posude dobro vidi, što zahtijeva vaš zdrav ljubimac.

Odaberite za banke s domaćim meduza svijetla mjesto koje se ne ističu svijetle sunčeve zrake (to je za stvorenja štetno). Optimalna temperatura za uspješan rast gljiva – od 23 do 25 stupnjeva. Недолгие snižavanje temperature stanovnik banke prenosi lako, ali duže odmarati za njega su katastrofalne. Odrastajući, biće gradi slojeve, koji se zatim mogu odvojiti jedna od druge. Ako отростком da se pravilno negujete, iz jednog ljubimca može rasti nekoliko za daljnje korištenje.

Kombucha u staklenku i surfam

Nego hraniti kombucha

Tijelo, slično медузу, proizvodi napitak nije sam po sebi. U simbioze s njim na nižim ga slojevima, tamnije i gotovo neprozirne, селится velika kolonija kvasac mikroorganizama, koji će oživjeti hranjiva otopina, će ga učiniti ugodnijim za gljiva i korisno za djecu i odrasle. Nevidljiva bića ispuštati ugljični dioksid, koji je potreban meduza, газируя pri tome tekućina. Kako vaš ljubimac, tako i vojske bakterija koje žive pod sjenom слоистого kruga, potrebno je prehrana.

Najlakši sastav na kojem se mogu uzgajati zdrave japanaca – kvalitetan čaj sa šećerom. Važno je zapamtiti: na tijelo gljive ne smije dospjeti poput varenje i netopiva крупинки šećera. Upute za hranjenje скользкого ljubimca je jednostavan:

 • skuhati pola litre некрепкого slatki čaj;
 • cool čaj na sobnoj temperaturi;
 • pažljivo procijediti;
 • ispunite ljubitelj čaja dobivenim sredstvom;
 • nakon 4-5 dana tekućina se može isprazniti i koristiti;
 • umjesto слитого napitak dodajte u staklenku novi slatki čaj.

Kao isprati kombucha

Vaš ljubimac voli kupati. Oprati tijelo gljiva-meduze hladnom pitkom vodom potrebno češće nego što je toplije imate kod kuće. Vrućim ljetima to rade jednom u pet do sedam dana, jeseni i zimi je manje moguće – jedan ili dva puta mjesečno. Sipati u veliku količinu vode u zdjelicu, kante ili druge posude. Spustite natrag kućnog ljubimca, neka поплавает par minuta. Blagim pokretima ruke isperite gornju i donju stranu tijela. Ponekad ćete morati izbrisati pahuljice, povukli odozdo. Može se oprati gljiva-медузу pod vodom koja teče iz slavine, ali to bi nježno, pažljivo, da se ne nanese ljubimac ozljede.

Kombucha je u rukama osobe

Održavanje zdravlja kombucha

Za korištenje ljekovita piće donosi korist i zadovoljstvo, važno je znati kako se brinuti za čaj gljiva, podržava zdravlje ovog egzotičnog bića. Nekoliko važnih pravila će vam pomoći da:

 • nahrani ljubimca trebate samo svježim čajem;
 • posudu pokriti gazom, kako bi se zaštitili od prašine i muhe-дрозофил;
 • redovito vodite brigu o staklenku i купайте svoju медузу;
 • vodite brigu o od mehaničkih oštećenja;
 • pazite na temperaturu u prostoriji;
 • gledajte, nije se pojavio da li u tekućinu niti algi ili napad plijesni – u ovom slučaju грибу je potrebna hitna pomoć.

Raste japansku медузу samo još i zato što je otporna na različitim životnim напастям. Bolesnog ljubimca može izliječiti, a ponekad i pokojnika – oživjeti. Jednogodišnja je tijelo u stanju čak biti bez vlage neko vrijeme. Kako izliječiti ili se revitalizira suhu japanski gljiva – okupaj svaki njegov. Sve dok on uzima kadu, prevucite generalno čišćenje u kući. Pažljivo operite i dezinficirajte banci, pripremite svježi čaj, prvo malo. Kada je gljiva će doći u sebe – možete dodati još hrane.

Kalup u banci od gljiva

Kao размножить kombucha

Gljiva-meduza se razmnožava podjelom. Uz dobru njegu biće gradi sloj po sloj, neki od njih s vremenom počinju udaljavati od majčinog tijela. Da rastu novi gljiva, potrebno je odvojiti отслаивающуюся dio, noćenja u novu posudu s tea otopinom, brigu. Podijeliti tijelo ne može preko, грибная meduza pri tome neminovno propadaju. Ne treba razdvajati donji slojevi, koji su slabo čuvaju i dugo razbole.

Briga za čaj gljiva nakon dijeljenja

Za uzgoj mladog воспитанника upute nije potrebna. Ako ste shvatili kako da se brinu za čaj gljiva, raste novo za vas neće biti velikog rada. Ne isplati mladi отросток uranjati u veliku količinu čaja, neka svladati svoje pola litre otopine. Postupno količina tekućine može se povećati. Podjelom japansku медузу može pomladiti. Ako je okus napitka promijenio, skinite i izbaciti nekoliko donjih slojeva tijela gljiva. Gljiva zakuhati od mladi japanski meduze će vas oduševiti i zimi i ljeti.

Video: kako pravilno brinuti za čaj gljiva

Zanimljiv i koristan tijelo, slično медузу – japanski gljiva, živi u banci na kuhinjskom stolu. Za korištenje bića ne trebaju složene upute. S malim njegu on čini koristan napitak sličan zakuhati, pogotovo okus iz hladnjaka. Da необычному ljubimac je dobro živjeti s vama, saznajte pravila njegu japanski экзотом.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: