Kako sastaviti ponudu

Zadatak komercijalne ponude je u tome, što bi ga ne samo sa zanimanjem pročitali, ali i iskoristili ih. Podnijeti potencijalnom kupcu proizvod ili uslugu, описав sve pozitivne strane i prednosti, nije teško. Morate znati osnovna pravila kako sastaviti ponudu.

Što je poslovni prijedlog

Poslovna žena govori na telefon

To je dokument prodavatelja, obrazloženje i подчеркнутыми koristi za kupca. U njemu se utvrđuju osnovni uvjeti:

 • segment poslovnih aktivnosti;
 • osnovna načela poslovanja;
 • karakteristike predloženog proizvoda ili usluge;
 • uvjeti korištenja proizvoda;
 • politika cijena u suradnji;
 • pravni status i rekviziti tvrtke prodavatelja.

U klasičnoj formi ponudu o suradnji može biti navedeno na papiru u više listova. Ali u zadnje vrijeme prodavači koriste niz modernih alata i programa za privlačenje dugoročnih poslovnih partnerstava. Dokument može sadržavati:

 • logičke sheme;
 • slike, tablice;
 • dodatne materijale u ovisnosti od specifičnosti proizvoda.

Struktura dokumenta

Postoje predlošci, gotovi formulari dokumenata. Nadležno direktor ili marketer nikada neće dopustiti sebi uživati заезженными uzorcima. Kako uspješno prodavati, potreban je originalni pristup. Pripremiti materijale možete, koristeći određene strukture, ali prije pisanja teksta treba pristupiti s posebnom pažnjom. Ne boli dodati note originalnosti, koje su dopuštene u načinu podizanja ili iznošenja materijala.

U pitanju o tome kako sastaviti pravu komercijalnu ponudu, važna je i struktura ugovora: to može biti različit, ali mora sadržavati osnovne stavke. Preporučena mreža dokumenta, koji je siguran da će se priključiti kupca sljedeće:

 1. Naslov. On mora biti atraktivan i komercijalno, ne punim pojmova, odražava prirodu ponude.
 2. Оффер – to je dio koji odražava u korist kupca. On bi trebao da pročitati post do kraja. Osnovno pravilo je – sažetost.
 3. Uvjerenja. Odjeljak s primjerima, povratnim informacijama, linkovima na web stranice i klijente da koriste predmet ponude.
 4. Usporedbu. Ovdje je prikladno tablice o konkurentima.

Ne zaboravite uključiti u ponudu na sljedeće stavke:

 1. Poziv. U ovom dijelu je najvažnije, ne перехвалить proizvod, ne koristiti zajedničke i banalnim frazama, ne odstupi od teme.
 2. Ograničenja na vrijeme ili broj (ako ih ima).
 3. Pismo treba završiti, što ukazuje na kontakt podatke i pisanjem nježnosti zaključak (mogući rezultat zajedničke aktivnosti).

Kako izdavanje ponuda

Izrada komercijalne ponude

Načini registracije izravno ovisi o sposobnosti prodavača i sposobnosti za marketing. Također uzima u obzir publika (hladna ili topla), odobren budžet, razvoj komunikacijskih sustava. Osnovna načina čišćenja:

 1. Adresabilni, u pisanom obliku na papiru.
 2. U elektroničkom obliku (mogućnost da se vrati ilustracijama i video)
 3. U obliku promotivnih listu poklona ili knjižica.

Svaki način je dobar u zavisnosti od situacije, ciljanu publiku. Prvi slučaj je poželjno koristiti po dogovoru sa željama potrošača o sadržaju. To može biti klasični strogim ili s elementima logotipa za prepoznavanje dobavljača. U drugom slučaju, mogućnosti su manje ograničene. Tekst možete spakirati u živopisnu prezentaciju, smanjuje troškove slanja. Treća opcija je skupo, ali dugo akcije.

Kako pravilno sastaviti ponudu

Čovjek je ponudu

Za početak, da возносим potencijalni partner: oprema, tehnika, kućanski proizvodi, proizvodi za građevinarstvo, usluge ili mogućnosti sudjelovanja u natječaju. Jasno razumijevanje o tome što želite postići i dobro poznavanje predmeta ugovora će shvatiti što treba učiniti. Razmislite kako sastaviti ponudu s obzirom na značajke područja aktivnosti poduzeća prodavatelja i predloženi proizvod ili uslugu.

Konkretan primjer komercijalne ponude neće pomoći, izdvajamo posebno kada se radi o marketinškom ponudom. Glavni zadatak faze rada pri izradi se sastoji od nekoliko pozicije:

 1. Analize. Istraživanje tržišta, jasno razumijevanje potreba, strukture, segmenata, punina tržištu će omogućiti da se pravilno postaviti prioritete.
 2. Problem potencijalnog klijenta. Naglasak je na mogućnosti rješenja će biti da ukaže na vrijednost suradnje.
 3. Sposobnost prenijeti na odjel prodaje želja čelnika.

Na pružanje usluga

Kako biti ponuda za pružanje usluga? Usluga je uvijek неосязаема, u tome je složenost privlačenje potencijalnih kupaca putem promotivnoj oblika. Kada se konzumira usluga većina poduzeća i pojedinih građana oslanjaju na mišljenja, naši kolege, prijatelji. Ponekad složenost nastaje kada долголетних odnosima s rivalom, čak i na štetu kvalitete, moderan pristupa. Nudeći pružanje usluga, glavna pozornost treba posvetiti офферу i komparativne analize sa konkurencijom, navedite prednosti rada izravno s vama.

Ponuda za isporuku robe

Kako napisati ponuda za isporuku robe? Vozila tvrtkama važno staviti naglasak na održavanju jamstva proizvoda prilikom prijevoza, poštivanje rokova. Detaljan opis pomoći potrošaču odlučiti kada prvi pogled na žalbu. Uz ovaj odjeljak prometne dostava ne mora biti snažno širiti. Najbolje prikazati logistiku u obliku sheme, a pogodnosti u obliku tablice. Uključiti ili ne postoji stavka o odgovornosti za kršenje rokova isporuke – sporno pitanje, bolje je razgovarati o ovom bod pri izradi ugovora.

Poslovna ponuda o suradnji

List papira i olovka

Kako napraviti ponudu o poslovnoj suradnji više atraktivan i učinkovit? Posebnost je:

 1. U dubljem istraživanju tvrtke, gdje će biti poslan email. Važno je da se obratite osobi ime i prezime, jasno iznositi suština ponude.
 2. Potrebno je navesti odakle informacije o tvrtki.
 3. Navesti podatke o sebi i svojim iskustvima.
 4. Nužno je naglasiti ozbiljnost namjere, uvjerljivo tvrditi korist suradnje za obje strane.
 5. Odrediti kakav odgovor želite dobiti.

Ponuda za oglašavanje

Oglašavanje – sastojak svakog uspješnog poslovanja. Uzimajući usluge trećih za oglašavanje na stol za nadzornika često dobiva mnogo dokumenata. Tvrtka nudi usluge oglašavanja, mora biti sposoban predstaviti sebe. Zahtjev za kreativnost i pismenost ima veći uspjeh. Dekoracija iz ponude, oglašavanje može biti odlučujući. Ne može se isključiti specifičnosti potencijalnog kupca i stavove podnošenja oglašavanje. Drugo – mora navesti širu publiku i napraviti naglasak na individualnost. Odrediti mjesta događaja uspješnih aktivnosti.

Video: kako napisati ponudu

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: