Kad dijete počne sjediti

Prvih šest mjeseci dijete vidi svijet samo iz ležećem položaju. Za to vrijeme, beba je već naučila prepoznati mama, sigurno držati glavu, hvatati rukama igračku. Takve vještine su vrlo važne za njegov budući razvoj. Bliže полугоду dijete želi promijeniti položaj svog tijela u uspravnom i sami naučiti sjediti.

U kojoj dobi dijete počne sjediti

Mala djeca sjede

Kada djeca počinju sjediti? Općenito je prihvaćeno da je u 6 mjeseci dijete treba učiniti sami, a tek onda početi puzati, ali je bilo vrlo vješt liječnik će vam reći da to nije tako, i formiranje svake dijete ide isključivo individualno. Sada djeca vrlo brzo razvijaju i imaju bebe koje sjede prije полугодовалого dobi, i to se smatra normalnim. Pomoći sjediti dijete, ako je sami nisu to učinili, potrebno je, počevši od pola godine, ali ne i ranije, i nemojte se previše žuriti događaj, jer to može nauditi djetetu.

Kada dijete može biti

Kralježnice i спинные mišići trebaju postati snažnija od vremena kad dijete počne sjediti. Ako se to ne dogodi, onda je poremećena prirodna struktura kralježnice, što dovodi do tragičnih posljedica kasnije, kada dijete odraste. Mogu se pojaviti problemi sa zdravljem ne samo s leđima, ali i s unutarnjim organima, jer je svima jasno da je kralježnice – to je temelj našeg organizma. Za djecu u prvoj polovici vrlo korisno napraviti razne masaže i gimnastika za bebe, koja pomaže jačanje leđa.

Djevojčice

Djevojka sjedi

Mnogi postavljaju pitanje o tome na koliko mjeseci mogu se saditi djevojčice? Postoji mišljenje da se djecu ne može присаживать vrlo rano i to će vam potvrditi bilo koji pedijatar. A to je zbog činjenice da je kod djevojčica opterećenje je ne samo na kralježnicu, ali i na organe male zdjelice, što obično dovodi do nepravilnog formiranja, a kasnije u različitim uvjetima pa čak i do neplodnosti. Kada dijete će biti spremni sjesti, a to je oko 6-8 mjeseci, onda će početi posegnuti za бортикам kreveta, tražeći podršku, ili legne na bok, oslanjajući se na ručku, da zadrži ravnotežu.

Dječaci

U koliko mjeseci mogu se saditi dječaka? Kao i sa djevojčicama ne košta jako požurite se to učiniti. Čak i ako ste кроху обкладываете jastuka sa svih strana, opterećenje na kralježnicu i dalje će biti veliki, a slaba zoft grudi stanica će ometati dijete pravilno disati. Vrijedi čekati trenutak kada se dijete sam htio učiniti prvi pokušaji i потянется po vašim пальчиками ili, kad dijete počne sjediti sama. To se događa nakon 6 mjeseci, kod nekih se to događa bliže 8-9 mjeseca. Smatra se da što je dijete veće, kako kasnije on pokušava sjesti.

Što je opasna prerano усаживание

Хлопчик сидить

Pedijatri tvrde da se, ranije nego što je do 6 mjeseci, dječji organizam nije spreman na ono, da samostalno sjediti. Vrlo slabe mišiće leđa, неокрепший kralježnice djeteta može dovesti do nepravilnog formiranja ne samo držanje tijela, ali i tijela unutarnjih organa. Odmah na to ne možete obratiti pažnju, jer beba će izgledati zdrava, ali problem može da se pojavi u školi i u tinejdžerskim godinama. Tek kad beba sama počne sjediti, liječnici preporučuju высаживание bebe u hodalice, stolice ili kolica u sjedećem položaju i samo na kratko vrijeme.

Kako učiti dijete sjediti samostalno

Dobro, kad dijete počne samostalno sjediti, ali ako se to ne dogodi u 6 mjeseci, roditeljima može рекомендоваться kupanje bebe u odrasloj kadi, ispunjena do vrha vodom, s krugom oko vrata ili posjete bazen. U vodi dijete aktivno chatters noge, ručke, čime treniranje mišića cijelog tijela, razvijanje fizičkih sposobnosti. Kako naučiti da sjedne dijete? Za početak potrebno je ojačati mišiće kod beba putem masaža i posebnu gimnastiku. Vrijedno je zapamtiti, da su sve vrste nastavu i vježbe su najbolje provoditi u obliku igre, kada je beba mirna.

Vježbe za učenje bebe

Mama se vježba s djetetom

Vrijedno je zapamtiti, da svaka vježba mora raditi ne više od 5 puta, a ako vidite da je dijete vrlo ugodno, onda je bolje odustati od njega, ili da se odgodi sjednice za drugi put. Nikada neće doći na naplatu, ako se dijete loše osjeća, uzrujan ili želi spavati. Beba ne bi trebao osjetiti da ga nasilno tjeraju da to radim, jer onda to neće donijeti dobra. U nastavku slijedi gimnastika za novorođenče, koji će ojačati mišiće, za dijete je u mogućnosti samostalno sjediti:

  1. Dijete leži na leđima. Pažljivo izvadite ga za noge, noge su ravne, ne сгибались u krilu, дотягиваемся носочками na носику.
  2. Radimo prva vježba, samo do nosa dijete ne дотягиваемся.
  3. Za sljedeće vježbe potrebno je dati djetetu čvrsto uhvatiti za svoj znak ploča prste. Kada dijete će dobro biti, polako podignite ga do sjedeći položaj, nakon čega je polako spustite unazad. Pazite da se dijete ne bi vas, jer može teško pogoditi glavu ili leđa.
  4. Nastava na posebnom velikom lopte za fitness također biti koristan. Za to stavite dijete na loptu trbuhom prema dolje i drži za tijelo, samo покачивайте prema dolje, prema gore i prema van.
  5. Slično prethodnom, vježba se može izvesti s loptom, samo stavljanjem djeteta na naslon. U tom položaju je bolje ne činiti oštar nagib, a glatko njihanje кроху.

Video: u koliko mjeseci beba počinje sjediti

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: