Эспандер za ruke

U mnogim energetskih vježbi važnu ulogu za uzimanje maksimalne težine igra snaga хвата. Malo tko od sportaša posvećuje vrijeme obrade prstiju, šake, podlaktice, tako da je potrebno koristiti simulator za ruke эспандер. Plus takve studije u tome što je provesti ih može u bilo koje vrijeme, pa čak i u javnom prijevozu.

Što je karpalnog эспандер

Karpalnog эспандер

To karpalnog simulator predstavlja različite modifikacije uređaja koji pomažu povećati snagu хвата, ojačati prste. Ime je dobila, jer u većoj mjeri koristi mišiće šake. Projektil može imati različite vrste ili oblika, ali cilj je uvijek na vježbanje nepromijenjenim mišića. Obično, to je mini-simulator, koji se nalazi u дамскую torbu ili čak u džep. To omogućuje pumpa ruke u bilo prikladnije vrijeme.

Korist

Sustavno i redovno izvođenje vježbe će pomoći da se razvije podlaktice, koji igraju važnu ulogu tijekom treninga velike mišićne grupe: grudi, leđa. Glavni koristi od takvih aktivnosti – sportaš prestaje razmišljati nad sadržajem projektila i prebacuje pozornost na poštivanje tehniku izvođenja vježbe. Pri tome se čovjek počinje osjećati napetost u ciljanim mišićima, jer podlaktice isključeni iz lanca «mozak-mišić», što je nemoguće postići pri slabom хвате.

Među gostiju javlja mišljenje, da je učinkovitost školski oblik za ruke, nije potvrđena, ali za nekoliko desetljeća, on je ostao najpouzdaniji machine za podlaktice. Postoji nekoliko vrsta ovog projektila, ali nedovoljne učinkovitosti, a još više šteti – ne. Opasnost može predstavljati samo korištenje previše složene opcije эспандера koji može uzrokovati pritisak, ruptura mišića.

Koji mišići razvija

Simulator za zapešće doprinosi jačanju muskulature šake, podlaktice, ramena. Ne mora se nužno koristiti simulator za pumpanje mišića, to može biti izvrsno sredstvo za zagrijavanje, zagrijavanje ramenog pojasa i ruku. Na primjer, guma эспандер-prsten jednako dobro odgovara muškarcima i djevojke, da ga čak nazivaju djetinjasto. Međutim, rast mišića je moguće samo uz redovite treninge s эспандером visoke tvrdoće.

Vrste эспандеров

Vrste školjaka

Svaka osoba različita razina snage хвата, tako treba odabrati odgovarajuće opreme za nastavu. Za to su stvorene različite vrste škola oblika, koji su sposobni pružiti različite opterećenje. Birati ih je potrebno, na temelju osobnih iskustava, opterećenje mora biti takav da nakon vježbanja osjetio umor i napetost mišića. Do najčešćih opcije uključuju:

 • gumena эспандер-prsten;
 • proljeće;
 • gyro light samo trener za ruke;
 • podesivi эспандер za ruke.

Gumena эспандер

Najpovoljniji po cijeni i načinu primjene – gume эспандер za prste. To je uobičajena prsten (ili kako je neki nazivaju, «bagel»), koji se moraju staviti u ruku i stisnuti. Gumena эспандер je najpouzdaniji i najjednostavniji izbor projektila. Pronaći ga nije teško u bilo kojoj trgovini sa спорттоварами. Vjerojatnost razbiti ili prekinuti ga izuzetno mala, ako ne i staviti sebi kao cilj. Ga je lako sakriti u džep i koristiti u svakom trenutku:

 • dok se vozite u metro, trolejbus, autobus;
 • na poslu za vrijeme pauze;
 • na povratku kući;
 • tijekom šetnje s prijateljima.

Gumeni prsten

Učinak treninga ispada točno isto kao i s drugim vrstama эспандеров. Jedini ozbiljni nedostatak – nedostatak podešavanje tvrdoće. Opterećenje će biti kreiran je uvijek isti. To je dobro za zagrijavanje, ali loše je pogodan za povećanje snage хвата, za ovu složenost izvođenja vježbe treba napredovati. Izlaz može postati kupnja nekoliko prstenova s različitim krutosti.

Proljeće

Dizajn ovog projektila sastoji se od dvije ručke, između kojih se nalazi opruga. Ovi amortizeri razlikuju od gume «бубликов» za ruke, imaju širi raspon mogućeg opterećenja. Pronaći medusobno projektil je također jednostavno. Postoji nekoliko mogućnosti za korištenje simulatora, da pomaže mijenjati opterećenje u zavisnosti od položaja ruku.

Treba odabrati branded model. Nekvalitetan amortizeri ne podnose stalnih treninga i pucaju kroz 2-3 mjeseca. Dobro se pokazao model od Torneo i Captains of Crush. Na плюсам kao amortizeri uključuju:

 • dugi vijek uporabe;
 • širok raspon opcija krutost;
 • visoka kvaliteta.

Пружинний projektil

Podesivi

Najveća funkcionalnost imaju kontrolirano karpalnog эспандера. U modelima ovog simulatora imate nekoliko opcija razina opterećenja za ruke. U svim ostalim svojim karakteristikama je sličan sa drugim modelima amortizera. Glavni plus za ovu projektil za ruke – sposobnost napredovati u treningu. Početi treba s minimalnim krutost, postupno povećavajući ga. Vrijednost prilagođenog эспандера iznad drugih, zbog veće funkcionalnosti i pouzdanosti. Koriste ovi simulatori za ruke profesionalci, za početnike, oni se ne uklapaju.

Kako odabrati ručno эспандер

Zbog velike raznolikosti vrsta эспандеров javlja složenost s izborom odgovarajući model. Prilikom kupovine morate osloniti na čvrstoću, koja utječe u kilogramima. Ako ste nikada nije imao takvog treninga, a zatim se početi svoju izravnavanje treba pomoću gumenog prstena. Cijene su jeftini, tako da možete kupiti odmah dva, jedan je bio za desnu ruku, a drugi za lijevu. Tako ćete moći da se izvode vježbe u isto vrijeme.

Većina sportaša s iskustvom stane zatvarači model simulatora za ruke. Najbolje je odabrati proizvod s mogućnošću regulacije tvrdoće. To će pružiti mogućnost da samostalno odabrati potrebne teret i napredovati. Obavezno prije kupnje uzmi projektil u ruku i provjerite, da li je prikladan im da uživaju. On ne mora выскальзывать ili biti previše težak, dobar эспандер stane u džep jakne.

Gdje kupiti i koliko košta trener za ruke

Čovjek trenira četke

Najlakše je kupiti i gume эспандер, to se prodaje u bilo kojoj trgovini sportskom opremom. Cijena takvog trenera je ne više od 100 hrk po komadu. Malo skuplji stoje zatvarači mogućnosti projektila. Odabrati poželjno branded model. Cijena proizvoda najpopularnijih proizvođača sljedeća:

 • Torneo karpalnog proljeće s podešavanjem od 700 rv;
 • Svaki Prst Torneo – od 940 godine;
 • CAPTAINS OF CRUSH GUIDE (proljeće) – od 1700 g.

Kako pravilno vježbati

Važan uvjet za хвата, pristojan ruski богатыря – učestalo ponavljanje kompresije s visoke otpornosti. Većina mišićnih vlakana podlaktice odnosi se na spor vrsti. Trening s эспандером s pravom pristupa razmatra ne samo podlaktica, kist, ali i druge grupe mišića. Za efikasan rad potrebno je naučiti nekoliko vježbi i sljedeća načela rada sa projektil:

 1. Što je veća krutost, veći učinak.
 2. Svaku vježbu treba ponoviti 5 do 15 puta.
 3. Prije rada sa projektil, visoke tvrdoće treba obavezno da se zagrije na više mekani proizvodu.
 4. Vrijeme za oporavak mišića četke – od 3 do 5 dana nakon mukotrpan trening.
 5. Pokupiti radnu krutost projektil je potrebno za svojim osjećajima, ne čineći popuste i pogodnosti.

Ručni эспандеры

Vježbe

 1. Za pol minuta treba napraviti 100 сжатий do kraja, nakon toga dati ruci opustiti 3-5 min i ponovite vježbu. Izvršiti potrebno 3-7 pristup.
 2. Ova vježba je ista kao i prva, ali u slobodno vrijeme potrebno stalno sklanjati эспандер u ruci.
 3. Stisnite эспандер za ruke i držite dok se prsti sami nisu ravna. Ponovite 5-7 puta.

Video: učinkovite vježbe s кистевым эспандером

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: