Бесперебойник za računala

U svakom modernom domu ima osobno računalo kojemu je za rad potrebna struja. U mreži često se događaju promjene napona ili iznenadni nestanak svjetla. Takvi slučajevi mogu dovesti do kvara opreme ili gubitka podataka, ali bi to izbjegli možete, ako se koristi jedinica neprekidnog napajanja za računala.

Što je neprekidni izvor napajanja za vaše računalo

Neprekidni izvor napajanja za vaše računalo

Princip rada UPS-a se gradi na korištenje releja i autonomno napajanje. Oni pružaju pouzdan rad RAČUNALA prilikom priključivanja na mrežu. Uređaj se akumulira u sebi količinu energije i kada se isključi svjetlo бесперебойник za računalo uključuje hitne blok i перекладывает cijeli krug na njega. Vrijeme rada UPS će biti dovoljno za spremanje podataka na RAČUNALO i sigurno zaustavljanje. Бесперебойник djeluje kao stabilizator, ublažava nestabilan napon, da biste zaštitili tehniku od kvara i potrebe za kupiti nove dijelove.

Kako može biti jedinica neprekidnog napajanja

Proizvođači proizvode nekoliko varijanti бесперебойников za računala, koje se razlikuju po svojoj moći i funkcionalnim sposobnostima. To je učinjeno kako jasna segmentacija proizvoda po vrijednosti i potrebama kupaca. Luče tri glavne vrste modernih UPS:

 • interactive UPS;
 • back-UPS s prebacivanjem;
 • industrijski on-line UPS.

Interaktivna jedinica za neprekidno napajanje

Takav бесперебойник za vaše računalo nalazi se u srednjoj cijena području. Koristi se u ured i lokalnim mrežama. Stabilizacija ac napon zahvaljujući автотрансформаторов će se odvija postupno. Oni imaju znatno veći domet od back-UPS. Linearno –interactive UPS podnose velike ulaznih napona i prijelaz na punjive baterije ne treba. Do kontra može se pripisati veću vrijednost.

Blokovi besprekidnog napajanja

Backup

Rezervirajte бесперебойник ili s prebacivanjem. Najpopularnija među korisnicima kućnih računala. Takvi modeli imaju jednostavan skup funkcija, malih dimenzija, niske cijene. Do kontra treba pripisati činjenica, da su u stanju stabilizirati napon samo pri malim перепадах, a vrijeme trajanja baterije ne traje više od 7 minuta. Prilikom bilo kakvih problema s dovodom električne energije UPS-a počinje pisak i prevesti na PC napajanje iz baterija.

Online jedinica neprekidnog napajanja za računala

Za velike mreže koriste industrijski mogućnosti бесперебойников, koji se koriste na skali – On-Line UPS. Imaju takve modele modernih tehnologija dvostruke konverzije napona, pružaju maksimalnu razinu zaštite. Za osobna računala, ova opcija će biti previše težak i skup, a koristi ga za održavanje rada poslužitelja, radnih stanica, zahtijeva visoke kvalitete mreže.

Kako odabrati UPS za računala

UPS, za računala

Prije nego što spojite бесперебойник na računalo, trebali biste shvatiti, model koji želite kupiti. Za odabir UPS postoje određene parametre i kriterije koje mora zadovoljiti. Do glavne karakteristike su:

 • izlazna snaga;
 • cijena;
 • izraženu vrijeme rada;
 • dimenzije.

U većini slučajeva obični korisnici kupuju UPS, radi se moći sigurno kompletan rad računala i spremite sve podatke. Zaštitu od udara sada dovoljno i u same detalje PC, u nekim čak i vrijedi poseban relej na šalter. Ne može se reći da na neki određene modele treba dati prednost, jer pod istim karakteristikama su u istom cjenovnom segmentu.

UPS, za računala

Kupnju je najbolje napraviti u trgovini, gdje se daju jamstvo na uređaj najmanje godinu dana. To trajanje je povezan s vijekom trajanja akumulatora, koji čini pola cijene samo бесперебойника za računala. Prije kupnje UPS-a treba izračunati koliko snage zahtijeva vaš sustav za održavanje života. Nakon toga možete da pogledate pregled na uređaj s odgovarajućim parametrima na internetu. Primjer odabira UPS za kućnog računala:

 1. Na primjer, ukupna snaga RAČUNALA iznosi 440 W, u koji je uključen sustav jedinica i monitor. Minimalna snaga UPS-a iznosi 630 VA (volt-amper).
 2. Proizvođači preporučuju uzeti model sa rezervom 20%, za mogućnosti povećanja opterećenja pri апгрейде dijelova, tako da je potrebna opcija 800ВА.
 3. Imajte na umu da VA ne iznosi W. Da biste dobili ватты, potrebno VA pomnožiti sa 0,6. Ispada da je 880 WA će biti jednak 480 W, koji su potrebni za računala.
 4. U nekim slučajevima na uređaju odmah navedena snaga u W, ostaje samo opciju kupiti dionice na 20-30%.

Бесперебойник za računala

UPS pc: cijena i proizvođači

Pronaći kvalitetan бесперебойник možete u supermarketima kućanskih aparata, specijaliziranim trgovinama računalne opreme ili na internet-stranicama. Izrazito se ne preporučuje uzimanje takvu tehniku na masovnim tržištima. Na današnji dan za digitalne tehnologije preporučuju korisnici ove tvrtke proizvođača:

 1. Ippon. Model 800 VA vrijedi od 5 600 do 7000 p, 1000 VA od 11000 do 12000 godine
 2. APC. Model na 700 VA nude od 3000 do 9000 rv Mogućnosti na 1100 VA od 8.000 do 10.000 ns
 3. Powercom. Po mogućnosti na 1100 VA traži od 8500 do 12000 g. Modela na 800 WA od 3000 do 5000 n.

Može se primjetiti, da je politika cijena pri istoj snazi gotovo sve top-end tvrtke odgovara. Prilikom odabira valja se osloniti na dostupnost jamstvo, dimenzije i dizajn, tako da uređaj ne выбивался iz ukupne slike vašeg interijera. Ako primijetite da je cijena znatno niža, nego što nude drugi trgovine, znači, ili UPS-a već je u upotrebi, ili ga se kvaliteta ne može biti zajamčena.

Video: kako pravilno odabrati бесперебойник za dom

Naši

Oleg, 26 godina:Svoj prvi бесперебойник kupio još daleke 2000 godine, kada je svjetlo отключали svakih nekoliko sati. Rješenje je došlo nakon što je spalio grafička kartica. Sada sam se opet vratio na ovaj uređaj, jer se cijeli moj rad se odvija na računalu, a ako nemaju spremiti dokumente, morati ponoviti gomila posla. Koristim APC UPS-a.

Anton 22 godine:Na poslu stalno nešto popravak zgrade, i često računalo se ponovno pokreće. Nije to tako strašno za PC, koliko za moj rad, tako da je stekao za sebe osobno u ured UPS 900 W, bilo isključivanje svjetla više ne boji. Prodavatelj preporučio Powercom, dok da su svi zadovoljni.

Ženili, 40 godina je Bio period kada stalno ugasio svjetlo, u neposrednoj blizini doma hodala je aktualnost. Nakon sljedećeg uključivanja računala izdao je čudan zvuk i više ne uključivanja. Ispostavilo se da je izgorjelo napajanje i matična ploča. Nakon tog događaja kupio sebi UPS Ippon, kako bi zaštitili svoje RAČUNALO. Njegova cijena je znatno niža nego kupnja novog PB i matičnu ploču.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: