30 mjesta za učenje stranih jezika

Koliko je u svijetu jezika? Pitanje je zanimljiv i složen. Jezikoslovci još uvijek ne mogu dogovoriti: neki se drže mišljenja da je u svijetu oko 3000 jezika, dok drugi tvrde – ne manje od 6.000. No, u stvarnosti, ove velike brojke svode se na 95 službenim jezicima.

Naučiti strani jezik tečno sanjaju mnogi. Netko to uspije, ali većina nas prolazi kroz zajedničku obrazovnu program u školama i naknadne učilištima, počinju gubiti «svoje bivše jednostavnost». Uglavnom u ovu grupu spadaju ljudi, zanimanje i mjesto stanovanja koje ne uključuje svakodnevnu upotrebu ispitivanih jezika u praksi. Ali ako postoji želja da se usavršavaju, načine mora postojati!

U sljedećoj izradi nudimo vam 30 besplatnih resursa za učenje stranih jezika. Na ovim stranicama vam pomoći će da se bave gramatikom, naučiti uočiti jezik u uho, a znatno će proširiti vokabular. Možete isprobati već danas. Izaberite!

Engleski

engleski jezik

List-english.ru — iscrpan izbor materijala za učenje engleskog: usluge, on-line rječnike, škole i tečajevi, forum, poduke, testovi, knjige i udžbenike, igre, aplikacije za iPhone i Android, YouTube kanali, savjeti, poglavlje «Fokus», podcasti i ostale

Englishtips.org — svi engleskom udžbenike i more knjiga za download. Zgodan tražilice — ovdje ćete uvijek naći ono što tražite.

Bbc.co.ru — u odjeljku Learning English objavljuje video i аудиоуроки engleskog jezika, zanimljive testove, priča o kulturi i tradiciji engleskim zemalja. Ovaj trening je resurs dostupan na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Google+. Članovi zajednice «Učite engleski sa Bi-bi-si» raspravljaju jezične tendencije, nijanse prijevoda i ostale

Real-english.com stranica nudi razne materijale za učenje: lekcije, članke i video. Prije početka sjednice može se odabrati u gornjem desnom kutu prikaza stranice na ruskom.

Elllo.org — diva online biblioteka podcasta na različite teme. To je pravi božji dar za učenike s prosječnim razinama. Za produktivan rad prvo morati riješiti s navigaciju. Živa je, ispise i objašnjenja (na engleskom). Ovdje se također mogu usporediti različiti izgovor: kanadski engleski, australski i tako dalje

Francuski

francuski jezik

 

Studyfrench.hr — najbolji ruski izbor za početak. Bit će vam lakše nositi se s suptilnosti francuske gramatike na maternjem jeziku. U nastavi će vam pomoći: tutoriali, poduke, forum, testovi, razgovorni klubovi i sl.

Bbc.co.uk — air FORCE nudi interaktivni video tečaj francuskog. Usput, svi objašnjenja ovdje na engleskom: na kraju se može podići znanje odmah na dva jezika.

Laits.utexas.edu/fi — multi-faceted resurs koji je stvoren na bazi najboljih obrazovne prakse. Ovaj site je popularan kod studenata i nastavnika, programera, umjetnika i inženjera. Možete naći pomagače širom svijeta, a i ovdje okupila velika biblioteka materijala: vježbe po gramatici, video, audio, glazbena biblioteka.

Polyglotclub.com na web stranicama moći ćete razgovarati s izvornim govornicima, koji će vam pomoći svladati francuski izgovor i naučiti kako pravilno percipirati govor na sluh. A ti, zauzvrat, pomoći dakle francuski, koji studiraju hrvatski jezik, vježbati svoje vještine.

Auberge.int.univ-lille3.fr — ovaj resurs će biti vaš pomoćnik u usavršavanju gramatike, govornog francuskog i аудиовосприятия. Stranice će biti koristan svima koji žele studirati ili raditi u Francuskoj. Ovdje ćete naučiti u praksi otvoriti račun u banci, razgovor s liječnikom, traži

stan, itd.

Njemački

njemački jezik

German.about.com — multi resurs sa mnoštvom particije i opsežnu biblioteku materijala: rječnik, gramatika, vježbe, nastavnici i prevoditelji, аудиотренинги za razvoj sluha i izgovor, predavanja i tečajevi, rad u Njemačku i ostale

Dw.de — njemačka, međunarodna телерадиокомпания Deutsche Welle nudi razne materijale za učenje, u vatrozidu za gramatičke vježbe, on-line tečaj i vijesti u mp3 formatu.

Mediasprut.hr — tematski katalog linkova na ruski, njemački i drugih inozemnih web stranice koje pomažu učiti i usavršavati jezik.

Deutsch-uni.com.ru — zanimljiv izvor za sve koji vole učenje jezika u standardnim i neobičnog oblika. Osim velike baze gramatike, na stranicama možete pronaći zbirke izreka i izreka poznatih ljudi, smjernice prase i nastavnici njemačkog jezika, smještaj za mladence videos, vijesti i ostale

Speakasap.com — na web stranici ponudio odličan program «Njemački jezik za 7 lekcije», razvijen Еленой Шипиловой. Jednog dana, ona je i sama bila dovedena u situaciju kada ste morali naučiti jezik za intervju za posao za 2 tjedna. Svakako pogledati svoje lekcije — samo korisne informacije.

Španjolski

španjolski jezik

Hispanistas.hr — odličan resurs. Ova zajednica će podržati početnike i da će biti korisno stručnjacima. Članovi Hispanistas – cijela vojska istomišljenika iz cijelog svijeta koji su spremni pomoći u prijevodu, podijeliti metode učenja ili ujediniti napore u živom zajedništvu (chat i forum). Vi ćete biti u mogućnosti iskoristiti bogatu kolekciju programa, tekstova i video (geografija, povijest, recepti i tečajeve plesa), medijska biblioteka (knjige, pjesme, filmove, tisak). Tu su i vodiči za djecu.

Dirae.es — vrlo zanimljiv i koristan rječnik. Ulazite u tražilicu redak neko spanski riječ i dobiti puno informacija na zahtjev: sve postojeće vrijednosti, povijesna i ostale

Lingus.tv — resurs je prikupljeno video za različite razine. Jako puno svakodnevnih dijaloga, da je video u prilogu tekst i španjolski-engleski prijevod.

Recursosdidacticos.es — veliki «banka» nazivao tekstova. Svi tekstovi su podijeljeni po žanrovima (priče, pjesme, пьсы, članci i slično). Dostupni formati za sve uređaje: prijenosna računala, tablete, smartphone. Možete početi učiti od najčitanijih i najpopularnijih — mas leidos i mas valorados. Ako želite korisnici mogu dodavati svoje tekstove.

Spanishgrammarguide.com — praktičan i jednostavan on-line udžbenik španjolskog. Bit će koristan svima koji se može čitati na španjolskom i posjeduje osnovnim znanjem.

Talijanski

talijanski jezik

Koprene.racocatala.mačka — prekrasan talijanski stranice poziva sve koji žele unaprijediti svoje gramatike i vokabulara. Ovdje možete učiti talijanski u zabavan način. Osim svih vrsta nastavnih audio i video materijala, zbornik testovi, poslovice, pjesme i igre.

Studyitalian.hr — koristan i praktičan izvor, gdje svaki početnik će pronaći željeni dio: tečajevi, poduke, učenje online, individualno učenje talijanskog, forum i biblioteka.

Dizionario.rai.it — multimedia rječnik, pravopis i izgovor.

Book2.de — veliki resurs nudi koristiti metodu book2, koji uspješno kombinira audio i tekst za učinkovito učenje. Nastavni plan i program sadrži 100 lekcija, dajući priliku novak je znatno napuniti vokabular. Materijal može se preuzeti sa prijevodom i bez. Osim talijanskog, na raspolaganju je još 49 jezika.

Initaliano.hr — odličan resurs koji sadrži gramatičke opise, tekstove različite razine složenosti, video i pomagala za učenje djece. Možete vidjeti vijesti i započeti jutro s izreke ili šale na talijanskom jeziku.

Češka

češki jezik

Lingvisto.org — sve osnove češkog jezika u svakodnevnoj materijalima: gramatika, rječnici, pravila izgovora, dijalozi i разговорники, usporedna, kao i veze i čitanje metodom Ilija Franak.

Kurz Češtiny — dobra slaganja видеоуроков za početnike. Materijal izlaže u dostupnom obliku, može iščitati mnogo potrebnih informacija.

Czechprimer.org — vrlo zanimljiva stranica. Smiješne slike sa озвучиванием će vam pomoći da značajno napuniti vokabular u obliku igre. Usput, pozovite djecu, pridružite se zabave.

Czechclass101.com — u resurs prikupljeni audio i video tutoriali za početnike. Na njih možete dodatno preuzeti transkripcije, prateće materijale i probne naloga.

Сzech-in-prague.cz — autor stranice Jana Славикова živi u Pragu i predaje češki 2008 godine. Možete se upisati na dnevni sat ili скайпу: nude sve razine složenosti. Osim toga, na portalu okupilo se mnoštvo materijala za samostalno učenje: audio i видеоподкасты, dijalozi, frazemi, objašnjenje gramatike, članak o češkoj kulturi i korisne linkove.

Učenje jezika je proces koji zahtijeva svakodnevnu pozornost. Ako nemate vremena za svladavanje velikih količina informacija, možete početi s malim. Na primjer, stalno pogledajte kratki video ili napuniti vokabular u obliku igre. Važno je da se proces učenja je za vas zanimljivo je i razumljivo. Ali dio marljivosti i upornosti također, neće biti viška.

Ako je ovaj izbor je pokazao vam je koristan molimo vas da ga podijelite s prijateljima.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: