Opis pro дятла

Djetlići žive u gotovo svim dijelovima svijeta, i oni su nastanjeni i u ruskim šumama. Svi koji vole lutati po šumi, ne jednom čuli poznato lupanje na kori stabala. I čini se da bez toga kucati i šuma dokazuje prazno, nešto što se ne propušta u ovoj prekrasnoj šumi tišini.

Djetlići — to su ptice ne vrlo velike veličine, imaju kratke noge, jako oštre kandže i ,naravno, vrlo čvrst i jak kljun. Jaki kljun pomaže дятлу ih rade ,čime se oslobađa stabala od štetnika.

opis ptice djetlić

Vrlo je zanimljivo, da je jezik kod дятла je pružio u dužinu, a sa svake strane ima nekoliko hard trnja, oštrih poput strijele im djetlić može ući u bilo koji otvor , kako bi dobili od tamo insekata, a oštre kritike нацепляют ih na jezik.

Djetlić — ptica šumarstvo ,nastoji što je moguće manje, prikazuju se, leti s drveta na drvo, da ga dobro čuje, ali gotovo nikada ne vidi. Зацепившись svojim oštrim kandžama za kore drveta, to savjesno obavlja svoj posao, štedi stabala od štetnih insekata u svim fazama razvoja, istovremeno i večere omiljeni obrok.

Ali se hrane djetlići ne samo kukaca, ali i bobicama, kao i sjemenkama biljke. Djetlići ne samo mogu prilijepiti na drveće, ali i trčanje веткам. San djetlići u дуплах zelenila, na zemlju gotovo nikada, ne spuštaju u дупле djetlić ugodno gnijezdo. On выстилает dno, male щепками i odlaže tu od tri do osam jaja. Kao i kod mnogih drugih ptica, jaja высиживают oba roditelja. Pilići nalaze u gnijezdu, pod nadzorom roditelja oko tri tjedna, a zatim ga napustiti i početi svoj život odrasle osobe.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: