Zaštita prava dužnika

Banka-to je organizacija u kojoj rade stotine zaposlenih, deseci odvjetnika. Ovdje ispunjen, sustav interakcije s dužnicima. Čini se da тягаться s ovog махиной nemoguće. Mnogi odustaju već na početku puta.

Međutim, zaštita prava dužnik je sasvim pravi.

Banka jači

Pasivna pozicija građana igra na ruku samim bankama. To je razlog zašto djelatnici kreditne institucije često idu na kršenje prava dužnik. Gotovo sve njihove akcije percipiraju kao должные. Prva stvar koju trebate učiniti je da biste dobili osloboditi od pesimističan stav, banka je jači, ali on ima svoje «bolne točke». Mi ćemo vršiti pritisak na njih.

Središnja banka

Mnogi koji ne zna da on postoji, ali malo tko razumije, nego se bavi ova struktura. U stvari, Središnja banka vrsta kontroler. Najvažnije je da on ne samo daje i povuče dozvola, Središnja banka je dužan odgovoriti na svaku izjavu o kršenju banke zakona i kršenje prava građana. Среднестатистическому s prosječnom čovjeku i u glavu ne dolazi, da mogu pisati o svojim problemima u Središnja banka.

Međutim, to je jedan od najefikasnijih načina. Nakon primitka izjave Središnja banka zahtijeva pojašnjenje iz banke. U slučaju potrebe da se provodi provjera, a to je, za kreditnu instituciju suočava s ozbiljnim problemima.

• izjava poslati preporučenom poštom,

• прикладываем dokumente koji potvrđuju poziciju, ako ih ima,

• изложим kratko i na posao, manje emocija, više činjenica,

• ne zaboravite navesti svoje kontakt podatke.

Glavni ured

Ako komunicirate sa zaposlenicima podružnice ili predstavništva banke, onda je vrlo učinkovit način uputiti u glavni ured. U ovom slučaju, ne zaboravite da se pripisati, da u nedostatku rješenja za vaš problem, vi ćete biti prisiljeni tražiti u Središnja banka. Ova naizgled jednostavna rečenica će naglasiti ozbiljnost svoje namjere.

U tom slučaju, ukoliko reakcija ne ide, vi ćete biti u mogućnosti ne samo ostvariti svoje obećanje, a da Središnja banka kopiju ove izjave i informacije o stanju mirovanja zaposlenika banke.

Institucije za ljudska prava organizacije

Postoji mnogo zagovaranja organizacija. Plus rukovanje s njim je u tome što u njihovoj državi postoje profesionalni pravnici, koji su se specijalizirali u sličnim problemima. Oni će biti u mogućnosti pružiti stručne i, što je najvažnije, besplatnu pomoć.

Također, ne treba zaboraviti da je u odnosu s bankom ne samo dužnik, ali i potrošač, a društvo za zaštitu prava potrošača mogu se pronaći čak i u malom selu.

Sudska zaštita

Nažalost, ovdje je sve teže i teže. Dobro, ako je inicira proces zagovaranja organizacija. Samostalno ući u bitku sa bankom vrlo skupo.

Ako nemate pravnog obrazovanja, bez pomoći odvjetnika ne može učiniti, a izrada izvješća i sudjeluje u sudskim sjednicama, su prevedene na pristojan iznos. Osim toga, treba uzeti u obzir vrijeme provedeno, sudovi obično se nigdje ne žuri.

Drugi primjer

Nemoguće je dati univerzalni savjet je na sve slučajeve kršenja ljudskih prava, dužnik je i nabrojati sve institucije i organizacije na koje se možete obratiti. Na primjer, ako banka zahtijevaju od vas plaćanje kamata, koje ste već uplatili, može se dodatno pisati u poreznom uredu. Ako vam se kući noću puni zaposlenici banke, uz uvjet da vrati dug, žalba tužitelja.

Naravno, ne bi trebalo da odigra ulogu gradskog luda, koji piše žalbe istovremeno u sve instance. Međutim, zaštita vaših prava u potpunosti i u potpunosti ovisi o vašoj upornosti i želje dokazati svoj slučaj.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: