Vraćamo se u Гагры

Odmah na pamet ići poznato: . Kada je u djetinjstvu gledao «Ivan Васильевич mijenja profesiju» sanjao, da je previše ide, bez Якина razumljivo.

Mi представлялся veliki grad sa visokim hotelima i stotinama tisuća turista.

Snovi i stvarnost

Takav jednostavan dijalog održan imam s абхазом vozi taksi, kad sam prvi put došao u ovaj grad. To je bio udaljen 2003 godine. Dok sam se nalazila u stanju šoka, on je legao vanjska strana je moj kofer i požurio da se sakriju.

Od Crnog mora

Гагры, vjerojatno je veliko selo. Jedan dio turista, ona se sastoji u potpunosti od privatnog sektora, sa više od tri i пятиэтажками. Druga nebodera, oni su se naselili u dubini, malo dalje. Ako okrenut prema moru, onda lijevo centra. Više na području stare Гагры. Kada je ovdje bio prekrasan park i beskonačna šetalište.

Kad smo došli prvi put, opustošena je strašna, ništa ne убиралось, kafić na minimum, plaža nije održavan. Ali je u ovoj neki napad romantizma, divlje ljepote. Stvar je priroda, a ona u Abhazije svugdje je divna.

A da je danas

Sada gradić je uskrsnuo. Poduzetni dečki понастроили mini hotela i «cut» novac od turista. Cijene skočile gore. Smiješno, nekoliko ulica protežu uz samo more. Od jedne ići do vode 100 metara, od druge i pet stotina. Poput male stvari, a cijena će se razlikovati prilično pristojno.

Ako nema dodatnih sredstava, može se zadubiti u tom području, koji se udaljava od obale. Nekako je ostao tamo. Ponude u potpunosti i cijene ljepše. Općenito smještaj se iznajmljuje se posvuda, i svaka privatna kuća sebe smatra hotela. A još gotovo u svakoj kući se pripremaju i prodaju мандариновый sok. Svaki dan sam popio par litara.

Ćemo тусить

Što se tiče zabave, ovdje s ovim više-manje normalno. Kafića, restorana s glazbenicima, tradicionalna turistička naselja. Oni rade do poslednjeg kupca. Brojne turneje ponude. I more: izleti brodom, sve vrste «banane» i «tablete».

More, more, плещут vala

Je li ovaj resort jedan mali minus, to pješčane plaže. Samo dižu se valovi, voda postaje mutna, a vala ovdje nije rijetkost. Čak i kad je određen s omiljeno odredište za odmor, otišli smo u različite gradove. Tako, ako Гаграх valovi visine do jednog metra, onda u to vrijeme u susjednoj Пицунде može biti potpuno miran. Iako jahati na valovima, to je također veliki užitak.

Što je najvažnije, ne mislim da je voda prljava. U безветрие je čista.

Zašto puno ljudi

U sovjetskim vremenima, ovdje su luksuzne kuće za odmor poznati na cijelu zemlju. Sada od bivše slavu ostaju samo sjećanja. Međutim, mnogi od turista, odlaska u Абхазию, ovdje se odmaraju. Zašto? Sve je vrlo jednostavno. Od granice dublje u zemlju vodi jedna staza. Ona se proteže uz more. I prvi grad na putu Гагры. A budući da nakon rata s Gruzijom mnoge naše kolege su se bojali dostupna je daleko, gotovo sve boravili ovdje. U skladu s tim i razvija turistička infrastruktura brže nego u drugim dijelovima zemlje.

Nekretnine

Cijene stanova i više kuće rastu u stranu Сочинских. A bilo je vrijeme. Prethodne 2003, ja se nude za kupnju 3 bedroom «горбачевку», veliki stan za dvije stotine trideset tisuća, ne, ne američkih novca, a naše sovjetske rubalja! Sada sa sjetom se prisjećam svoj neuspjeh. A na kraju devedesetih, kada je ovdje bio pravi glad, a stanovništvo разбегалось, na 50 000 ljudi kuće prodavali.

Zbogom, moj slatki medo

Sada o kupnji kuće u tom području ne mogu sanjati. A u vezi sa Olimpijskim igrama, bojim se zamisliti da dalje će se dogoditi s cijenama. Uostalom, većina objekata grade neposredno uz granice sa Абхазией. U zemlju uskoro će prevrtati niz stranci.

Sve je naučio u odnosu

Za mene osobno, Гагры puno ljepši nego sochi state područje, more bolji, priroda ljepša, ali Пицунда mi se sviđa još i više.

Svakom svoje. Ići od jednog grada do drugog i dvadeset minuta. Odlazak na putovanje, posjetiti i tamo i tamo, nećete požaliti!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: