U čemu je smisao života?

smisao života

Tema je naravno više spada u filozofiju nego u psihologiji, ali zapravo od toga suština se ne mijenja. Sve u svemu, jučer pili pivo s prijateljima, točnije oni su pili pivo, a ja sam gledao kako su ga pili.

Ne, nisam bolesna, samo sam, ne pijem i ne pušim, ne pitam se, da i za zdravlje kažu da je to štetno.

Kao što to obično biva, nekoliko joj gledati druženja razgovor je otišao o životu, čak i ne toliko o samom životu, a koliko o njegovom smislu. U takvim raspravama ja obično ne sudjelovati, to je vise trezven, ali ipak, bilo je vrlo zanimljivo slušati kako se moj pomoćnik rasprave na ovu temu.

Mišljenja su podijeljena, kao što se i očekuje, i u više navrata su se u toku razgovora kod svih. Ali svaki je stajao na svom i pokušao da dokaže неправильность mišljenja sugovornika. Prvi razgovor je duševan, s filozofskom naglaskom, ali s vremenom, zbog nedostatka razumijevanja, razgovor накалялся i prešlo u više agresivni oblik. Ja sam za svaki slučaj uzeo oštre predmete sa stola, kako bi se izbjegli incidenti, kod kojih se mogao pretrpjeti jedan od filozofa. Sve u svemu momci konsenzus tako da i nije došao, ali su i dalje ostali prijatelji, da je dosta važno) To je bilo povlačenje, a sada idemo na samoj temi…

U čemu je smisao života? Ovo pitanje se može shvatiti na razne načine.

Prva opcija je smisao života (čovjeka), to jest da osoba mora biti životne vrijednosti i ciljeve.

A druga opcija je smisao života cijelog čovječanstva. Zašto je Bog, priroda ili kako hoćete stvorio (a) ovaj svijet, nas i sve živo na Zemlji.

Kao što vidite mogućnosti su potpuno različite, ali zašto onda kada vas pitaju u čemu je smisao života, gotovo nikada nije precizirao što točno oni ulažu u to pitanje. Tako se dogodilo s našim pijan filozofi. Svaki od njih je govorio o svojim životnim vrijednostima, željama, ali budući da oni imaju svaki svoje, onda razumijevanje oni naravno nikada nije pronađeno.

U čemu je smisao života (čovjeka)?– odgovor na ovo pitanje je jednostavan – svatko ima svoj. Netko smatra da je smisao u nastavku vrste, da svatko mora ispuniti svoju ljubav i tako dalje, Drugi kažu da je smisao u samorazvoja i self-poboljšanje, a neke ne vide smisla samo u boci. I što je najvažnije, svaki od njih u pravu. To je njihovo značenje, i zavisi od mnogih faktora, od odgoja, obrazovanja, životnog iskustva i općenito kvalitete života.

Kamo zanimljivije stvari stoje s drugi izbor » što je smisao života (cijelo čovječanstvo)?» Zašto onda nitko ne može dati na to odgovor! Možda zato jer ga jednostavno nema?

A tko je odlučio da u životu (čovječanstva) uopće treba biti nekog smisla? Zašto život ne može nam dati samo tako? Zašto bi trebao biti nekakav globalni cilj? Vi znate da svake sekunde u svijetu umre 3 osobe, dok čitate ovaj članak, poginulo je nekoliko stotina ljudi! U čemu je njihov smisao života? Živjeli, jeli, učili, zarađuju novac, потрахивались, rodiše djecu, može od njih koji čak i nešto izumio je vrlo korisno za zemlju i čovječanstvo. Oni просуществовали vremenskog perioda, a neki od njih dali bi isto drugima, mislim ostavili potomstvo. I sve, ništa više.

Iako, stani. Čini se da je bliži nekog smisla…. Jedan život daje drugu život, netko odlazi, netko pojavi i sl. onda Može smisao života u reprodukciji? Samo u ovoj reprodukciji, također, nema nikakvog smisla. Uostalom, što je smisao? Značenje ove riječi što? Značenje — to je sudbina, krajnji cilj bilo čega. Možete pogledati u bilo kojem rječniku. To jest razmnožavanje ne može biti svrha, i više krajnji cilj.

Ispada da je ukupno smisla života nema i ne može biti, postoji samo onaj smisao života, koji je svaki svoj. Može se čuti puno različitih izreka poznatih filozofa na ovu temu. Mi se najviše sviđa mišljenje Эпикура, koji je vjerovao da je smisao života u zadovoljstvo! A ako se točno ono sada citirati «Smisao života u izbegavanju problema i patnje, primanje zadovoljstva od života, postizanju mira i blaženstva.»

Općenito sam pitanje «što je smisao života?» nije vrlo dobar. Objasniti zašto. Ovo pitanje sastoji se od jednog odobrenja i jedno pitanje zalijepljen zajedno. To jest, ako ga расклеить, to će biti tako » Smisao života! Što je to?» Ispada da je netko iza vas je odlučio da smisao postoji, a od vas žele znati što je to! To nije vrlo ljubazno dolazi sa strane traži.

Problem je u tome, da takvo pitanje vam mogu postaviti spontano, na primjer novinari na ulici, gdje je potrebno dati brzi odgovor i vremena za razmišljanje nemate. Ako unaprijed ne pripremili odgovore na takva i slična pitanja, onda ste захаваете prvi dio pitanja, odnosno, da je «smisao života» i da će misliti kako odgovoriti na drugi dio tj. «što je to?» Najvjerojatnije vam u glavu dođe najvažnija je popularna, o djeci, ljubav i sl. Općenito mrzim novinare, pogotovo one s kamerom na ulicama pridržavanje ljudima sa glupih pitanja. Pa to je tako, već osobno:)

U principu, to su misli naglas, koje su me dovele do ovog zaključka — ne treba tražiti smisao života svih živih bića, traže smisao svog života! Živite tako, da ne žalite onda o прожитых godina. A što za vas skupo i dragocjeno, što imate ciljeve i želje da ste se već odlučite za sebe, ne oslanjajući se na mišljenja drugih. Sretno.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: