Suv Mitsubishi Outlander

митсубиси аутлендер

Više od deset godina japanci su pokazali prve generacije Mitsubishi Outlander, koji se prodaje na zemlji prvo pod nazivom Airtek, koja ima mogućnost crossover provoditi slobodne zračni promet poput ptice.

To je bio jedan od pionira ovih urbanih suv-a.

U principu, riječ «Outlander», također znači da je auto sposoban za prijevoz tijela putnika daleko izvan svojih lokalnih zajednica. U surround praktičan karoserija karavan bili zatvoreni elementi utilitarne off-strojevi i jednostavnost моноприводной компакта.

Out, istina, nikada posebno kompaktnim dimenzijama ne razlikuje, jer su naši ljudi vole vidjeti kod sebe u garažama praktične i robustan stroj, s očima походившую na suv. Upravo tako, s naglaskom na jednakoj mjeri okusa kao istočnih europljana, kao i stanovnici Amerike, japanski marketingu превращали novih izmjena, stroj je u дерзком izvancestovnom vena. Vrhunac prodaje je vrijeme da se pojavi u obličju crossover акульей njuške, karakteristična za Лансера H.

U 2012 godini zemlje CIS-a (naime, iz njih kao glavne potrošače modela, ovaj put japanci su počeli da prodaju) dobio je priliku uživati u salonima nova, treća generacija Outlander. Posebnost koja je još prije premijere взбудоражила protiv nasilne navijače, ovaj stroj je dizajn karoserije, ne samo da je izgubio выразительную izgled borac, ali i više približi miran i snage umu Паджеро.

Прилизался, smršavila … postao suv-a

Japanci, u marketinške svrhe, proveli омологацию modela, službeno prevođenje Out u klasi suv vozila. Ne, u tehničkom smislu, on je ostao isti паркетником, ali u korist geometrijske prohodnosti karoserije, su umanjena ga nadstrešnicom.

Nikakve opipljive promjene nije dogodilo, ali sada Mitsubishi službeno može nazvati imamo u reklami za svoj crossover suv-a, da, slažem se, dodaje proizvodu određenu čvrstoću u oči mainstream publike. Ona je, kao što je utvrđeno autori ideje, uglavnom se sastoji od obiteljskih muškaraca srednje dobi, koji žele imati добротную i robustan stroj, univerzalno obavlja sve osnovne funkcije obitelji: svakodnevni, имиджевую i auto za aktivan odmor.

Dvoznačni, zbunjujući eksterijer noviteti puno bolje izgleda uživo, iako je, nedvojbeno, i čini nekoliko stranca za modele marke. Mnoge dizajnerske užitke» pojavili su se, prije svega, u korist aerodinamike. Otpor strojeva smanjena na 7%, a težina auto inženjeri uspio smanjiti na cijeli центнер da, pod stare energetskih агрегатах, pozitivno utjecati na разгонной dinamike i učinkovitosti goriva automobila.

Stopa potrošnje goriva, što je važan faktor pri odabiru семьянином jedinstvenog auto, stvarno je poboljšana na 15%, što nije dobro. Radi se o provjerenim benzinskih агрегатах, jer japanskim дизелями ranije miris će biti samo u europskoj uniji. Potrošača ponuđena serija od tri motora: 2.0, 2.4 i 3.0.

Važno je napomenuti da su japanci smatraju neopravdano daje nam strojeva s mehanike, kao i prodaja prethodnika s takvim mjenjačem bili zanemarivo mali (oko 5% od ukupnog broja prodanih Аутлендеров). Uzbuditi se ne isplati, jer predložene вариаторы u svim дуэтах vrlo dobro u kombinaciji sa motorima, i pružajući dovoljno dinamike i racionalno korištenje goriva.

Zahvaljujući kombinirajući odabir i usavršavanje mjenjača, salon automobila lišen velikog broja buke od подкапотного prostora pri ubrzanju, što, bez sumnje, poboljšava комфортабельность bestselera, u usporedbi s prethodnom generacijom. U gradu opipljiva razlika u dinamici između двухлитровым motor i motor 2.4 nije primijetio. No, rezerve snage pozitivno manifestira prilikom vožnje na stazi.

Orijentacija na rusko tržište

Japanci tvrde da je glavni fokus-grupe potrošača, koji su ориентировали za njegov razvoj, su upravo ruski vlasnici prethodnog Аутлендер. Прислушавшись na njih, programeri znatno облагородили бедноватый unutrašnjost, dodajući mu sjaj i mekoću plastike. Sada u salonu auto biti puno ljepše i predočiti zahtjev više nije ništa.

Zahvaljujući promijenjenim sustavu savijanja drugog reda sjedala, povećana je za trećinu metra dužina prtljažnog prostora s preklopljenim sjedalima. Sada se tamo spremaju длинномеры 167 vidi nažalost, dizajn prtljažnika nestala, poznat većini, na otponac, koja je služila лавкой i stol za piknik. Takve žrtve u ime štednje težine.

Verzija iznad baze imaju u prtljažni prostor plastični organizator za sve мелочевки, što pridonosi udobnosti, ali bitno jede prostor prtljažnika u smještanja stanju. Istina, po želji ga možete sami ukloniti. Osim toga, podu s preklopljenim sjedalima ispada samo ako imate organizer. Za poboljšanje pokazatelja aerodinamike su smanjene krovni nosači i koristiti ih prema uputama sada je moguće samo uz pomoć posebne nosače.

Neovisni prednji i stražnji ovjes su fino i sada pružaju značajnu neometano odvijanje, ne dopuštajući pri tom плюхаться dna na neravnine i ухабах. Dobar balans između upravljivosti i энергоемкостью ovjes dao odlične vozne osobine japanske novosti.

Izgledi

Nova generacija bestselera ima sve šanse da nastavi победное procesija na tržištu zemalja ZND-a, odgovarajući pri tome sve osnovne zahtjeve slavenski potrošača. Cijene u stvari nisu promijenile u veliku stranu, jedinstveno će pratiti prodaju Mitsubishi Outlander treće generacije na našem tržištu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: