Što posjetiti u Kini?

Kina foto

U Kini se možete opustiti, a za vrlo ugodnu cijenu. Ali ne treba zaboraviti da je osim raznih restorana, klubova, kafića, saune i sl. koje svakako vrijedi posjetiti

Kina je također bogat svojim znamenitostima, veliki objekti i jednostavno šarenim krajolik. Ako želite ne samo da će vas opustiti, ali i nešto naučiti o kulturi i povijesti ove zemlje, onda vam se svakako isplati posjetiti u takvim mjestima…

Veliki kineski zid, Peking.

Veliki kineski zid, Peking.

Veliki kineski zid – to je jedna od najpoznatijih znamenitosti Kine, gdje je vrijedi posjetiti barem jednom u životu. Njegova ukupna dužina sada iznosi 2500 km, a ako se uzme u obzir sve odvojak, onda 8850 km. Zid se sastoji od tri parcele, koje se nalaze u različitim daljini od Pekinga, pa ih posjećuju različiti broj turista. Manje od svega turiste na Мутяньюй, od najposjećenijih dio je Badaling dužine 75 km od Pekinga, također je popularna zemljište Сыматай da se nalazi na 110 km, postoji i manje poznata područja. Odavno Great wall je štitila Kina od stranaca. Ona je toliko velika, da je dobro vidljiva čak i iz svemira, da vijuga div zmija. Zid je građena postupno, oko 16. stoljeća. Njezina gradnja na летописям započela je u 3. stoljeću prije n. e., a završio je u 13-17 stoljeću, u vrijeme vladavine dinastije Ming. U cjelini, to razdoblje je izgrađen najveći dio ove velike zgrade.

Vojska terakota, xi ‘ An.

Vojska terakota, xi ' An.

To je jedinstveni antički artefakt, koji je došao do naših dana u gotovo nepromijenjenom obliku. Terakota armija – to je dio grobnice cara Qin shi huang. Grobnica se nalazi u blizini grada xi ‘ An, od oko 210 g. u n. e. U davna vremena, u mnogim kulturama je tradicija pokapanja skladao pratnji zajedno s perzijskim. U ovom slučaju nisu bili pokopani ratnici, a samo ih glinene kopije, koje su gotovo u nepromijenjenom obliku, stigli do naših dana. Iskopavanja terakota vojske počela je 1974. godine, a pokop je pronađen lokalnim крестьянами. Svega pronađeno je 8 tisuća skulptura, treba reći da niti jedna od skulptura ne ponavlja drugu. To je uistinu jedinstveni antički spomenik. To je jedan od najbogatijih kineskih grobnice. Zajedno s carem bio захоронено 48 inoča i ogromnu količinu nakita. Ovdje ima što vidjeti.

West lake, Hangzhou.

West lake, Hangzhou.

Veliki west lake u Hangzhou se smatra svetim. Jezero se nalazi u 2 sata vožnje automobilom iz Šangaja. Popularnost jezero je stekla s 1127 godine, kada je car Gao-цзуна zbog ljepote ovog jezera je preselio glavni grad Kine Zhejiang. To se također naziva «velikim menstruacije заводями», ukupna dužina obale je oko 15 km, a sa tri strane jezera nalazi se prekrasna šuma. Na jezeru, stvorio umjetni humak i nastaje dojam cijele kaskade potoka, ali u suštini to nije tako. Kinezi došli do 10 čuda ovog jezera, na primjer, poznati solarni ribice u Cvjetnog rukavcima ili jesen Mjesec iznad jezera. Sve ovdje izgleda izuzetno romantičan i умиротворенно, ali uvijek puno turista, što malo kvari dojam.

Šetalište Вайтань, Šangaj.

Šetnica Вайтань, Šangaj.

Simbol Šangaj je šetalište Вайтань. Ona poznat po tome što na njoj se nalazi nekoliko (52) lijepe kolonijalne zgrade, ne karakterističnih za Kinu, ovdje se nalaze konzulati i banke. S druge strane rijeke Huangpu, nalazi se novi poslovni prostor u Šangaju, u kao moderna između tradicije. Samo 500 metara rive fokusirati cijeli arhitektonski kaleidoskop od 52 zgrade pripadaju različitim stilovima arhitekture: бозар, art deco, baroka, klasicizma, неклассицизм i готике. Treba reći da je Šangaj kao arhitektonski reper se smatra najvećim arhitektonskim skupština u svijetu, odnose u stilu art deco, a Вайтань često zovu kao što su muzej svjetske arhitekture. Tako se dogodilo da je početkom 20. stoljeća, Šangaj i izravno šetalište Вайтань postali su vrlo važni financijski centar u istočnoj Aziji. Obavezno pogledajte kako bi trebao izgledati financijski centar.

Zabranjeni grad, Beijing.

Zabranjeni grad, Beijing.

Zabranjeni grad u Pekingu dugo vremena bila tabu mjesto za obične smrtnike, ovdje sada nalazi muzej. Ovaj carski kompleks se smatra kao najveći u svijetu, to se također naziva Гугун. U ovom svetom mjestu generacije živjeli 24 careva dinastija Ming i Qing. Palača je sagrađena u 1420. godine, ga je okruživao zid i plovnog kanala. Samo u palači ima 9999 prostora. Broj odaberete ne slučajno, na kineskoj legendi Nebeski car ima 10.000 prostora u svojoj palači, a zemljani na jedan manje. U palači Гугун nekoliko vrlo lijepih trgova, sjedinjenim cijeli labirint ulica. Svi arhitektonski detalji imaju svoj skriveni smisao. U palaču možete ući sa sve četiri strane, kroz različita vrata. Treba reći da su sve fasade palače okrenuto prema jugu, a temelji se na Istočnom Sibiru, odakle puše neugodan vjetar, nema ni jednog prozora.

Kao što vidite u Kini mnoge zanimljive i čudi, stoga, što je u ovoj zemlji izlazećeg sunca, sigurno ćete dobiti puno pozitivnih emocija.

Usput, ne zaboravite otići na kineska masaža. Slatko китаянку će vratiti energiju Qi i dovesti vaše tijelo u harmoniji i ravnoteži) Postoje mnoge vrste masaža i neke od njih ćete svakako neće ostaviti ravnodušnim. Pa, u principu, pro masaža i druge lijepe postupke s kineskim djevojkama, ja ću reći neki drugi put… A dok окультуривайтесь:)

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: