Što ako nema novaca platiti na kredit?

Kako se navodi, uzeo tuđi novac kratko, a dati svoje, i zauvijek. Ali kako to učiniti ako u ispruženom rukom bankar staviti ništa? Kada i drago mi dati, sredstva ne dopuštaju?

Što ne valja?

Za početak, kako ćete postupati ne isplati. Nakon što je shvatio da nema dovoljno novaca platiti na kredit, mnogi počinju da se sakriju od banke, za panikom. Ne odgovaraju na telefonske pozive, zaziru od susreta s predstavnicima. Instinkt ruski osobi nalaže: притворись da problem ne postoji, i ona može nestati sama od sebe. Nažalost, takav razvoj događaja vjerojatno.

Pri takvom ponašanju kupaca i bankari, brže donose odluke o liječenju tužbu naplate duga ili o prodaji kreditne obveze коллекторским agencije.

Problemi su kod svih

Ako nema novca platiti na kredit, to je prva stvar mora o tome obavijestiti banku. Poželjno je da djelatnici kreditne institucije dobili ove informacije prije nego što se redovito plaćanje će biti zakašnjela.

Važan trenutak, ne košta nazvati i reći: «nemam novaca». Savjetujemo da podnese pismenu izjavu. Zašto je to važno?

1. Zaposlenici banke ne mogu reći da nitko nije zvao, i oni ništa ne znaju.

2. Imate na rukama će ostati drugi primjerak izjave ovjerene odgovorna banke o nabavi (kao opcija, možete poslati zahtjev putem pošte, u ovom slučaju pismo mora biti preporučenom poštom).

3. Kada primimo pismenu izjavu, banka treba dati za njega pisani odgovor.

4. U slučaju da banka će zauzeti несговорчивую ili agresivnu poziciju, imate dokaz za sud, da ste pokušali naći izlaz iz situacije, a ne se skrivali, ne shied obimnost udaljen od sastanaka.

Što želimo od banke

Kada nema novca platiti na kredit, nije dovoljno napisati pismo: «Žao mi je, ponestane sredstva». Sasvim je jasno da je dužnost vam neće oprostiti. Nažalost, banka, to nije dobrotvorna organizacija. Vaš zadatak je ponuditi izlaz iz te situacije.

Pretpostavimo da privremeno ne radi. Treba opisati situaciju, navesti u izjavi, da se namjeravaju vratiti kredit, ali zbog objektivnih razloga u ovom trenutku to ne možete. Dalje, apeliramo molba za odgodu plaćanja kredita na dva-tri mjeseca (vrijeme za traženje posla).

Situacije mogu biti različite, ali mudro ne isplati, pišite kako jest, tražite ono što vam je stvarno potrebno i da će izjednačiti situaciju.

Čitamo odgovor

U svakoj kreditnoj instituciji vlastiti sustav za rad s dospjeli dug. Međutim, bilo koje banke, uzimajući pisani poziv, s posebnim naglaskom reagiraju na svoju situaciju. Vrlo je vjerojatno da je vaš zahtjev će zadovoljiti djelomično. Na primjer, ne daju pristanak na nedostatak plaćanja u roku od nekoliko mjeseci, a poslužuje se vratiti samo kamate. To je manji dio od uplate, koje je lako svladati.

Pad prihoda

Česta je situacija kada dužnik smanjiti plaće ili obiteljski prihod je manji. Ovdje će pomoći privremene mjere. Efikasnije tražiti promjenu trajanja ugovora.

Pretpostavimo da je kredit bio tristo tisuća kuna na rok od tri godine, uz plaćanje dvanaest tisuća rubalja mjesečno. Sada je vaš maksimum osam tisuća, i više ni na koji način. To znači da se povećanjem trajanja kredita od tri do pet godina, vi ćete biti u mogućnosti otplatiti dug. Naravno, uživajte u ovo malo, ali bolje polako vrati, nego da se od dužnika.

Svi smo mi ljudi

Zaposlenici banke previše hodaju po zemlji i uzimanje kredita. Morate komunicirati s osobom, a ne s bezličan bank mase. Pomoći će dovoljno jednostavne stvari, zapamtite ime osobe s kojom ste razgovarali, pokušajte da zapamti vas, ne хитрите, ne обещайте ono što ne možete ispuniti, pitajte za savjet: «Što bi vi napravili na mom mjestu?».

Često djelatnici kreditne institucije sami idu na sastanak i подсказывают kako najbolje djelovati u određenim okolnostima, da je praktičniji i više. Put осилит dolazi ili kako je to rekao baron Мюнхгаузен: — Očajnim odredbe se ne događa.

Dobar vam je kredita i brzo ih otplate!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: