Putovanje u Архыз

Idite u supermarket, kupujemo mineralnu vodu «Шаянская», dugo proučavamo etiketu, na kojoj je prikazan krajolik s visokim planinama.

Na put

Priča s bocom dogodila u ranu jesen i već bliže do nove godine bili smo spremni na putovanje. Nije nam bio puno poteškoća pronaći preko interneta sasvim pristojan hotel, rezervirajte sobe.

Glavni cilj putovanja bio je majstor za skijanje. Što je to, ja osobno poznajem samo teoretski, a ovdje osjećaju kao «nam выбривают obraze hladne oštra britva podznak potoci» dok se ne obračunava.

Slike i stvarnosti

Sa sobom прихватили nekoliko boca s заветным slikom i krenuli na put. Put nije lak, krivudav, ali prolazi vrlo lijepim mjestima, sve laskavu u snijegu.

Sama Архыз zapanjen sam činjenicom da je selo! Ne znam zašto sam očekivala vidjeti ogroman kompleks od tisuće skijaša, od strane turista iz Japana, koji trenira jahanje anglo-kaže instruktor. Ne traži logiku, tako mi se činilo. I gle, sav uronjen u nevjerojatan san ja попадаю u заснеженное selo. Prvi, koji nas je upoznao, bila krava. Ona je navodno pobjegla iz svog dvorišta, i tom vrlo suvereno grčevito носились na ulici, ju provode nekoliko osoba i sastoji se od tri etaže mat.

Dođite, draga

Hotel je bio dobar, ali, kako se ispostavilo, možda i jedina u Архыз. Nas поселили u sobi na zadnjem katu. Soba dovoljno prostrana, sve pogodnosti. Cijena naravno, высоковата, ali to je zbog novogodišnjih praznika. U to vrijeme uvijek задирают vrijednost u prostorima, gdje se možete opustiti i zimi, vrhunac sezone.

Voda

Poznati vodu stvarno ulijeva u boce u samom Архызе, tvornica mali. Voda, ne i gore po ukusu, teče izravno iz slavine. Pored planinska rijeka, okusio vodu iz nje, vrlo ukusna. Lokalni objasnio da su tokovi idu u planine, prolaze multi-stage prirodne čišćenje. Postali napiti dionica, gotovo kao deve.

Jesti podnesena, sjesti grub, molim vas

U samom hotelu i rijetkih kafića cijene su kao da mogu zavidjeti dobri restorani. Dobro smo s prijateljem, kao iskusni putnici прихватили sa sobom suhi obrok koji se sastojao uglavnom iz konzervi, njima i спасались. Par puta ipak zadovoljan lokalno ugostiteljstvo svojom prisutnošću. Međutim, zadovoljstvo je nitko nije dobio, ni mi, niti njihovi vlasnici. Nam se ne sviđa hrana, a domaćinima nešto što malo naručili.

Skijanje u ruke i…

U Архыз možete uzeti skijanje na najam, nego što smo i iskoristili. Izbor je normalno, barem su mogli pokupiti po veličini, ono što su htjeli. Saznao gdje se nalazi бугель i двинули na njega. Japanci nije bilo, anglo-govore instruktori, također. Staza je mala i uska, nauče voziti prilično teško. Na dnu spontani tržište, gdje se nude piće, klopati, kupiti suvenire.

Zašto ste ovdje došli

Dobra polovica naroda koji je došao malo čudno, s moje točke gledišta cilj, a to je «ужраться u smeće, u podnožju planine». Cilj je uspješno ostvaren. Što su skijanje? Votka стынет! Oni su dolazili, кучковались oko svojih strojeva, pravili na haubu marširati stol.

Dame naprijed

Posebno raduje jedna dama. Ne samo mene, ali i svih prisutnih. Na nogama je stajala više nije sigurno, ali vrlo je zahtijevao od svog gospodina, uzeti skijanje na najam, on je pristao. Dama se više popeo na vrh planine. Dok se ona vratila, iz razgovora ih društvo postalo jasno, to joj je prvo spuštanje.

Sva pažnja bila usmjerena prema njoj. Stojeći na vrhu, ona вопила da posvećuje svoj silazak Vasi, samom, da je uzeo skijanje, i otišla dolje. Metara trideset je vozio u tišini i koncentracija, brzina povećava. Postalo je jasno da je o tome kako притормаживать, ona nema pojma.

Vožnja trećina rute ona je postala vrištati:

Ali Bob pomoći već ništa nije mogao.

Negdje na pola puta «Васенька» se pretvorio u «Bob – kuja!». A i okončati put, ona je znatno proširio moje ideje o različitosti ruski mata, Bob zacrvenio, jer je saznao o sebi puno.

Sve u svemu, metak je letio ski stazu, полянку u podnožju i sigurno je zaglavio u grmlju.

Evo kao što skijaša je bilo mnogo. Dobro kod nas je prošla bez većih ozljeda.

Ceste u šumu

Jako mi se svidio šetnja заснеженному šumi. Mi smo uzeli u najam cross-country skijanje i produbila u šumskim stazama. Zrak po čistoći ne zaostaje za lokalne vodi. Krug obroncima planine u crnogoričnih stabala, oni šire tanak miris, želim živjeti i disati.

Od zabave

Uzeli iznajmiti motorne sanke. Nije stroj, a zvijer! Проехались s vjetrom na snježnim obroncima. Ovdje nude izlete na konjima, može se uzeti sanjke za najam. Ni klubovi, ni restorana, ovdje ne. Da oni nisu ništa. Sve zabavne aktivnosti vezane uz aktivan odmor.

Isplati li se ići

Ako ste navikli na dobrima civilizacije, i ne mogu zamisliti vaš odmor bez njih, da vam se ovdje ne sviđa. Udobnost najmanje uslugu previše loša. Ali to su sve sitnice u pozadini rijetke ljepote i zajedništva s prirodom. Ostaje nadati da će u skorije vrijeme ovdje će se razvijati turistička infrastruktura, vrlo poželjno, da ne štete prirodi.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: