Putovanje u Адыгее

Do toga dana, kada je prvi put došao u Адыгее, ja sam prepoznao samo jedna vrsta odmora: na morskoj obali, изнемогая od sunčane vrućine i diveći se na polugole djevojke. Što može biti bolje? Ispostavilo se, može.

Gdje ste me putovati

Kamennomostskiy ili Хаджох, kako ga najčešće zovu, to je maleni grad s nekoliko tisuća stanovnika. Me doslovno donio ovamo poznanici i fanovi ovog mjesta. Bio sam skeptičan, i na putu do mjesta za odmor broje dani do polaska natrag. Tada sam i ne bi mogli zamisliti da Хаджох će postati jedan od mojih omiljenih mjesta.

Oh, imate u grčkom salatu masline malo

Ako ste dijete glamura, onda Хаджох ne sviđa, ovdje nema ni klubovima, ni upscale restorana, ni движухи, ali ljepota prirode izvanredno!

Prva stvar koju smo posjetili ždrijelo. Zamislite: na zapadu u stijeni širine pet metara, a dubine i do dvadeset metara, a na dnu бурлящая brza rijeka. Put se proteže nekoliko kilometara, negdje na zemlji, gdje iron мосткам. Na kraju litice konus off, rijeka, oslobađa od теснины i ide dalje toka metara širine dvadeset-trideset.

Zimi klanac krase ogromne icicles i ledenih blokova, ovdje često treniraju alpinistima экстремалы. U sklopu теснины nalazi se mali zoološki vrt s popularnim medvjedom, životinja паскуда rijetka. Postaje na stražnje šape, čini bijednom njušci i молитвенно preklopiva prednja лапищи, выпрашивает slastice.

Izlet u planine

U selu mnoštvo vodiča i bilo koji od njih za skroman nadoplatu odvesti vas na izlet u planine. To je izlet na cijeli dan s puno dojmova i ljepota. Posebno me je pogodilo kada smo hodali po šumi i neočekivano došao do litice visine od nekoliko stotina metara. Tvrtka je penjača ljubitelje, sa svim potrebnim обмундированием, morao je i sam svladati osnove — iskustva more!

Impresionirao me je naš dirigent. Ispostavilo se, u prošlosti vrlo bogat дядька, svoj posao, za isti stupanj. Pa evo, on je došao u Хаджох opustiti prije petnaest godina, tako, na jedan tjedan. I još uvijek nije otišao! Kupio kuću, vozi izleti, komunicira s prirodom.

Voda splasne sic

Još jedan put, koji sam osvojio, ili bolje rečeno, koji me osvojio, to je izlet na slapove. Na putu ih je nađeno nekoliko, čak se ne sjećam, ili sedam, ili osam. Cijeli put prolazi pored planinske rijeke. Dio trase облагорожена, ovdje uvijek lutaju turisti, a iznad ceste полудикая. Šum vodopada se čuje iz daljine, kada se pravo rumenilo, nećete čuti niti riječi, a čak i vlastite misli.

Kada je bio ovdje ranu jesen, odlučio umočiti. Možete plivati, sekunde dvije-tri, voda leda. Zimi je ovdje bolje ne ide, barem da ne ide daleko. Pod snijegom je da ne vidi kamenje i rupice, može pasti.

Cesta pod zemlju

U blizini naselja postoje pećine. Jedna sasvim mala, trideset metara dužine, ali je lijepa. Druga je dugo, ako ne griješi, dvjesto metara. Ovdje je sve bogatstvo stalaktita i stalagmita. I u jednu i za drugu čelu izleti. Usput, u tom, što više, postoji put i duže, samo da voze na njemu nije često i obučeni ljudi, ja sam, nažalost, nije pogodio. Oko špilje su mini naselja. Ovdje možete iznajmiti kuću i boravak na nekoliko dana. Pogodnosti minimalni, maksimalni doživljaj. Ja osobno nikad nije živio ovdje, ne vidim smisla, Хаджох blizu, a tu je dobar izbor privatnog hotela.

Brlog turista

Nemojte se iznenaditi ako u jednom dvorištu izgrađene kabine za novopridošle, a u susjednom wistfully мычит krava. To je ipak selo. U smislu nekretnina, ima za izabrati iz. Možete ostati u obličju turističke baze, skromne uvjete, cijene također. Vrlo dobar, kabina sa svim sadržajima i kaminom. Kupili lokalni sir, vino, narasti drvo – raj na zemlji. Sutradan domaćin našim gostionice dvorišta predložio meso na ražanj, dogovorili smo se. Ne samo da su donijeli свежайшее, pa tako i kod nas sami замариновали. A navečer dali kos drži i roštilj.

To tete, to stric, to je kuma

Posjetili lokalnom tržištu, ako se tako može nazvati dvije pazar, nalazi se u neposrednoj blizini тесниной. Pitajte bilo kojeg prolaznika, od vas će pokazati. Nisam riskirao, a narod je birao gljiva sušeno i konzervirano. Pošteno reći, svi su živi, ne отравились. Glavni napitak, uzeli na darove, to je медовуха, slab, i веселенький. Ovdje vam se nudi na desetke vrsta infuzijama i vina, pokušajte, možete odabrati svoj ukus. Također prodaju i biljku za rješavanje napitak sastanak svih bilja i korijena živaca.

Siječanj mećava метет

Odmor u Хаджохе zima, to je druga priča. Ako ste naučili skijati, boljeg mjesta ne može naći. U blizini se nalaze nekoliko tobogana. Pa kao podmetače, dužina okidača do dvjesto metara. Oni su prilično blagim i ako ste još uvijek nesiguran, stojite s palicama u rukama, možete naučiti i ne bojte se skupi vrat. Upravo u podnožju najam opreme, vrući čaj, kuhano vino, mogu jesti.

Ja балдею od санок, tu je najam gumenjaka, lete, kao meci! Samo uspjeli zadržati, da iz-pod stražnjicu u igri. Važan detalj, radi бугель, uz nadoplatu, naravno. Možete gubiti na sanke. Vidio momak, tako da je рассекал na planinskom biciklu, odskakanje na trampolini na par metara, frajer.

O našim

Postoje brojne priče o tome kako su naši turisti koji se odmaraju u inozemstvu. Vjerujte mi, u Rusiji su ostali strmija.

Iz onoga što vidim na brdo…

Glasan tip, накатов pristojnu porciju водовки, zahtijeva opreme u najam. S njim posebno ne tvrde. Ispada da je prvi put želi postati na skijanje. Penje se na vrh planine i odmah dolje. Pada, lomi nogu, naizgled, tragedija – hren! On zove homies ga odnesi u stranu stroja izvući udicu nogu курткой i tvrtka nastavlja бухать ne detinjastu, s glasanjem i pjesmama. Samo sat vremena, kada je ozlijeđenog корчит, odlučuju pozvati hitnu pomoć. Dok ona putuje, banket uzavre.

Želim vam da obavezno posjetite Хаджох, i vrati se s dobrim uspomenama, pozitivno raspoloženje i cijela tijelo!

Хаджох, теснина

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: