Posao na kupke i saune — profitabilan posao

Odavno otišli su dani kada банно-perionice bilja su obavezni atributi oštre sovjetske stvarnosti.

Ali, unatoč činjenici da je mogućnost da provedete higijena kuće ima svatko, mnogi od nas, slažem se, pod određenim uvjetima neće odbiti sebi zadovoljstvo posjetiti kupelji ili sauni.

Znalci, spremni platiti za to zadovoljstvo, tvrde da su pronašli parnu sobu na dušu nije tako jednostavno: dovoljno zasićena tržišta još uvijek ne zadovoljava potražnju. Dakle, ima izglede da postignu uspjeh u sauni zapravo, otvara privatnu saunu.

Otvaranje saune obiteljski tip — odličan izbor

Dvojna u većim gradovima su prisutni u asortimanu. Gotovo pri svakom sportskom klubu postoji kupke, mnogi saloni za uljepšavanje обзаводятся mini saune, postoje i VIP-škole s produženim popis usluga (i tajlandska masaža u usporedbi s predloženim tamo uslugama – sasvim mala stvar).

Ali u svim navedenim primjerima zapravo «parna soba» samo prati osnovno poslovanje, što je dio «programa», i da ga tretiraju kao zaseban članak prihoda nema smisla. Druga stvar sauna obiteljskog tipa, kao kulturno-zdravstveni klub, u kojem će se naći nešto za raditi, i stari i mladi podjednako, gdje je prihvaćen hodati redovito cijeli osoblje, čajeve, aromatičnim uljima i metle. Takav je, kažu iskusni «банщики», naći nije lako. Još teže je doći tamo: sve najbolje vrijeme (u noći petak i vikend), obično, dugo «staked od strane» stalni klijenti, i kuka u gust raspored problematično.

U jednoj od saune kažu da je posebno uporan kupci ostavljaju brojeve svojih mobilnih telefona, tako da zaposlenici mogu ih prijaviti slučajno otvoren prozor.

Dodatne usluge i poboljšanje saune, kupelji

Prema riječima stručnjaka, u sauni, osim same pare (koju treba računati najmanje šest osoba), tuš kupaonice i svlačionice, mora biti veliki prostor za odmor. Idealno, kada u toj istoj sobi je, na primjer, bazen stol, kao i tv, da se tvrtka ne распадалась, i svi su spoznali da je nastava u interesu. Poželjno je opremiti mali bazen (barem 3 na 3 metra), dobro bi bilo pronaći mjesto za parove sportskih simulatora. Od velikog interesa za javnost uzrokuje prisutnost jacuzzi (u nekim kupke to je uključeno u cijenu najma, u drugim uslugu prihvaćen platiti dodatno).

Što se tiče masaže (smatra se da je ova vrsta zdravstvene tretmane je najbolje u kombinaciji s par), to je bolje, naravno, predviđaju takvu mogućnost i kupiti barem ovlašteni kauču, kao i mnogi zagriženi банщики sami posjeduju pravim vještinama. Druga opcija je kada vlasnici saune zaključuju ugovor o pružanju usluga s liječnikom массажистом, posao kojeg plaćaju, naravno, kupci.

Još jedan neophodan atribut банного ustanove mnogi vjeruju bar. Vlasnici privatnih saune kažu da je trgovina alkohol nije uvijek donosi veliku dobit, no prodaju žestokih pića i dalje čine – drugačije klijenti dolaze sa svojim alkohol (o čemu je, zapravo, možete pregovarati). Ali ova vrsta usluge je, podsjetimo, zahtijeva licenciranje.

Kupke i saune — dobar posao za početak

Kako tvrde stručnjaci, kupke – ne je vrlo složen da pokrenu posao, a ako uspiju, splet okolnosti da se on može isplatiti za dva-tri godine. Znalci tvrde da je, otvarajući kade obiteljskog tipa, treba polaziti od troškova na 1000 dolara. za svaki kvadratnih metara kvadratnih (skromna ustanove može se postaviti već na pedeset dijagonalno). Kupanje nije potrebno otvarati u ravnog lokaciji u centru (ipak, ovdje ne dolaze slučajno na cesti). Najbolje je računati na određeni susjedstvo.

Svaka kupelj (iako finski, iako ruski) zahtijeva vrlo značajne tehničke opreme. Za ruske saune najbolje grijač na drva, međutim peći mogu biti električne i plinske. Bazen je, možda, najviše je skupo zadovoljstvo. Za njegovo opremanje je potrebno oko deset različitih uređaja: pumpe, filter uređaj, grijače, transformatori, — crvenih iluminatori. Možda trebati i generatori, specijalizirani sustav za grijanje metala, posebne toplinske zavjese. Morati odriješiti kesu i na sustav za odvod vode i ventilaciju zraka. Međutim, ako su troškovi na posebna oprema smanjiti teško, a u unutrašnjosti je sasvim moguće uštedjeti i – što je najvažnije, da je sve higijenske i funkcionalno. Sretna i minimalni broj osoblja: obvezni administrator i čišćenje dama, kao i dodatne парильщик i masera.

Treba biti svjestan da su sauna энергоемкое ustanova, a troškovi za struju na kraju više potrošnje vode – glavni resurs za kupke (po posjetitelju potrebno oko sto litara).

Kupka posao: povijest jednog poduzetnika

Kako kaže poduzetnik Oleg Savchenko, kupaonica, izgrađena, što se zove, «za sebe», s vremenom se može pretvoriti u unosan posao. «Moji najbolji prijatelji su postali mojim poslovnim partnerima i saunu organizirali smo u početku za «internu upotrebu», jer svatko ima rođaka, кумовья. Smješten je u podrumu kuće kuće u jednom od najtiših spavaćih područja, i, da budem iskren, ono što je bilo u početku, prodavati će biti samo sram: неприкрытые komunikacije, подтеки, vlagu. S vremenom, naravno, svi smo mi ovdje promijenio, učinio popravke, оборудовали soba za opuštanje, masaže, stavili bazen stol. Čak i kamin imamo, a ne бутафорский» – kaže biznismen.

Prema poduzetnik, danas ući u saunu «s ulice» je gotovo nemoguće – sve određuje po satu (pri tome se ne zahtjeva na VIP razinu, zatražio finska i parna soba i čak od usluga masaže odavno odustali). Pri velikom broju saune u velikim gradovima objekata obiteljskog tipa, gdje je, doista može kulturno da se opustite, očajnički nedostaje. Zaseban problem je u tome, da objasni ljudima da je to upravo sauna, gdje su skočile, a ne завуалированный «kuća susret» (bordel). «Smisao ulagati u taj je novac, najbolje je odmah ispravno pozicionirati svoj posao, stvoriti mu odgovarajuću reputaciju», kaže biznismen-банщик.

Dobit i troškovi

S obzirom da je prosječna cijena po satu u parnoj sobi danas je oko 600-800 eura za 4-6 osoba na sat («višak» ljudi plaćaju se dodatno – 100-150 eura uz svaki), a mnogi saune danas rade danonoćno i bez vikenda, ukupan prihod teoretski biti oko 150 000-180 000 hrk mjesečno. Neto prihod će iznositi oko treći dio od tog iznosa.

Pa, koliko se brzo isplati početne troškove, suditi teško – svaki domaćin ima svoje ideje o tome kako bi trebao biti interijer, odnosno početne troškove za uređenje prostora može se uvelike razlikovati.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: