Od riskira založilac?

«I sve» će doći kasnije!

Za mnoge порука će ostati u memoriji upravo tako. Došao prijatelj, pitao da nastupi u ulozi obveznica, otišao s njim u banku, tamo potpisali neki papir, i onda je otišao u spomenuti slučaj.

Međutim, potonji dio akcije ne može ostati u memoriji, ili ostati nejasni i djelomično. Naizgled ništa strašno? Dakle, za onih sretnika sretnika. Ali postoje i druge.

Garancija u smislu zakona

Ne ćemo ići u džunglu i divljine sudstvo. Samo par pojmova.

1. Субсидиарная odgovornost

Riječ je subvencija poznato i ugodno miluje uho. Kada je dobro osiguran, ali štedljiv umirovljenicima naše domovine nije dovoljno platiti, na primjer, za komunalije, oni mogu računati na subvencije. To je glavni plaćanje obavlja onaj tko bi to trebao provesti, a neki dio доплачивает treća osoba, u našem slučaju-država.

S dugom isto. Onaj tko je preuzeo dužnost, dužan sam da ga vrati. Ako nema dovoljno novca, uvjet je da apeluje na субсидиарному jamac u dijelu koji je ostao.

2. Солидарная odgovornost

Ovaj izraz dolazi ne od riječi «solidan», kao što se može činiti. To znači da i dužnik i založilac reagiraju jednako. Ima vrijednost samo volju vjerovnika (banke), s koga zahtijevati dug.

Ugovor je jamčio s bankom

Što mislite, koja je od dvije vrste odgovornosti predviđen ugovorima jamac za kredite? Pita ništa – солидарен. Možete zaobići desetke i stotine banaka, ali u jednom od njih ne postoji ugovor s zastupničku odgovornošću, nema ih, iako zakon predviđa takva alternativa.

Jedan kredit – tri dužnika

Jednostavan primjer. Netko, nazovimo ga Bob Пупкин, odlučio uzeti kredit od stotinu tisuća rubalja. Na staroj ruskoj tradiciji razmišljati na troje, pozvao u поручители dvoje svojih prijatelja. Bob je dobio novac, a banka je tri dužnika. A dužnici ti se potpuno jednake. Banka može uopće zaboraviti glavnog dužnika, to je njegovo pravo. Nikoga ne zanima ono što Пупкинские prijatelji novca u oči, nisu vidjeli i u rukama ne drže.

Zatim možete vikati, da dokaže da je «ja sam samo potpis stavio», efekat će biti nula, zamka se zatvorila.

Program rada banaka

Da razumiju, nego da riskira založilac, potrebno je zaviriti «iza kulisa» banke, u ugrađenu kuhinju, gdje se pripremaju milijarde rubalja.

Idemo, gledamo.

Sjedi u uredu službenik, pred kojim je nekoliko stotina kreditnih poslova, u svakom od njih dužnost. Njegov zadatak je brzo i sa malim gubicima dug vratiti. Nema vremena, rada невпроворот, supruge пилит «kupi kaput», gospodarica zahtijeva izlet na otoke, запарка.

On gleda u profilu našeg Wasi Пупкина: s podnio ostavku na svoj rad, imovine nema.

: radi, ima stroj.

: radi, ima kuću.

Dajem sto posto, da on ide na put manjeg otpora, to je unaprijed na automobil. Založilac 2, govori stroj zbogom.

Ako jamci Пупкина ne imovine, također nije problem, kod njih plaće će zadržati 50%. Ako postoji uzdržavanih, maloljetnu djecu, ovaj postotak će se smanjiti, ali od toga nije lakše.

Iznos koji riskira založilac

Još jedno iznenađenje i nije ugodno. Bob je uzeo, kako kažu, stotinu tisuća rubalja. A s cosigner mogu oguliti i stotinu i dvadeset, i sto pedeset. Kako to ispada? Sve navedeno u one ugovorima, koje nitko ne čita. Postotak kredita događa aktualna ga vidite u reklamama (neka je 18%) i kraj.

Druga vrsta ne pazi na plakatima, da ga tamo neće biti, to je povećana kamatna stopa, koja se počinje obračunavati za plaćanje, ne podnosi vrijeme. Može se 18% sigurno množenje dva. S obzirom na to da Vasi Пупкины imaju svojstvo duže vrijeme skrivati problem od žiranata i povući gumu, dug pristojno povećati.

A što rizici Пупкин?

Naš zakon daje pravo obveznica, platio za glavnog dužnika na kredit, može zahtijevati od njega svoj novac. Čini se da je dobar, može se činiti da založilac riskira ne jako. Ali ako banka je financijska stroj, nije dobio za nju novac, gdje je jamstvo da jednostavno cosigner to uspjeti? U praksi pravi utjerivanje duga поручителем s glavni dužnik se događa vrlo rijetko.

Dakle, od riskira založilac? Svima! Svima onima, nego riskira dužnik, s tom razlikom da je novac na kredit to ne dobiva. Govoriti поручителем, znači u narednih nekoliko mjeseci ili čak godina živjeti s mišlju da se u svakom trenutku na pragu može nastati mali krzneni životinja, književnik zove, i od njegova posjeta ne отмахнешься.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: