Kako se registrirati zaštitni znak?

товарний znak

Zaštitni znak — to određeno oznaka, simbol koji čini proizvod ili uslugu prepoznatljiv među širokom krugu potrošača.

Ako se prodaje bilo kojeg proizvoda ili pružaju razne usluge, a zatim upisom zaštitni znak, dobijete određenu prednost je i više mogućnosti.

Zašto je potreban zaštitni znak?

Prvo, vaš proizvod će biti drugačiji od sličnih proizvoda drugih proizvođača. Drugo, pomoću zaštitnog znaka ste izgraditi pozitivan imidž svoje tvrtke, vaš proizvod će izazvati povjerenje među potrošačima. Treće, vi ste zaštitili svoj proizvod od neovlaštene uporabe, kao i s registrirani zaštitni znak bit će vam puno lakše provesti promotivne akcije.

Kako se registrirati zaštitni znak?

Postoji niz agencija i kompanija koje pružaju usluge za registraciju žiga. Bolje naravno koristiti njihove usluge, ali takve stvari se trebaju baviti profesionalci. A ako ste loše su dobri u ovoj temi, onda prilikom registracije, možete napraviti nekoliko grešaka koje je kasnije ukraden imate ne samo vaše živce, ali i dragocjeno vrijeme.

Pa, ako ste još uvijek žele sami registrirati zaštitni znak, onda trebate učiniti sljedeće:

1) Stvoriti željenu oznaku, odlučiti o osnovnim elementima, koji će simboli vašeg proizvoda ili usluge. Naručiti i razvoj zaštitnog znaka može фрилансерам na njihovim web stranicama. Treba imati na umu da vaše oznaku (žig) mora ispuniti određene zahtjeve, u skladu s odgovarajućim zakonom ruske federacije.

2) treba provjeriti svoj zaštitni znak na postojanje sličnih, već registriranih zaštitnih znakova. U slučaju sličnosti i djelomična podudaranja s drugim, vaš zaštitni znak registriran neće biti. Provjerite svoj zaštitni znak na «jedinstvenost» možete uz pomoć baza podataka na službenim web stranicama Rospatenta.

3) Podnijeti zahtjev za registraciju. Sastaviti izjavu, u kojem ćete morati navesti svoje podatke , opisati i priložiti sliku samog zaštitnog znaka, kao i navesti popis proizvoda i usluga, koji će se proizvoditi pod svoj zaštitni znak. Isto tako, trebat će vam dati potvrdu o plaćanju госпошлины i napraviti kopije dokumenata vašeg poduzeća, na koji će biti registriran zaštitni znak.

U standardnoj shemi, registracija žiga će trajati od 12 do 18 mjeseci. Uz ubrzanu do šest mjeseci. U početnoj fazi stručnjaci регистрирующего tijelo koje provjerava dokumente na usklađenost zakonodavstva ruske federacije. Dalje će testirati zaštitni znak na moguće kopije i razne sličnosti.

Kada uspješne registracije, od vas će biti izdana potvrda statični uzorak. Akcija dokaz je postavljena zakonom — 10 godina. Ono ima svoj zaštitni znak će vrijediti u roku od 10 godina, ali po isteku ćete moći nastaviti.

Troškovi registracije žiga ovisi o nekoliko parametara: broj klasa proizvoda i usluga, vrstu zaštitnog znaka, tip registracije ( standardni ili ubrzano) — i može se značajno razlikovati. Prilikom rukovanja s predstavnicima službi za registraciju zaštitnih znakova, obratite pažnju na to da se ukupna cijena usluge određuje se na početku.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: