Kako se ponašati s kupcem?

Kako se ponašati s kupcem?

U ovom članku ćemo s vama ćemo naučiti kako se ponašati s kupcem i pogledati nekoliko kulturi načina i tehnika s pomoću kojih ćete biti u mogućnosti kompetentno prevariti posjetitelj i da ga kupi proizvod.

Ove tehnike su široko poznati i jednostavni za korištenje. Ako prodajete robu ili pružate li neku uslugu, onda su ovi savjeti će vam pomoći da povećate prodaju, pa i, u skladu s tim, svoj profit.

Dakle, obavili ste sve potrebne manipulacije sa oglasima i kod vas su se počeli pojavljivati prvi posjetitelji. Potrebno transformirati tih posjetitelja u kupce. Bez obzira dućan imate ili ured, prodajete li vi ili zaposleni radnici koji obavljaju dio svoje poslove — vaš zadatak je da ne propustite privukla reklama posjetitelja i zamijeniti novac za svoju robu.

Proces pretvaranja posjetitelja u kupce, zove pretvorbe. Postotak konverzija obračunava od toga koliko je osoba od 100 posjetitelja će kupiti od vas. To jest, ako vam se u trgovinu došli 100 ljudi, a s kupnjom dogodilo samo 3, onda je postotak svoje pretvorbu u skladu s tim će biti 3%

Pa s tim mislim da je sve jasno, sada ćemo za početak, razmislite o nekoliko najčešćih i najpoznatijih načina uz pomoć kojih možete povećati svoju prodaju, a onda ćemo razgovarati o tome kako se ponašati s kupcem.

«Pitam — kupiti!»

Suština ove trikove u sljedećem. Kada posjetitelj samo zanima robe, prodavatelj počne se ponašati i komunicirati s njim tako kao da je on već napravio izbor i želi kupiti taj proizvod. To jest, prodavatelj ne postavlja pitanje «Hoćete li kupiti ovaj proizvod?», a pita na primjer «Vam poklon pakiranju ili paket?» «Koliko Vam se vagati?». Prodavatelj također može jednostavno uzeti robu i početi vagati ili početi popunjavanje narudžbenice. Dakle, većina kupaca koji žele samo vidjeti, ne usuđuju to reći prodavaču i obavljaju kupnju. Ovaj trik je jednostavan u izvedbi, osim ne vrlo agresivni. Ako kupac ne поведется, prodavatelj uvijek biti u mogućnosti dati leđa i reći, kažu sorry ja sam mislio da ćeš ga kupiti.

«Čaj ili kavu»

Prodavatelj nudi kupcu dva безпроигрышных za sebe izbora, kakav god izbor nije odabrao kupac, u svakom slučaju to odgovarati prodavatelja. Primjer: «za Vas jednu porciju ili dvije?» «Zamotajte u crvenu ambalažu ili crnu?» «Čaj s булочкой ili пирожным?» i tako dalje

Za kupca se to događa izbor bez izbora, psihološka zamka, izaći iz koje se može, samo ako proučiti predložene.

Osloboditi kupca vremena za razmišljanje, prodavcu morate izgovoriti rečenicu u brzom tempu, kao i brzo pitanje zahtijeva brz odgovor! Budući da je u цейтноте» kupac neće moći срастить, što je ono, razmisliti i donijeti pravu za sebe rješenje. Njegove srži vijuga, što je izbor da ide na sebe blagi i kratki putu i odabrati jednu od dviju ponuđenih opcija, a ne će napraviti izbor između «uzeti ili ne uzeti». Vrlo čest način, koji svakako treba doživjeti u praksi.

Pa a sada krenimo na temu «Kako se ponašati s kupcem?»

Sigurno ste ne jednom susreo s takvom situacijom… uđete u dućan, a prodavatelj odmah počinje nametati svoju robu i pomoć u odabiru! «Mogu li vam pomoći?» «Što želite odabrati?» «Jaknu? Traperice? U tavu?» Mislim da je kod svih, takvo ponašanje prodavatelja, osim iritacije i želje da se povuče, više ništa nije uzrokovalo.

I također su sasvim suprotna situacija, kada je prodavatelj čak i pozdraviti zaboravlja. Vi ste dobrodošli, a on sjedi, ковыряется u nosu i ne obraća na vas apsolutno nikakvu pažnju. Zainteresirani ste da postanete roba, a on i ne шелохнется čak. U tom slučaju previše želim okrenuti i otići u drugi dućan. Kupac rijetko kad sama će tražiti pomoć od takvog prodavatelja, pa samo ako je proizvod stvarno jako potrebna ili njegova vrijednost je znatno manje nego u drugim trgovinama.

Ako ste, kao prodavatelj će se ponašati i odabirom bilo jedna od ove dvije opcije, onda je malo toga što продадите robe s vremena na vrijeme manje nego što bi mogli prodati, pa tako i распугаете stalne kupce, koji su jedva na vas će pasti još barem jednom.

Što učiniti? Odabir je kompromis opcija, nekakvu zlatnu sredinu. Ne morate biti previše nametljiv i u isto vrijeme previše pasivni.

Dakle, vi ste prodavatelj. Da vam u trgovinu dođe kupac. Nasmijana, здороваетесь i ostati na istom mjestu gdje su i bili. Ne morate odmah ustati i pobjeći na pomoć. Još uvijek možete dodati ненавязчивую izraz «Ako je potrebno, obratite se na». Kupac prolazi, počinje gledati robu, tek onda se probudim i došli bliže, ali ne približite previše blizu! Držite pristojne udaljenosti, da bi kupac nije imao osjećaj da hodaš za njim na petama. I u isto vrijeme, ako kupac želi nešto pitati, onda on mora biti u mogućnosti to učiniti, samo развернувшись za vas lice. To je u ovom trenutku morate do njega doći.

Možete također preuzeti inicijativu, a ne čekati dok posjetitelj sam vas nešto pitati, ali samo u slučaju, ako ste primijetili, da je čovjek zainteresiran za određenim proizvodom. Kada kupac dugo se zadržava u blizini police, s obzirom na proizvod, u to vrijeme možete prići bliže, da vas je lijepo čuti, ali ne ometa u osobni prostor i kao vodič početi govoriti o ovaj proizvod. To je vaš zadatak nije drsko впаривать roba, nije ga prodati, a samo dati kupcu više informacija o ovom proizvodu!! Početak je od jednog, dva prijedloga. Ako je kupac zainteresiran, onda on nužno imate pita detalje. Ne treba govoriti informacije, koja je navedena u cjeniku, recite o kvaliteti robe ili o njegovu ugodno korištenje. Fraza ne bi trebali izgledati istraživao, шаблонными, budite lakše postati ugodan sugovornik za vašeg kupca.

Sada par riječi o samom cjeniku. Kad kupac ne komunicira s prodavateljem, informacije o proizvodu i on dobiva od cijene oznaku ili informacijske pločice, uz proizvod! A da kupac bi, ako недополучит prave informacije? Naravno, on može pitati prodavatelja, a može i samo prestati. Zato ne treba ići minimalno informacija na cjeniku, gdje će navesti samo naziv, cijena, pa može biti glavne karakteristike i onda je napisan na takav način da svaki kupac će u tim načinu označavanja. Obavezno navedite dodatne informacije o ovom proizvodu!

Evo za primjer uzmimo bilo koji online shop, tamo kupac nema mogućnosti družiti se s prodavateljem, sve informacije dobiva iz opisa za ovaj proizvod i samo na temelju ovom, donosi odluku o kupnji. Bolje i pravilno sastavljen opis, veća je vjerojatnost da će osoba steći jedan ili drugi proizvod. Offline sve isto, cjenik — to je asistent trgovac koji obavlja ako ne sve, onda neki dio posla.

Ne treba zaboraviti da nisu svi posjetitelji će postati imate nešto kupiti, čak i ako ste vrlo kompetentno ćete se ponašati. Neke zaista idu samo gledati, ili traže proizvod koji nemate, razvijati i odlaze. Pa ili oni koji npr. samo odlučio da se malo zagrije u smrzavanja vremena, a čini se da će nešto kupiti:) Ne brinite, to je neizbježno, ne postoji 100% pretvorbe! S vremenom ćete već čisto intuitivno ćete se osjećati, a odmah odrediti tko će kupiti od vas ništa, a tko će otići praznih ruku.

Ako ste tek počeli svoj posao ili imate mali dućan, ako je moguće, trgovina sebe!!! Što te show-off? Zaposliti nekoga potrošiti novac, izgraditi od sebe strmom biznismen. Trgovina sebe — to je potpuno u redu kada se pojavi snažnu potrebu zaposliti radnike, tek zaposliti. Jer trebat će još pronaći inteligentna osoba, naučiti ga, pripremiti mu pjeva, i naravno, morati promovirati ga za dobar rad, za poticaj raditi bolje i prodati više. Uostalom, broj prodaje izravno ovisi o profesionalnosti prodavatelja, a kod nas se najčešće prodaju one koji ne mogu dobiti na drugi, bolje plaćen posao.

Na ovom zastati, za ostalo ćemo govoriti u sljedećim člancima. Sretno u prodaji.

S poštovanjem, Dmitrij. Autor stranice super-mens.ru

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: