Kako pravilno oglašavati proizvod?

Kako pravilno oglašavati proizvod?

Provodi prodajom proizvoda ili pružanjem bilo kakve usluge, svaki početnik biznismen pokušava reklamirati svoj proizvod svim mogućim ispravne i pogrešne načine.

Općenito, riječ oglašavanje podrazumijeva apsolutno bilo koji materijal koji je sposoban privući kupce. To može biti, kao što su oglasi u novinama, reklame na tv, web stranice na internetu, posjetnica, natpisa, letke, brošure, oglase i čak i virusne oglašavanje. Usput o tome kako se oglašavati proizvod na internetu možete pročitati u ovom članku.

Naravno, kao i uvijek, sve se svodi na novac, što više imate tijesta, bolje ćete moći oglašavati svoj proizvod! Ali pri tom ne zaboravite da i vi možete samo potrošiti novac u prazninu i oglašavanje neće donijeti nikakav učinak.

U neku oglas vrijedi ulagati vrlo pažljivo, tako reći malim obrocima. Uložio, napravio, čekaše — pogledao rezultate. Vrlo važno je eksperimentirati s različitim načinima i s različitih posluživanja. Ali čak i tada, kada нащупаете dobra opcija za oglašavanje — ni u kom slučaju ne prestaju tamo i nastavite dalje eksperimentirati. Ako poduzetnik početnik počinje se koristiti samo onu reklamu, koja je donijela mu je prve kupce i ne traži druge opcije — on omogućava vrlo veliku pogrešku i propušta priliku da zaradite više. Ponekad mijenja se samo naziv oglasa možete povećati broj prodajnih više od 2 puta. Samo naslov! I takvih primjera je jako puno!

U naslov i tekst uvijek razmišljati o kupcu. Nemojte pisati samo o svom proizvodu i o tome kakav imate dobar i kvalitetan. To je pogrešno! Uvijek navedete koju koristi vaš klijent će dobiti kupnjom imate ovaj proizvod ili naručite uslugu. Odnosno, vi morate dati do znanja vašem kupcu, za što mu je potreban vaš proizvod. Na primjer čovjek kupuje sebi vrlo skupi sat, ne da gledati vremena, a za дого da bi se ističu i pokazati svoj socijalni status!

Naravno tu robu potrepštine koje imate će kupiti i uvijek, jer bez njih čovjek jednostavno ne može normalno živjeti. Ili predmet s kojim se čovjek već dobro upoznat. Sve ostalo što je potrebno nametnuti kupcu, dati mu razumjeti, da mu je to nužno potrebno. Da baš vaš proizvod, izbavi ga od mnogih problema i da će mu donijeti mnogo radosti i udobnosti.

Sjetite se, vi ste sigurno radili takve kupnje, o kojima pošteđen u budućnosti! Evo npr. moj prijatelj je kupio sebi trendy traperice preko 20000 godine, u trenutku kupnje mu se činilo jednostavno prekrasna, odlično su sjedili na njemu i dobro naglasio lik. Kada sam ih vidio, onda sam shvatio, da je dao 20 косарей, i što je najvažnije — zašto! Kad sam ja njega pitao — on mi je odgovorio da on ne zna! On se probudio samo nekoliko dana nakon kupnje i shvatio da je napravio glupost! Ličio nekoliko dana u tim trapericama i samo kroz poštivanje njihove vrijednosti засунула u ormar, a ne baciti u kantu za smeće. Ovako. Dobra reklama, plus prave riječi prodavatelja i muž kupio potpuno nepotreban mu robu.

A sada ćemo govoriti malo više o sastavljanju reklamni tekst! Naravno, morate naučiti kako pravilno sastaviti naslova koji će se kuka na kupca od prvih riječi. Ono što je najvažnije to je naslov i početak teksta, to je njihove pravo izrade nameće nešto, da li će ljudi čitati dalje ili ne, on je zainteresiran za vašu ponudu ili će radije učiniti nešto drugo, više zanimljiv. Postoji neko pravilo 5 sekundi, ako ne uspiju zainteresirati osobu za to vrijeme, znači da ste ga izgubili.

Kada vam ponuditi čovjeku određeni proizvod, onda s prve linije oglasa morate ponuditi mu koristi od proizvoda. Podnošenje može biti vrlo različita. Može se pitati da li je potrebno da ova osoba korist? Zna on o takvu korist? Ili, na primjer, reći o tome kako se druga osoba primila ovu korist. Na primjer — «Zahvaljujući ovom tečaju sam postao uspješan, bogat i sretan» možete navesti osnovne koristi od kupnje, a nakon dodatne pogodnosti! Na primjer — «da li Želite da zaradite svoj prvi milijun iz udobnosti svog doma? «Učinite naručite sada i dobiti ovaj tečaj samo za pola cijene»

Trebate samo uzeti letak, podijeliti ga na dva dijela! U jednom dijelu se opisuju glavnu korist od vašeg proizvoda ili usluge, a u drugoj su extra! Napravite što je moguće više opcija, a zatim odaberite neke od uspješnih i poravnajte ih zajedno.

Naravno, ne zaboravite o konkurentima. Svakako treba dati do znanja kupcu da on treba da kupi od vas, a ne u drugima. Uostalom, i brojne druge tvrtke mogu ponuditi gotovo isti proizvod, kao što je i vaš. Da bi kupac odabrao upravo vaš prijedlog — to bi trebao biti jedinstven. To se zove УТП — Jedinstvena Prodajna Ponuda. Da bi odlučiti sa svojim УТП morate odgovoriti na sljedeće pitanje — što ste bolji od konkurencije? Trebate pronaći svoju figuru, svoj plus, svoju prednost, koja može biti primjer na brzinu isporuke ili posebne tehnologije proizvodnje. To nužno mora biti jedinstveno i snažno isticati od konkurencije.

Danas su svi, ostatak postojeća pravila oglašavanja ćemo ispitati u sljedećim člancima! To je apsolutno nebitno kakav djelatnošću se bavite i da se prodaje, da biste uspjeli, morate postati profesionalni u području odabrane! Samo uvidom u sve nijanse i перебрав brojne mogućnosti, vi ćete biti u mogućnosti zaraditi veliki novac. Sretno.

S poštovanjem, Dmitrij. Autor stranice super-mens.ru

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: