Kako odabrati kadrove?

Gotovo svaki od slobodnih radnika, koji se usudio organizirati svoje, neka mala, ali poduzeće suočava s potrebom izrade okvira. A govoriti o tome.

Unatoč činjenici da je kult ličnosti V. Staljin davno razotkrili, ne priznati slučaj mnogim svojim izjavama ne može. Posebno, ne može se ne složiti s onim tvrdnjom, da sve odlučuju snimke. I to je istina. Ja sam bio svjedok toga, kao дебилы-radnici запарывали sto kamatne projekata i poduzeća, odnosno njegova glava, otišao u minus.

Odabir zaposlenika za svog poduzeća mogu se podijeliti u dvije glavne faze: skup kandidata i odabir najprikladnije.

Gdje tražiti?

traži radnike

U određenoj mjeri, sve ovisi o specifičnosti vašeg poduzeća. Na primjer, ako imate padne «Razbiti i gradimo», radnici se mogu naći, na primjer, na zaobići ili drugim mjestima gdje se druže «obaviti bilo koji posao». Da, ta radna snaga, kao i obično, jeftina, ali se zaposliti nepoznat netko, s nepoznat kojim vještinama. Dakle, ako želite da se okupe normalan solidnu momčad, onda vrijedi dati oglas u novine, časopisi, internet resursa, koje se bave izborom osoblja i pomoći pronaći posao.

Za poboljšanje učinkovitosti samog oglasa, preporučuje se jasno odrediti zahtjeve podnositelj zahtjeva: specijalitet, iskustvo, dob i tako dalje. U tom slučaju ste сбережете puno vremena sretnu na intervjuima samo s pravim kandidatima. Tamo moderan traži i slikarstvo u odjeljku «tražim posao».

Mislim, mnogi su se divili onome što sam ne preporučio početi u potrazi za zaposlenika od rodbine i prijatelja. Pa, što se tiče prijatelja, onda sam je podigao ovo pitanje je u članku o novcu i prijateljstvo. Neće ponavljati i prijeći odmah rodbini.

Obiteljski redom – to je, naravno, dobro. I mi smo često u životu vidjeti primjere kako poslovnim drže upravo rodbine. Posebno je dobro razvijena kod židova i bijelaca. Međutim, mi vidimo samo vanjsku stranu i ne znamo o problemima koji se pri tome javljaju (ako, naravno, oni se javljaju). Za to mi točno poznato o problemima koji se javljaju (ne uvijek) slaveni, kada se prijavljuju za posao native. Suština problema je u tome što neformalne odnos (prijateljski) projicira na radni odnos, to je neprihvatljivo. Rezultat uvrede, svađe, skandali. Biti šef nad obitelji – to je vrlo nezahvalan zadatak, vjerujte mi.

Isto toliko oprezni moramo biti i s onima koji uzimate na preporuku već rade imate ljude. Oni mogu jednostavno povući za sobom svojih prijatelja, obitelji, sunarodnjaka. A uostalom, ne dobrotvorni fond i centar za zapošljavanje. Trebate pravi osoblje: pismen, pametan, vjeran.

Tko se ne isplati uzeti na posao?

traženje slika

Nije da je ovdje učinjeno kategoričan je savjet, » ali mislim da, prije donošenja odluke u korist «uzeti», još uvijek vrijedi.

1. Rodbina i prijatelji. O tome je raspravljalo je veća, tako da se ponoviti neće.

2. Kandidati, kojima se želi zaposliti na prvi pogled. Sjetite se, taj savršeni ljudi ne postoje, a emocionalna procjena često u zabludi. Dakle, treba gledati. Možda, uzeti na probni rok.

3. Ponuditelj koji je odmah izazvao antipatiju kod vaših zaposlenika. Naravno, postoji mogućnost da su oni «притрутся», ali u većini slučajeva počinju pojavljivati sporovi u kolektiv, što znatno utječe na njegovu učinkovitost.

4. Kandidati koji promijenila mnogo mjesta rada i loše govore o svog bivšeg šefa. Prije svega, takva osoba jednostavno ne može dobiti zajedno u timu i nadređenima. Stoga i mijenja mjesto rada često. To vam je potrebno?

5. Ne znam tko su, ali ne bih uzeti previše skromni ljudi, lišenih bilo kakve ambicije. Kao zaposlenici će безынициативными, u ključnom trenutku mogu «spojiti» u odnosu na konkurente i tako dalje.

6. Ne žuri prihvatiti onoga koji izaziva sažaljenje i «plakanje» o malu djecu, kredite i bolesnoj majci. Da, situacije su različite. Ali, čovjek koji želi i zna raditi, nastoji u prvom redu reći o svojim radnim kvalitetima.

Usput, o djeci. Mnogi poslodavci ne žele uzeti na posao trudna kandidata ili s malom djecom (osobito žena). S jedne strane, naravno, djeca – to je česta bolnički ili отгулы. Ali s druge strane, osoba koju treba hraniti djecu – to je čovjek kojemu je potreban posao. I on se nje držati.

I na kraju. Prihvaćam da netko na posao, ne ustručavajte se pitati preporuke iz prošlih mjesta, nazvati i napraviti zahtjev. Takve akcije će vam pomoći izbjeći kobne pogreške. Posao – stvar je surova i ne podnosite sentimentalnost.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: