Da li je moguće naučiti hipnoza?

Prisjećajući se hipnoza, većina umu nadnaravne sposobnosti, neki dar odozgor. Na primjer: došao, vidio i hipnotiziran. To nije tako.

Zapravo, hipnoza je rezultat od primjenu određenih akcija. Da li je moguće naučiti hipnoza, vi pitajte. Moj odgovor je — svakako da! Ovladati takvim vještinama može svaki normalan prosječan čovjek.

Hipnoza je promijenjeno stanje svijesti u kojem se spajaju san, san sa sne sanjati i budnosti. Uvesti čitatelja u эриксоновским hipnozom, koji se razlikuje od klasične tako da osoba ne mora ući u stanje mirovanja i davati upute, da mu samo pomoći da uđu u trans, u kojem je, kad se ne spava, ima mogućnost komunicirati s hipnotizera.

Razvio ovu metodu je američki psihijatar i psihoterapeut Milton Ericson.

Milton Ericson

Zahvaljujući svojoj efikasnosti, эриксоновский hipnoza je stekao ogromnu popularnost. Nevidljivo trans odvezao u procesu komunikacije između hipnotizera i osoba na koje on djeluje.

Ovaj trans — ne gubitak kontrole i gubitak svijesti, to je način psihičkog stanja, kada je istovremeno uključeni svijest i nesvjesno (podsvijesti).

Tehnika hipnoza

Podešavanje. Da uzrokovati podsvijesti vlastitu vjerodostojnost, kako bi čovjek uzeo svoju točku gledišta i za sugestije, za stvaranje veze između hipnotizera i гипнотизируемым, treba razdijeliti njegovo držanje, ponašanje ili razgovora.

Evo nekoliko jednostavnih trikova:

Podešavanje na položaju. Kada stvorite odnos (odnos između hipnotizera i гипнотизируемым), uzme isti stav kao i vaš sugovornik. Ne nužno, kao što je majmun, baš ponavlja sve pokrete. Dovoljno je samo ukupne sličnosti. Ako ispitanik je podigao jednu ruku na подбородку, podignite i vi, dosta i zajedničke sličnosti položaja tijela, ne smeta desna je ruka ili lijeva. Ako se on oslanjao nagnuti se malo i vi.

Podešavanje na dah. Vi ste подстраиваетесь pod dah vašeg sugovornika. Postoje dvije opcije: 1. Vi ste točno kopirati svojim disanjem ritam disanja sugovornika. 2. Vi ste согласуете sa svojim ritmom disanja neki drugi dio vašeg ponašanja (na primjer, u ritmu njegova disanja покачиваете nogom, govori u ritmu njegova daha na uzdisati).

Podešavanje za pokret. Možete ponoviti жестикуляцию sugovornika.

Nakon što treba vođenja transa. Stavljajući stvari događa formalno i натуралистичное. U formalnom sve trenutke, od početka transa do izlaza iz njega, jasno označena. U натуралистическом te trenutke podmazuje, da ga još zovu i razgovorni трансом. Da unesu trans, mora se napraviti tako da se čovjek okrenuo, сфокусировал pozornost prema unutra.

Načini vođenja transa

Stavljajući stvari u transu zbog pažnje

Učvršćivanje pogled. Nude čovjeku popraviti pogled na bilo kojem objektu, što u to vrijeme čine sugestija na trans.

Zvučna učvršćivanje. Bilježe pozornost na zvukove (glazbu, glas, zamišljenog šum mora i slično).

Učvršćivanje pažnju na senzacije, mirisa, ukusa.

Stavljajući stvari trance glazbe u ugodnom sjećanje. Čovjeku nude psihički ići na mjesto gdje se on osjeća ugodno i udobno. To je pratnja provode na svim модальностям: vizualni, slušni, kinesthetic, ольфакторно-густативной (miris i ukus).

Stavljajući stvari u transu rezultatom. Klasična metoda, kada se čovjeku nude, prvo se opustite nakon čega počinju računa zajedno sa внушениями na komfor i rukovanje pogled unutra.

Odbrojavanje osobe traže brojati unatrag od sto, u to vrijeme čine sugestija na unutrašnji fokus.

Zabrinjavajuća. Za vođenje trenutak transa, čovjeka dovode u zabludu, stvaraju jaz predloška. Ljudi su navikli živjeti i djelovati po određenim obrascima, stereotipa. Kada se ovi stereotipi su povrijeđena događa jaz predloška, zbunjenost, osoba ulazi u trans. Jaz predloška možete postići s predumišljajem смысловыми неувязками, gramatički krivo zgrade govora, ograničenjima u prometu, парадоксами.

Stavljajući stvari u transu zagušenja pažnje. Перегружают obzir ponavljanje, дезориентацией u vremenu, prostoru.

Tijekom transa čine sugestiju. Oni mogu biti izravne, tako i prikriveno. U direktnoj — jasno govore što se mora dogoditi. U закамуфлированном — sugestiju замаскировывается, na primjer, ugodna sjećanja.

Tu je još постгипнотическое sugestiju. To se odvija nakon što je hipnoza.

Izlaz iz transa

Završava razgovor, treba usaditi osobi, da će izaći iz transa u dobrom blagostanje i pospremiti, ako je offset (na primjer, ako je promijenjen u transu tijek vremena (растягивалось ili сжималось), treba vratiti normalan. Donoseći iz transa ne treba žuriti, inače osoba će doživjeti nemir i da se osjećaju loše. Da bi vratili osobu iz transa, to je samo pristojno pitati za to učiniti.

Evo ukratko o hipnoza. To je cijela znanost, a to je nemoguće u kratkom članku obuhvatiti sve. U hipnoza ne postoji ništa nadnaravno, i ako želite, svatko može savladati i ostvariti dobre rezultate. Da biste to učinili, samo ne biti lijen raditi na sebi, i uspjeh vam je zajamčen.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: