Metrički sustav cipela

Metrički sustav cipela

U različitim dijelovima svijeta koriste različite veličine cipela (tako, u RUSIJI se primjenjuje najprecizniji i udoban metrički sustav cipela). Uspoređujući s inčni i штихмассовой sustav cipela, metrički sustav najviše перспективна za zimske obuće i ima određene prednosti.

Prednosti metrički sustav cipele

1. Između susjednih brojeva postoji mala razlika u duljini, ona je 0,5 cm (umjesto 0,67 cm na штихмассовой sustavu). To uvelike olakšava pokupiti cipele.

2. Određena duljina stopala odgovara jednom broju cipela bez obzira na vrijednosti šav, odredište, stil i vrstu proizvoda. U штихмассовой sustavu duljina stopala i broj cipela nisu međusobno povezani, što je nezgodno za kupce.

3. Povećati do 24 mm raspon za potpunost, što povećava sigurnost potrošača obućom na cjelovitost (kada штихмассовой sustavu ograničenje raspon iznosi 15 mm).

4. Linearni i opsežne veličine su izražene u istim mjernim jedinicama (milimetrima).

5. Sustav numeriranja валенок, галош, čarapa i sl odgovara.

Razlika metrički i штихмассовой sustava cipele

Штихмассовая sustav cipela, kao i veličina, temelji se na mjerenju duljine stopala. Međutim, budući da u sustavu sad duljina stopala se mjeri u inčima, izračunati veličina cipela malo teže. U ovom sustavu veličina stopala novorođenčeta dječjom (otprilike 3,67 inča) — nula veličina. Jedna veličina cipela u Rusiji je oko 0,67 cm, a 1 veličina u Americi — 0,85 vidi Najveći dječji veličine američkog sustava jednak 13. I ako iznos dobiven pri izvedbi u američkom sustavu, prelazi 13-og veličina, onda je to već ne odnosi se na dječje. Na temelju utvrđenog veličine cipela odbija 13, i račun opet počinje sa 1. 1-6 dimenzije cipela smatraju юношескими, a od 7-og veličine počinju gospodo. Tako je američki veličina nije odabrao je jedinstveno na ruskom veličine.

Danas je široko distribuiran metrički sustav cipela i jastučić (uključujući čizmama i kaljače), gdje je mjerna jedinica je centimetar, a broj označava dužinu stopala bez obzira na veličinu, šav do veličine traga jastučići. Dužina traga zbog propisivanja i pogledom cipela.

Pri mjerenju stop na штихмассовой sustavu modeliranje dijelova vrh cipela i dizajn dna se obavlja na metrički sustav, pa je numeriranje jastučić i cipela zapravo je uvjetno.

Da bi omjer tel između svake sobe, u metrički sustav u okviru jedne potpunost poduzeti određene intervale između susjedne sobe.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: