Kako izračunati veličina cipela

Kako izračunati veličina cipela

Kao što se može izračunati veličinu cipela? Svaki čovjek treba znati svoj veličina cipela, pogotovo ako je noga već više ne raste. A ako ножка još raste? U izračunima nema ništa komplicirano, no cipele, da ne потели noge, u trgovini najbolje je da isprobate na.

Zadaci za izračun veličine cipela

Nošenje uske obuće može dovesti do poremećaja držanja, edema i плоскостопия. Dakle, kupuju novi par cipela, uvijek treba uzeti u obzir koliko je zgodan model i odgovoran je kupnja i veličine stopala.

U svijetu postoji velik broj sustava koji se odnose na numeracije veličine proizvoda. Najčešći od njih su američki, europski i engleski sustav. Obično, poznavanje veličine cipela u jednom od sustava, lako prevesti na drugu.

Maksimalno optimalna metoda za određivanje veličine cipela – to izmjeriti duljinu stopala.

1.Budući da je u večernjim satima noga lagano se povećava, kao međuvremena moralo učiniti na kraju dana. Nosi tanke čarape, stavite na podu list papira, stanite na njega i nacrtajte olovkom svake pješice po konturi (olovka pri tom se treba držati uspravno). Bolje, ako će to učiniti netko drugi. Prvo treba izmjeriti duljinu stopala (recimo, ona je jednaka 26 cm).

2. Zatim je potrebno podijeliti ovu vrijednost dozvoljenu na pola (26:2 = 13 cm).

3. Na kraju, treba zbrojiti dobivene vrijednosti i naučiti traženu veličinu (26 + 13 = 39).

U državama ZND broj cipela — veličina stopala (u milimetrima), bez obzira na čarapa, припусков kočionih pločica i ostale Duljina stopala замеряется između maksimalno porcije točke peta i palca. Ako dužini lijeve i desne noge se razlikuju, onda trebate izabrati najvišu vrijednost.

U usporedbi s drugim sustavima veličina naš sustav razlikuje:

— ona ne odstupa od međunarodnog standarda ISO 3355-77,

— to je veličina.

Stoga na njoj nije teško izračunati veličina cipela, ne trebaju izmjene i dopune ovisno o obliku jastučića.

Kako izračunati potpunost veličine cipela

Veličina stopala određuje 2-me parametrima — širine i dužine stopala. Važan parametar veličine smatra se potpunost određuje udobnost cipela. Znajući veličina stopala, kupac će uštedjeti mnogo vremena, примеряя manji broj parova pročišćena od kreme za cipele. Osim toga, to znanje potrebno za naručivanje cipela putem online trgovine.

1.Utvrditi potpunost noge, treba mjeriti kroz fleksibilne trake (centimetara) obim stopala (s maksimalno širokim prostorima носочной dio) i po posebnim tablicama izračunati potpunost. Takav način težak i za mnoge kupce neprihvatljivo.

2. Može se izračunati potpunost po određenoj formuli.

Ovaj parametar cipela ukazuje na prilično rijetko. Na primjer, u ledenim skate potpunost ukazuje, a valjak – ne.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: