Vrste расчесок – kako odabrati dobru cesalj

Za pravilnu njegu kose trebate imati nekoliko расчесок za kosu. Na primjer, jedna za svakodnevno češljanje, druga – za zaglađivanje kose, a treći za kupanje i sl.

Vrste расчесок

Uz dugu kosu, raznolikost расчесок mora biti velika. Kosu bi trebalo biti manje травматичными, udoban i pouzdan. Na primjer, «pere» zube (na gumenim s plastičnim zubima s krajem s posebnim каплевидными утолщениями) vrlo pažljivo расчесывает kosa, bez oštećenja kože glave. Međutim, zapamtite da plastične četke preporučuje se redovito mijenjati, jer plastični zubi kratkog vijeka (na njih se pojavljuju smjerovima.ako, koje mogu oštetiti gornji sloj kose.

Primjer profesionalna četka je prirodna četka za kosu od svinjskih čekinja, koja je odlično odgovarala vlasnicima duge i полудлинных kose. Zahvaljujući takvom četkicom kosa izglađen i postanu sjajna. Ali zapamtite da čak i profesionalne četke s vremenom treba mijenjati.

Kao vrtlog četke za kosu može se koristiti četkicu s mješovitim ljutiti.

Za dugu kosu su potrebne ne samo za zube, ali i češljevi. Tako, drveni češalj pogodan za аромарасчесывания, a gume ili gume za češljanje kose za vrijeme pranja.

Tako su u drvene češljeve s vremenom se pojavljuju pukotine (ponekad joj je neugodno češljati kosu), alternativa joj može postati костяная češalj (obično od rogovi bivola).

Ugljičnih vlakana češalj je jedna od novih proizvoda (različite veličine dizajn zubaca), koji omogućuje nježno češljati kosu i dugo vremena zadržava svoja svojstva.

Postoje posebne češljevi za styling kose. Na primjer, «скелетная» češalj (posebno za sušenje sušilom za kosu). U takvoj četke rijetke i velike zubi pridonose аккуратному odvajanje kose, a evo zahvaljujući otvorima za zrak će biti bolje cirkulirati, оберегая kožu od opeklina.

Okrugla četka za kosu izrađen posebno za styling kose (uglavnom za valova i кудряшек). To je kao s prirodnim, tako i sa najlona ili plastične četke.

Postoji posebna četka za нарощенных kose na umu četke s mješovitim ljutiti.

Kako odabrati češalj za kosu

1. Četkicu treba odabrati prema tipu kose (za dugu kosu je bolje odlučiti se za zube, za kovrčavu i neposlušne – rijetki češalj s debelim zubima).

2. Četka mora biti glatka, bez srha (drvene češljeve) i oštrih zuba.

3. Kada kupujete kosu s gumenim osnovi, pobrinite se da ona kvalitativno pričvršćena za dno i ne raskinu rubova.

4. Preporučljivo je koristiti masažu četkicu za zube, izrađene od plastike, ublažavajući – od prirodnih čekinja, a češalj od mekih materijala (guma).

5. Ne isplati se kupiti metalne češljeve.

Pravu njegu češalj

Svaka češalj treba očistiti, za što koristite posebnu četkicu za zube, šampon, vlažne maramice. Na primjer, može se uzeti običan plastični češalj i prirodna četka za kosu, navlažite ih, nanesite malo tekućeg sapuna ili šampona i trljati jedna o drugu. Osim toga blato sa češljevi dobro ukloniti pomoću vlažne maramice.

I zapamtite, čak i ako omiljeni češalj oštećene, najbolje ju je promijeniti kako bi se izbjeglo oštećenje kose i kože glave.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: